Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner
Status
Not open for further replies.

Co się dzieje ze ZŁYMI recenzjami konsumenckimi pilotów?

22K views 70 replies 39 participants last post by  anchor3n1  
#1 ·
Jeżdżę Pilotem z 2006 roku z przebiegiem prawie 200 000 mil i zdecydowałem, że czas ugryźć kulę i poszukać modelu z 2016 lub 2017 roku. Skupiłem się na innym Pilocie lub Toyocie Highlander. Przeszukiwałem i przeszukiwałem i wciąż jestem tak samo zdezorientowany! Kiedy wchodzę na Edmunds i czytam recenzje konsumentów (jest ich 318), 10% daje Pilotowi 1 na 5 gwiazdek i mówi, że są znane problemy z przekładnią! Około 15% daje 2 na 5 gwiazdek, 15% 3 na 5 gwiazdek, około 20% 4 na 5 gwiazdek, a około 40% daje 5 na 5 gwiazdek! W każdej z tych ocen jest znaczna liczba właścicieli Pilotów. Wiem, że w przypadku każdego samochodu, który badasz, istnieje odsetek właścicieli, którzy nienawidzą tego samochodu. Zdaję sobie również sprawę, że to 318 właścicieli Pilotów z 2017 roku z ilu tysięcy???

Więc liczę na was (i dziewczyny), że dacie mi tu prawdziwą informację. Czy nowa generacja Pilotów 2016-2017 to pojazd, który polecacie? Podajcie mi plusy i minusy. Pomóżcie mi podjąć decyzję, zanim doprowadzę się do szaleństwa :)

#2 ·
Niezadowolony właściciel jest bardziej zmotywowany do napisania negatywnej recenzji niż zadowolony. Osobiście nie miałem żadnych problemów z moim '16 po półtora roku posiadania, co sprawia, że jestem mniej zmotywowany do pisania o braku problemów, które miałem z samochodem. Powiedziawszy to, dałem swoje rekomendacje sporej liczbie przyjaciół i znajomych, którzy szukali SUV-a.

#3 ·
Moja żona i ja mamy 68 lat i od 18 miesięcy jesteśmy właścicielami Pilot Touring z 2016 roku z przebiegiem ponad 43 000 kilometrów. Głównym samochodem, który porównywaliśmy podczas naszych badań, był Highlander. Pilot prowadził się najlepiej z tych dwóch. Podróżujemy, aby zobaczyć nasze 3 dzieci: 1770 kilometrów, 640 kilometrów, 520 kilometrów. Było wspaniale, bez wad i niezadowalających cech. Najlepszy samochód, jaki kiedykolwiek posiadaliśmy!! Byliśmy w podróżach trwających 15 godzin, zatrzymując się tylko na tankowanie i/lub jedzenie . . . . . . bez problemu.

#4 ·
..... 10% daje pilotowi 1 z 5 gwiazdek i mówi, że są dobrze znane problemy z tranny! ....

Zdaję sobie również sprawę, że to 318 właścicieli Pilotów z 2017 roku z ilu tysięcy???

.....Czy nowa generacja Pilotów 2016-2017 to pojazd, który polecasz?
Spójrz na wątki dotyczące problemów z tranny. Większość z nich dotyczyła 9-biegowej skrzyni biegów. Było kilka wczesnych awarii, które zyskały duży rozgłos. Kiedy szukałem swojego touringu, przeczytałem cały wątek. Nie było tam nic naprawdę ważnego. Honda sprzedaje około 10 000 Pilotów miesięcznie. Ile awarii zgłoszono w tym roku, może 3 lub 4. Statystycznie nieistotne, a jeśli masz problem, Honda go naprawi.

W dzisiejszym świecie, jeśli ktoś doświadcza problemu ze swoim nowym Pilotem, prawdopodobnie znajdzie tę stronę i zamieści o tym post. Problemy są wyolbrzymiane. Pilot to solidny pojazd, podobnie jak większość pojazdów sprzedawanych dzisiaj. Jeśli sprawdzisz każdą inną stronę internetową poświęconą konkretnemu modelowi, prawdopodobnie znajdziesz podobne problemy.

#5 · (Edited)
Zgadzam się z innymi..... możesz zatrzymać się w najlepszym hotelu na świecie, ale znajdzie się wielu ludzi, którzy dadzą mu 1 gwiazdkę na TripAdvisor. Być może ci ludzie po prostu złapali rzeczy w zły dzień. A niektórzy daliby nowemu Ferrari ocenę 1 gwiazdki, ponieważ nie pomieściłby ich Big Gulp. Dostaniesz znaczną część niezadowolonych klientów, bez względu na to, jak dobry jest Twój produkt.

