Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner
41 - 60 of 67 Posts
Pierwszy raz piszę… Dziękuję wszystkim za inspirację i informacje!

25 trailsport
Poprzeczki Yakima HD/wieże timberline
Wytrzymały bagażnik 1up z przedłużką haka 7 cali, która umożliwia pełną obsługę klapy bagażnika po złożeniu bagażnika w pionie.

Rozważam podniesienie o 1,5 cala, ale najpierw chcę zobaczyć, jak sprawdzi się na plaży.

Pierwsza Honda od czasu Elementu z 04 roku - tak wiele podobnych elementów konstrukcyjnych 20 lat później - cieszę się, że wróciłem!

View attachment 181383 View attachment 181382
Bardzo ładny pojazd. Całkiem czarno-biała decyzja w tej kwestii. :)

Niedzielna zabawa. Wędrowałem szlakiem, a kiedy skończyłem, pomyślałem, że będzie to dobre wyzwanie dla Pilota, więc przejechałem szlak. Były bardzo strome podjazdy i zjazdy, nie mam jeszcze żadnego urządzenia, które mierzy, ale powiedziałbym, że było to dobre 45-50 stopni nachylenia i łatwo 65 stopni zjazdu, jeśli nie więcej. To było jak kolejka górska jadąca prosto w dół - myślałem, że po prostu się ześlizgnie, ale hamulce ją utrzymały. Radzi sobie z tym zaskakująco dobrze.

Jednak próbowałem przejechać przez bardzo dużą błotnistą kałużę (wystarczająco dużą, aby zmieścić 2 rzędy po 3 Trailsports ustawione jeden za drugim). Problem stanowiło błoto na dnie wspomnianej kałuży, a nie sama kałuża. I chociaż byłem w trybie terenowym, TS nie bardzo to lubił i teraz wiemy dokładnie, dlaczego nie ma trybu błotnego. Absolutnie nie miała przyczepności opon i miałem szczęście, że udało mi się wycofać, ponieważ czułem, że się zapada. Zdarzyło mi się już utknąć w piasku z nią i wiem, że jeśli nie uda ci się dobrze wycofać za pierwszym razem, możesz nigdzie nie dotrzeć. Myślałem, że utknę, ale wyszedłem za pierwszym razem. Nie brodź w błotnistej kałuży z tymi standardowymi oponami terenowymi. Strome skaliste szlaki? Żaden problem. Solidne skaliste dna rzek i tym podobne? Nie ma problemu. Piasek na plaży? Zaskakująco dobry, jeśli utrzymujesz pęd do przodu. Śnieg? Najwyraźniej całkiem dobry, jak widać powyżej, sam jeszcze nie próbowałem. Błoto? Ona tego NIE lubi. Potrzebuje podnośnika i znacznie bardziej agresywnych i głębszych opon błotnych do takich przeszkód.

Najlepsze zdjęcia dnia ze szczytu Marshall's Peak (wysokość 4006 stóp):

View attachment 181413

View attachment 181412

Paralotniarze startują z tego miejsca, a w pobliżu było ich około 6 w powietrzu.
Błotniste kałuże, w których nie widać dna, mogą stanowić problem dla KAŻDEGO pojazdu, niezależnie od opon, prześwitu itp.

Image

Image

Image

Mam swojego Trailsporta od niecałego tygodnia, ale Spring Break dał nam możliwość wypróbowania drogi serwisowej w Carson National Forest, NM. Były przerywane, błotniste/śnieżne fragmenty, wraz z kilkoma ostrymi zakrętami i półkami. Wylądowałem w kawałku zimowej krainy czarów i pozwoliłem dzieciom/psu wyjść na zabawę. Mój mąż uwielbiał prowadzenie w terenie - takie solidne. Byłoby to bardziej przerażające w starym Outbacku z 2009 roku. Kontrola zjazdu w drodze powrotnej była doskonała. Uwielbiam, jak wszechstronny jest ten pojazd - dobrze radzi sobie w mieście i jest wygodny również podczas podróży.

P.S. Mój mąż użył Onyx Off-road, aby znaleźć drogę serwisową, która łączy się również z początkiem szlaku terenowego.

Attachments

Miałem swój dopiero kilka miesięcy, ale byłem w parku offroadowym w Wisconsin, gdzie zdecydowanie przekroczyłem granice i byłem pod wrażeniem. Niestety nie zrobiłem żadnych zdjęć prawdziwej akcji, ponieważ prowadziłem i byłem sam. W przeciwnym razie na pewno będę go zajmował rzeczami Trailsport, gdy będę zwiedzał Minnesotę. View attachment 180736
View attachment 180735
View attachment 180737
View attachment 180734
View attachment 180733
View attachment 180732
Jak sobie poradziła z holowaniem łodzi? Myślę o zakupie haka, aby pomóc mi przenieść 4,5 tys. funtów na wschodnie wybrzeże, ale obawiam się, że spowoduje to poważne zużycie pojazdu. Nie jestem pewien, ile waży łódź, ale czy zauważyłeś spadek wydajności lub wcześniejsze wymagania dotyczące konserwacji?

