Cześć wszystkim, jestem nowy na tej stronie. Obecnie szukam EX-L z lat 2006-2007. Jestem ciekaw 2WD vs AWD i pomyślałem, że to idealne miejsce, aby zapytać. Powiedziano mi przez kogoś, kto posiada Pilot AWD, żebym nie brał 2WD, ponieważ pojazd jest tak ciężki, że 2WD nie wystarczy w śniegu. Jestem ciekaw, co na ten temat mają do powiedzenia inni obecni właściciele Pilotów. Kilka szczegółów... Mieszkam w okolicach St. Louis. Z pewnością nie dostajemy dużo śniegu, ale zazwyczaj mamy co najmniej dwa lub trzy porządne opady śniegu każdego roku. Dorastałem w okolicy z kilkoma zimowymi śniegami i zawsze dobrze sobie radziłem w moich pojazdach (nie 4WD). Poza śniegiem, od czasu do czasu użyłbym 4x4 na błotnistej drodze (uprawiam agility i pasę z moimi psami), ale naprawdę myślałem, że 2WD będzie mi odpowiadać. Więc jaki jest konsensus - czy ktoś ma problemy ze swoim 2WD w śniegu? Byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi, ponieważ jestem już bardzo konkretny co do koloru, przebiegu itp. Pilota, którego chcę, a zawężenie do tylko 4WD tylko utrudnia wyszukiwanie. Z góry dziękuję! d