Niemniej jednak nie sądzę, aby nowy Pilot był pewniakiem w swoim segmencie i jeśli Highlander ma znacznie lepsze ogólne recenzje użytkowników końcowych na tym samym forum, to warto zwrócić na to uwagę i sprawdzić, czy recenzje są dla Ciebie prawdziwe. Nowy Pilot ma swoje wady, a 9-biegowa skrzynia biegów wciąż jest sortowana. Osobiście uważam, że najlepszym rozwiązaniem w gamie Pilot jest obecnie jeden z sześciobiegowych modeli EX z o wiele mniejszą liczbą problematycznych gadżetów i o wiele lepszą wartością. Za 35 tys. dolarów podoba mi się Pilot, ale za 45 tys. dolarów poszedłbym w innym kierunku.

Zrobiłbym długie jazdy testowe w kilku konkurencyjnych modelach, w szczególności w Highlander, CX-9 i Santa Fe. Dwa dni temu jeździłem CX-9 Signature i chociaż nie miał on tak dużej użyteczności jak Pilot, to był w zupełnie innej klasie pod względem prowadzenia, reakcji i luksusu. W porównaniu do Pilot Touring, którym jeździłem miesiąc temu, to tak, jakbym przesiadł się z Accorda do A4.

- Mark

#6 ·
Nie sądzę, żebym naprawdę kwalifikował się jako "hejter", ponieważ wciąż jeżdżę moim Pilotem Touring AWD z 2016 roku z przebiegiem około 80 000 km i 1,8 roku, i w większości przypadków pojazd nadal odpowiada moim potrzebom. Jest to szczególnie dobry pojazd na wycieczki. Ale w ciągu ostatnich 30+ lat posiadałem ponad tuzin pojazdów Honda/Acura i miałem z tym więcej problemów niż z większością pozostałych razem wziętych. W tym wymienioną 9-biegową skrzynię biegów. Może byłem spóźniony na cytrynę, ale biorąc pod uwagę nierówne recenzje w innych miejscach, myślę, że uczciwie można powiedzieć, że kontrola jakości Hondy osłabła. Myślę, że nadal jest to dobra wartość w porównaniu z konkurencją, ale sugeruję uwzględnienie kosztów gwarancji HondaCare, jeśli planujesz zatrzymać ją po gwarancji fabrycznej.

#7 ·
Jeżdżę Pilotem z 2006 roku z przebiegiem prawie 200 tys. mil i zdecydowałem, że czas ugryźć kulę i poszukać modelu z 2016 lub 2017 roku. Skupiłem się na kolejnym Pilocie lub Toyocie Highlander. Przeszukiwałem i przeszukiwałem i wciąż jestem tak samo zdezorientowany! Kiedy wchodzę na Edmunds i czytam recenzje konsumentów (jest ich 318), 10% daje Pilotowi 1 na 5 gwiazdek i mówi, że znane są problemy z przekładnią! Około 15% daje 2 na 5 gwiazdek, 15% 3 na 5 gwiazdek, około 20% 4 na 5 gwiazdek, a około 40% daje 5 na 5 gwiazdek! W każdej z tych ocen jest znaczna liczba właścicieli Pilotów. Wiem, że w każdym samochodzie, który badasz, będzie pewien odsetek właścicieli, którzy nienawidzą tego samochodu. Zdaję sobie również sprawę, że to 318 właścicieli Pilotów z 2017 roku z ilu tysięcy???

Więc polegam na was (i dziewczynach), abyście dali mi tu prawdziwą informację. Czy nowa generacja Pilotów 2016-2017 to pojazd, który polecacie? Podajcie mi plusy i minusy. Pomóżcie mi podjąć decyzję, zanim doprowadzę się do szaleństwa :)

:crying:
Nasz model '16 Touring przejechał właśnie 30 000 mil, w większości bezproblemowych, i szczerze mogę powiedzieć, że to najlepszy pojazd, jaki posiadałem w ciągu ostatnich 50 lat kupowania samochodów i ciężarówek. Nie był idealny, ale tak blisko... Zaktualizowaliśmy nasze radio, mimo że nie mieliśmy z nim żadnych problemów (proaktywny dealer), i zaktualizowaliśmy skrzynię biegów, ponieważ myśleliśmy, że jest trochę szarpana na niższych biegach w mieście. Aktualizacja wyeliminowała szarpanie. Było też wczesne wezwanie do serwisu (nie pamiętam z głowy, czego dotyczyło, ale było to coś prostego), ale poza tym było to dodawanie paliwa i wymiana oleju. Ma lepsze zużycie paliwa niż nasze poprzednie 2 Odysseys i jeździ tak samo dobrze.

Możesz poszukać i sprawdzić wątki na tym forum dotyczące skarg i satysfakcji, aby wyciągnąć własne wnioski. Mogę ci powiedzieć, że z mojego doświadczenia wynika, że ludzie generalnie zamieszczają swoje skargi, a nie pochwały. Oto jeden z wątków do przeczytania, który wymienia wiele skarg i niektóre pochwały. Istnieje kilka innych obszernych wątków, w których udostępniane są obie strony... http://www.piloteers.org/forums/114...ms/114-2016-third-generation-pilot/104561-reasons-not-buy-2016-honda-pilot.html Naprawdę wierzę, że byłoby znacznie mniej skarg, gdyby wszyscy dealerzy byli tak dobrzy jak nasz dealer. Wydaje się, że jest ich sporo, którzy nie dbają o zadowolenie klienta. Być może poszukiwanie dobrych dealerów przyniosłoby ludziom więcej korzyści niż poszukiwanie idealnego pojazdu...

Moim zdaniem, jeśli kupisz nowego Pilota, będziesz tak samo zadowolony jak większość właścicieli. Zapomnij o wszystkich recenzjach, przejedź się kilkoma porównywalnymi pojazdami i wróć, aby dać nam znać, co WY myślicie.

#10 ·
............ Naprawdę wierzę, że byłoby znacznie mniej skarg, gdyby wszyscy dealerzy byli tak dobrzy jak nasz dealer. Wydaje się, że jest tam sporo takich, którym w ogóle nie zależy na zadowoleniu klienta. ..........
W tym stwierdzeniu jest dużo prawdy. Przeczytałem wiele recenzji na Edmunds i wiele z nich dotyczyło głównie problemów z dealerami. Jest wielu ludzi, którzy są niezadowoleni z wielu aspektów doświadczenia z dealerem i obwiniają za to Hondę. Rzeczywistość jest taka, że ​​większość stanów ma surowe przepisy chroniące dealerów, a Honda ma niewielką bezpośrednią kontrolę nad tym, jak prowadzą oni swoją działalność. Istnieje kilka bardzo dobrych powodów, dla których Tesla nie będzie sprzedawać swoich pojazdów za pośrednictwem dealerów.

#8 ·
Jeżdżę Pilotem z 2006 roku z przebiegiem prawie 200 tys. mil i zdecydowałem, że czas ugryźć kulę i poszukać czegoś z 2016 lub 2017 roku. Skupiłem się na kolejnym Pilocie lub Toyocie Highlander. Przeszukiwałem i przeszukiwałem i wciąż jestem tak samo zdezorientowany! Kiedy wchodzę na Edmunds i czytam recenzje konsumenckie (jest ich 318), 10% daje Pilotowi 1 na 5 gwiazdek i mówi, że są znane problemy z przekładnią! Około 15% daje 2 na 5 gwiazdek, 15% 3 na 5 gwiazdek, około 20% 4 na 5 gwiazdek, a około 40% daje 5 na 5 gwiazdek! W każdej z tych ocen jest znaczna liczba właścicieli Pilotów. Wiem, że każdy samochód, który badasz, będzie miał odsetek właścicieli, którzy nienawidzą tego samochodu. Zdaję sobie również sprawę, że to 318 właścicieli Pilotów z 2017 roku z ilu tysięcy???

Więc polegam na was (i dziewczynach), abyście dali mi tu prawdziwą informację. Czy nowa generacja Pilotów 2016-2017 to pojazd, który polecacie? Podajcie mi plusy i minusy. Pomóżcie mi podjąć decyzję, zanim doprowadzę się do szaleństwa :)

:crying:
Pilot kontra Highlander... to trudna decyzja. Moja żona i ja byliśmy w tej samej łodzi, kiedy kupiliśmy naszego '16 Elite. Wybraliśmy Pilota, ponieważ był to nowy pojazd, a niektórzy znajomi mieli już Highlandery (nie chcieliśmy podążać za stadem). Minął rok, odkąd kupiliśmy nasz w kwietniu '16. Pomijając przebitą oponę kilka miesięcy temu (przejechałem po szalonej śrubie), absolutnie żadnych problemów.

Powtórzę to, co powiedzieli inni respondenci, że większość forów lub osobistych recenzji na stronach internetowych jest dość stronnicza w stosunku do negatywów. Fakt, że 40% dało 5 gwiazdek, a 20% 4 gwiazdki, jest dość dobrym wskaźnikiem ogólnie dobrej recenzji.

To, co polecam, to zapisanie listy negatywów (i pozytywów), a następnie rozpoczęcie badań lub rozważenie, jak ważne są dla Ciebie te elementy. Na przykład tak wiele osób na tym forum nie lubi podłokietników na przednich siedzeniach. Możesz znaleźć tak wiele skarg na ten temat. Ale przynajmniej dla mnie to żaden problem. Więc zignorowałem tę skargę. Przekładnia była dużym problemem w czasie naszych poszukiwań, ale jak wspomniał inny, odsetki są niskie (ogólnie) i jest trochę mentalności „jeśli oni to mają, to prawdopodobnie ja też będę miał” (przekonasz się, że niektóre wątki stają się zaraźliwe).

Czeka Cię trudny wybór (Pilot kontra Highlander). Nie mogę pomóc w tej decyzji, ponieważ pojazd, który wybierzesz, musi odpowiadać Twoim potrzebom itp. Mogę powiedzieć, że nie żałowaliśmy zakupu naszego Pilot Elite i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Nie jest idealny, ale żaden pojazd nie jest. Ale zaznaczył nasze główne pola, co było czymś wystarczająco dużym, aby bezpiecznie przewozić nasze dwoje dzieci i ich sprzęt z kilkoma udogodnieniami.

Powodzenia!

#9 ·
Zgadzam się z opinią Wanderera. Mój Pilot miał kompletną wymianę dyferencjału w wieku 8 miesięcy przy przebiegu około 11000 mil. Zabierałem go do serwisu 8 razy w ciągu 10 miesięcy, odkąd go mam. Obecnie jest w serwisie z powodu wielu innych problemów. Mój Pilot jest zdecydowanie najbardziej kłopotliwym samochodem, jaki kiedykolwiek posiadałem.

Save
#11 ·
Zamieściliśmy tutaj naszą sprawiedliwą część problemów, ale nie powstrzymało nas to od kochania naszych Pilotów. Zaczęliśmy od 2 sztuk EX-L z 2016 roku. Jeden był bardzo niezawodny po 15 miesiącach i 12 tys. mil. Aktualizacja radia, a teraz lekkie brzęczenie wentylatora to wszystko. Drugi zniknął po wielu problemach udokumentowanych gdzie indziej na tym forum, a niektórych nie, po 10 miesiącach i 13 tys. mil. Kochamy design i jazdę Pilotem tak bardzo, że zdecydowaliśmy się na zakup EX-L z 2017 roku jako zamiennika. Nie moglibyśmy być szczęśliwsi. Jak na razie wszystko dobrze.

Szansa na otrzymanie samochodu z większą liczbą problemów niż normalnie jest wyższa w pierwszym roku modelowym. Wszyscy ci to mówią. Wiedzieliśmy o tym, ale i tak kupiliśmy dwa. Więcej problemów łącznie niż w innych doświadczeniach z Hondą, ale były to 3-5 lat modelowych w tych cyklach produkcyjnych. Jest to dla nas warte zachodu, za to, czego chcieliśmy i czego potrzebowaliśmy w zeszłym roku. Pilot to fantastyczny samochód na podróże po autostradzie i codzienny kierowca pokonujący 100 mil dziennie. Oczekujemy długoterminowej niezawodności i dobrej wartości odsprzedaży. Kupiliśmy również 8-letnią/120 tys. mil gwarancję Hondacare na pozostały egzemplarz z 2016 roku, na wszelki wypadek.

Save
#12 ·
Dla nas Highlander nie miał użyteczności, jaką miał Pilot. 3. rząd jest za mały i nie ma wystarczająco dużo miejsca za 3. rzędem na bagaż. Pilot naprawdę zajmuje wyjątkowe miejsce na rynku pod względem oszczędności paliwa, ceny i użyteczności.

Mamy przejechane tylko 5000 mil, ale FWIW był bez zarzutu i świetnie się prowadzi. Jeździliśmy nim w 10 calach śniegu na naszej drodze dojazdowej, na lodzie, w ulewnym deszczu, silnym wietrze i temperaturach bliskich 0°F.

Jak mówili inni, jeśli nie ufasz 9-biegowej skrzyni biegów, kup EX-L z niezawodną 6-biegową skrzynią biegów.

#13 ·
Właśnie wymieniłem mojego 2016 EX-L z czujnikami na nowego 2017 Touring. Miałem 45000 mil na 2016 w ciągu 22 miesięcy użytkowania, bez żadnych problemów. Ale teraz skończyła się gwarancja i moja żona (uwielbiam tę kobietę) zasugerowała, żebyśmy wzięli nowego czerwonego Pilota. Kto miałby się nie zgodzić? :wink::wink: Poleciłbym i polecam Pilota każdemu, kto chciałby posłuchać. Mój 2016 był pierwszym, który został dostarczony do naszego dealera 18 czerwca 2015 roku.

Tym razem zdecydowaliśmy się na Touring, żeby wypróbować 9-biegową skrzynię i wszystkie bajery. Jest budowany w tym tygodniu, a salon bardzo chciał mojego 2016 (nie mają ŻADNEGO na stanie), więc dali mi nowego Accorda V6 2017 do jazdy za darmo, aż pojawi się mój Pilot. Więc w tej chwili jestem szczęśliwym wczasowiczem.:grin: Zobaczymy, co się stanie?

#14 ·
Właśnie zamieniłem mojego 16 Pilot EXL na 17 Ridgeline, ponieważ potrzebowałem więcej miejsca na ładunek. Miałem 30000 mil i nigdy nie miałem żadnych problemów, bardzo polecam! Naprawdę nie mogę powiedzieć o tym nic złego.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#15 ·
Powtórzę opinię większości ludzi - wiele negatywnych recenzji dotyczyło wczesnych modeli MY 16 Touring/Elites z 9-biegową skrzynią biegów. To było moje największe zmartwienie, kiedy kupiłem żonie model 17 elite, ale na razie i po 3 tysiącach mil, nie ma problemów. W rzeczywistości nie udało mi się odtworzyć żadnego z problemów, które miały wczesne recenzje (przyspieszanie przy niskich prędkościach, znaczne opóźnienia, hałasy itp.). Moją jedyną skargą jest to, że adaptacyjny tempomat jest bardzo gwałtowny podczas przyspieszania/hamowania, więc go wyłączyliśmy.

#16 ·
Jestem bardzo zadowolony z mojego Touringa, chociaż przy 4000 milach to wciąż wcześnie. Nie miałem też żadnych problemów ze skrzynią biegów.

Naprawdę, jedynym moim zastrzeżeniem jak dotąd jest to, że jest absolutnie niezdolny do utrzymywania prędkości podczas korzystania z tempomatu. Spada o kilka (zbyt wiele) mil na godzinę, zanim w końcu zdecyduje się na redukcję biegu i powrót do ustawionej prędkości. Więc jeśli ktoś mnie wyprzedza, ponieważ jadę 70 zamiast 75, wyglądam jak dupek, który próbuje im uniemożliwić wyprzedzanie (co jest czymś, czego nienawidzę i nigdy bym nie zrobił), gdy Pilot decyduje się wziąć w garść i przyspieszyć.

To jednak drobiazg. Prawie wszystko inne działa tak, jak powinno i, poza drobną wadą lakieru, która została natychmiast naprawiona w ramach gwarancji, nie zauważyłem żadnych problemów z kontrolą jakości.

Save
#18 ·
Jestem bardzo zadowolony z mojego Touring, chociaż przy 4000 milach to wciąż wcześnie. Nie miałem też żadnych problemów z skrzynią biegów.

Szczerze mówiąc, jedynym moim zastrzeżeniem jak dotąd jest to, że jest absolutnie niezdolny do utrzymywania prędkości podczas korzystania z tempomatu. Spadnie o kilka (zbyt wiele) mil na godzinę, zanim w końcu zdecyduje się na redukcję i powrót do ustawionej prędkości. Więc jeśli ktoś mnie wyprzedza, ponieważ jadę 70 zamiast 75, wyglądam jak dupek, który próbuje im uniemożliwić wyprzedzanie (co jest czymś, czego nienawidzę i nigdy bym nie zrobił), gdy Pilot decyduje się wziąć w garść i przyspieszyć.

To jednak drobiazg. Prawie wszystko inne działa jak należy i, poza drobnym defektem lakieru, który został natychmiast naprawiony w ramach gwarancji, nie zauważyłem żadnych problemów z kontrolą jakości.
Również jestem zadowolony z naszego AWD Touring (8000 mil). Chociaż nie zauważyłem problemu z tempomatem, którego doświadczasz. Przez większość czasu używam tempomatu na równym terenie i przełączam na tryb S na wzniesieniach. Czy używasz trybu econ? Czy można również wyłączyć funkcję "adaptacyjną" tempomatu?

#17 ·
BARDZO zadowolony z mojego!

Jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego Elite i kupiłbym kolejny w sekundę. Nie miałem żadnych problemów, na które skarżyli się ludzie, i trzeba pamiętać, że ludzie będą wchodzić do internetu i narzekać na coś, ale rzadko będą komentować, jeśli są zadowoleni i nie mają problemów, więc traktujcie każde forum jak to z przymrużeniem oka.

Save
#20 ·
To jest to, co kupiliśmy. '17 EX-L. Bez Sensing i nawigacji. Im mniej wymyślnej elektroniki, tym lepiej. Mamy własny GPS Garmin lub iPhone, jeśli zajdzie taka potrzeba. Jeździłem 50 lat bez wspomagania kierowcy. Nie jestem rozproszonym kierowcą i staram się uważać na innych, którzy są. Przyznaję, że z pisaniem SMS-ów i tym podobnym, to zdecydowanie większy problem.

#21 ·
Uważam, że nasz Touring z 2016 roku to śmieci za zapłacone pieniądze.

Powiedziałem!

Jest wiele dobrych części w samochodzie, ale irytacje sprowadzają go do kategorii śmieci. Tak mnie to zraziło, że nie spojrzę ponownie na Hondę przez bardzo, bardzo długi czas, kiedy nadejdzie czas, aby się jej pozbyć.

Najbardziej irytujące jest to, że tych wad w ogóle nie powinno być. Wcześniej wymieniłem bolączki na tej stronie, więc nie zamierzam robić tego ponownie.

Niewiarygodne, myślę, że nasz Ford Freestyle z 2005 roku był lepszym samochodem, gdy był nowy i to wiele mówi.

Save
#29 ·
Myślę, że nasz Touring z 2016 roku to śmieci za zapłacone pieniądze. ... Niewiarygodne, myślę, że nasz Ford Freestyle z 2005 roku był lepszym samochodem, gdy był nowy i to wiele mówi.
Żaden Ford nigdy nie będzie lepszy niż Honda. Zdejmij swój 'głupi kapelusz' lub sprzedaj swojego Pilota i wróć do bagna Forda. Swoją drogą - mój szwagier ma drugiego Raptora, a także Shelby Gt500 - jest głupi na punkcie Forda - nie żeby nie były 'fajne', ale problemy, jakie miał ze swoimi Fordami przez lata, są dosłownie komiczne - ale on jest w 100% typem 'niebieskiego owalu'...

#22 ·
Całkowicie się zgadzam. Wymieniłem Pilot EX z 2012 roku na ten złom EX z 2016 roku. NIE spodziewałem się utraty funkcji przy tym samym poziomie wyposażenia.
- okno tylnej klapy, które się otwiera - zniknęło
- normalne radio FM - zniknęło
- subwoofer, który faktycznie dodaje basu - zniknął
- normalne podłokietniki - zniknęły
- wysokiej jakości tkanina na siedzenia - zniknęła

Oczywiście są ulepszenia w modelu 2016, ale nie spodziewałem się utraty podstawowych funkcji z poprzedniego roku modelowego. Zdecydowanie sprawdzę VW Atlas.

#27 ·
Całkowicie się zgadzam. Wymieniłem Pilot EX z 2012 roku na ten złom EX z 2016 roku. NIE spodziewałem się utraty funkcji przy tym samym poziomie wyposażenia.
- okno tylnej klapy, które się otwiera - zniknęło
- normalne radio FM - zniknęło
- subwoofer, który faktycznie dodaje basu - zniknął
- normalne podłokietniki - zniknęły
- wysokiej jakości tapicerka siedzeń - zniknęła

Oczywiście są ulepszenia w modelu 2016, ale nie spodziewałem się utraty podstawowych funkcji z poprzedniego roku modelowego. Zdecydowanie sprawdzę VW Atlas.
Jestem zdezorientowany. Samochód, na który patrzyłeś, kiedy odwiedziłeś Pilot 3. generacji, miał te rzeczy, ale ten, z którym odjechałeś, nie? No dalej, ludzie - jeśli te rzeczy były tak ważne, dlaczego zabraliście samochód z parkingu lub daliście komuś swoje pieniądze?

Save
#23 ·
Mam 35 tys. na Elite z 2016 roku. To mój trzeci Pilot, ostatni był z 2012 roku. Nie miałem z moim żadnych problemów, którym jeżdżę głównie po autostradzie. Jedna rzecz, za którą tęsknię z 2012 roku, to wysoka konsola środkowa, która była podłokietnikiem. To wszystko, 2016 jest moim zdaniem lepszym pojazdem na każdym poziomie. Hałas na drodze i wiatru, hamulce, komfort, bezpieczeństwo, prowadzenie, prędkość, silnik, 'skrzynia biegów, reflektory, przestrzeń wewnętrzna, żeby wymienić tylko kilka.

#24 ·
Te posty są przezabawne. Wydałem 40 tys. dolarów na "śmieci".... Mam nadzieję, że nie oszczędzasz na swoich badaniach w innych dziedzinach życia...? 17,7 tys. mil tutaj na Touring kupionym w 10/2015. Przyjemność, którą jeżdżę ciężko i uwielbiam!

#25 ·
Właśnie ukończyłem podróż po drogach o długości 5700 mil i uzyskaliśmy średnio 25,2 mpg. Pilot był doskonałym pojazdem drogowym, którym jeździło się z prawdziwą przyjemnością.

Naszym drugim pojazdem jest rav4 limited z 2014 roku, a pilot jest pod każdym względem lepszy, z wyjątkiem małych miejsc parkingowych.
Mamy teraz ponad 13 000 mil na liczniku i jest doskonały. Zero problemów.

Jestem w tym SUV-ie za prawie 40 tysięcy... Poważnie myślałem o kupnie Mdx, ale zdecydowałem się zaoszczędzić 10 tysięcy różnicy.

#26 · (Edited)
Wow, po prostu wow.

Fora to ciekawe bestie. Mogą być bardzo przydatnymi narzędziami dla osób o wspólnych zainteresowaniach, aby dzielić się wskazówkami, sztuczkami, pomysłami, wiedzą i wglądem. I odwrotnie, są to również miejsca, w których ludzie przychodzą, aby narzekać na różne rzeczy, które sprawiają im smutek. Przeważnie to kwestia szczęścia. Ja osobiście mam 2016 Pilot, który uważam za niesamowity i sprawił mi o wiele więcej radości niż smutku. Inni mieli pewne problemy ze swoimi Pilotami i tego należy się spodziewać na prostej podstawie statystycznej, ponieważ zawsze będzie kilku z problemami i to ci właściciele wchodzą do sieci i najwięcej narzekają. W porządku, wydali DUŻO pieniędzy i oczekują, że ich nowy produkt będzie dokładnie tym, co dostali wszyscy inni, w idealnym stanie. W przypadku tych właścicieli jestem empatyczny wobec ich trudnej sytuacji, ponieważ dealerzy, z którymi mają do czynienia, wydają się nie dbać tak bardzo, jak powinni, a to zdenerwowałoby każdego.

Jednak dla tych, którzy wchodzą do sieci i narzekają na produkt, jakikolwiek produkt, ponieważ nie ma on jakiejś funkcji lub robi coś inaczej, niż się spodziewali, jest to bardziej odzwierciedleniem autora niż tematu. Jeśli kupiłeś jabłko i oczekiwałeś, że będzie smakowało jak burger, to czyja to wina, jabłka czy kupującego? Jeśli nie otworzysz wszystkich drzwi, nie wypróbujesz pojazdu, nie poczytasz trochę w Internecie i nie pokopiesz trochę opon, czy naprawdę myślisz, że pojazd jest wadliwy? Wchodzenie do sieci i głoszenie, że produkt jest "śmieciem" lub "odpadem", ponieważ nie ma funkcji, o której nikt nigdy nie powiedział, że ją ma (czytaj: otwieranie tylnej szyby), jest tak strasznie śmieszne, że mogę tylko potrząsnąć głową. Dotyczy to również tych, którzy wybierają niższe poziomy wykończenia, a następnie narzekają na brak funkcji.

Wszyscy mamy dostęp do Internetu (czytasz forum internetowe) i wszyscy mamy dostęp do tych samych broszur u dealerów i na stronach internetowych. Wszyscy porównaliśmy ceny z funkcjami i wybraliśmy poziom wykończenia, który chcieliśmy, w oparciu o nasze potrzeby w stosunku do tego, ile będą kosztować dodatkowe zabawki. Więc jeszcze raz, wybrać niższy poziom wykończenia i głosić światu, że Pilot (a nie model, który kupiłeś) ma kiepski system dźwiękowy lub słabą tkaninę w porównaniu ze skórzanym wnętrzem... Po prostu nie rozumiem tego sposobu myślenia.

Mam nadzieję, że zrobisz więcej badań przy przyszłych zakupach, w przeciwnym razie uśmiechy mogą być trudne do zdobycia w życiu. Będziesz bardziej cieszyć się swoimi jabłkami, jeśli oczekujesz, że będą smakować jak jabłka.

#30 ·
Mamy naszego Touring AWD od około roku i 18 tys. mil. Drugi Honda Pilot, którego posiadaliśmy, pierwszy (2011) przejechaliśmy około 85 000 mil i ogólnie bardzo nam się podobał. Zdecydowanie naszą najmniej ulubioną rzeczą w naszym 2016 jest 9-biegowa skrzynia biegów. Nie był to jeden z „wczesnych” modeli z 2016 roku, które podobno miały naprawdę poważne problemy ze skrzynią biegów. Po prostu nienawidzę sposobu, w jaki zmienia biegi jak 18-kołowiec podczas przyspieszania, jadąc tak natrętnie przez tak wiele biegów, żeby ruszyć w spokojnym tempie. Uważam również, że jest bardzo szarpany podczas próby powolnej jazdy z prędkością około 20 mil na godzinę po ulicach naszej okolicy. Bardzo trudno jest jechać płynnie z taką prędkością, ponieważ naciskanie i zwalnianie pedału gazu powoduje prawdziwe szarpnięcie, niezależnie od tego, jak lekko jest wciśnięty. Odkryliśmy również, że przyciskowy selektor biegów jest czymś, czego w ogóle nie lubimy i do czego się nie przyzwyczailiśmy. Funkcja automatycznego zatrzymywania / uruchamiania powinna mieć metodę trwałego wyłączenia, a nie włączania / wyłączania za każdym razem, co jest co najmniej irytujące. Wreszcie, adaptacyjny tempomat mógłby wymagać dopracowania, ale to miła funkcja. Ogólnie rzecz biorąc, podoba nam się na tyle, że (jeszcze) nie szukamy gdzie indziej, ale z tych powodów wcale nie jesteśmy zakochani w samochodzie.

#31 ·
Nienawidzę sposobu, w jaki zmienia biegi jak 18-kołowiec podczas przyspieszania, wchodząc w górę przez tak wiele biegów, żeby jechać z wolną prędkością.
Czy podczas jazdy jesteś w D czy S? Czy Eco jest włączone? Mój w ogóle się nie wznosi i nie sądzę, żeby kiedykolwiek przekraczał 2 tys. obr./min.

Save
#33 ·
Jest w D, nie w S. Mój problem nie polega na tym, że obroty silnika idą w górę (prawdopodobnie nigdy nie przekraczają 3 tys.), ale na tym, że potrzeba około 5 przejazdów w górę i w dół zakresu obrotów, ponieważ wszystkie biegi są potrzebne, aby osiągnąć prędkość około 35 mil na godzinę, co jest bardzo irytujące, a zachowanie przepustnicy i skrzyni biegów przy niskiej prędkości jest irytujące.

Save
#34 ·
Jest w D, a nie w S. Mój problem nie polega na tym, że obroty silnika idą w górę (prawdopodobnie nigdy nie przekraczają 3 tys.), ale na tym, że potrzeba około 5 przejazdów w górę i w dół zakresu obrotów, ze względu na wszystkie biegi, aby osiągnąć prędkość około 35 mil na godzinę, co jest bardzo irytujące, a zachowanie przepustnicy i skrzyni biegów przy niskiej prędkości jest doprowadzające do szału.
To brzmi, jakbyś potrzebował jakichś regulacji. Muszę naprawdę uważać, żeby w ogóle zauważyć zmiany biegów, ponieważ są tak płynne. Czasami naciskam łopatki w górę i w dół, żeby zobaczyć, na którym biegu jestem, ponieważ, jak powiedziałem, nie mogę wykryć zmian biegów.

Save
#36 ·
"she has a deep head"

Sorry, but once you said that, I got distracted and stopped reading. :grin:
Stary, musiałem się naprawdę postarać, żeby samemu na to nie odpowiedzieć!! Co dokładnie to "deep head"?? Jakoś myślę, że to coś zupełnie innego niż to, co mam na myśli. >:)

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.