Jak ona holowała łódź? Myślę o kupnie haka, który pomoże mi przewieźć 4,5 tys. funtów na wschodnie wybrzeże, ale martwię się, że spowoduje to poważne zużycie pojazdu. Nie jestem pewien, ile waży łódź, ale czy zauważyłeś spadek osiągów lub wcześniejsze wymagania dotyczące konserwacji?
Mój zestaw to 3 tys. i holował dobrze. Tryb holowania utrzymuje płyn przekładniowy na właściwym biegu. Bez przeciągania. Do sporadycznych zadań 4500 funtów myślę, że będzie ok. Poczujesz to, ale pozwól jej jeść. Zdecydowanie należy pilnować wymiany płynu w skrzyni biegów zgodnie z harmonogramem lub przed nim.

• Like
Reactions: mrmike7189
Mimo że nie stanowi to dużego wyzwania terenowego dla niczego poza małym samochodem, mój Pilot niedawno dotknął trochę brudu. Dało mi to okazję do wypróbowania nowego sprzętu fotograficznego i wyglądało na dobre tło. Wciąż próbuję podnieść swoje umiejętności fotograficzne, stosując różne kąty i tym podobne. View attachment 182580 View attachment 182581 View attachment 182582
Dobrze wyglądający Pilot i solidne zdjęcia!

Płacę rachunki mojej rodziny jako fotograf na pełny etat i powiem ci jedno - nieco ciemniejsze tło, a klienci motoryzacyjni pochłonęliby to trzecie ujęcie. Fantastyczna kompozycja.

Pierwsza wyprawa na kemping w sezonie i pierwsza z 25 trailsport. Podróż w obie strony 250 mil, średnio 16 mpg, południowo-wschodnia Pensylwania do południowego Delaware jest jednak dość płaska. Przyczepa prawdopodobnie nieco ponad 2000 funtów, 2 dorosłych, 2 dzieci i zwykła ilość sprzętu. Szczerze mówiąc, spodziewałem się mniej!

Mimo że nie stanowi to dużego wyzwania terenowego dla niczego poza smartem, mój Pilot niedawno dotknął trochę brudu. Dało mi to okazję do wypróbowania nowego sprzętu fotograficznego i wyglądało na dobre tło. Wciąż staram się podnieść swoje umiejętności fotograficzne, stosując różne kąty i tym podobne. View attachment 182580 View attachment 182581 View attachment 182582
Bardzo ładne. Pierwsze zdjęcie ma świetną kompozycję i kolor (czarno-biały pojazd na monochromatycznym tle, z odrobiną zieleni). Zawsze zwracaj uwagę na pozornie nieistotne tło. Wygląda na to, że wybrałeś swój pojazd z drzewa, a nie z salonu samochodowego... stąd łodyga wyrastająca z dachu. :) Ładnie wyglądający pojazd.

Pierwsza wyprawa kempingowa w sezonie i pierwsza z 25 trailsport. Podróż w obie strony 250 mil, średnio 16 mpg, południowo-wschodnia Pensylwania do południowego Delaware jest jednak dość płaska. Przyczepa prawdopodobnie nieco ponad 2000 funtów, 2 osoby dorosłe, 2 dzieci i zwyczajowa ilość sprzętu. Szczerze mówiąc, spodziewałem się mniej!
View attachment 182809
Szczęśliwe dzieciaki! Americana!!!

20.01.2025
Trasa Juniper Flats OHV, szlak o długości 10,7 mil
Południowa Kalifornia

Miłej zabawy!

Ogólnie rzecz biorąc, naprawdę fajny szlak. Niektóre odcinki były umiarkowanie strome (zarówno w górę, jak i w dół), niektóre odcinki były wystarczająco skaliste z dużymi skałami, aby zarysować dno, ale nic, czego Trailsport nie mógłby obsłużyć z odrobiną Hondy AWD, jeśli odpowiednio wybierzesz swoją linię. Kilka lekkich zadrapań po bokach od krzaków w wąskich odcinkach i jej pierwsze zadrapania na skałach pod spodem. Zjadła dziś również gigantycznego pustynnego kłaka. Ubrudziła się i poszła prosto do myjni po tym.

FYI, to tylko ja machałem na powitanie o 1:33. Był tylko jednym z trzech pojazdów, które przejechały szlakiem.
Ten kierowca Jeepa Wranglera musiał się dwa razy przyjrzeć 😁
Honda Pilot? .......huh, nie widzę wielu z nich na szlakach, którymi jeżdżę! (y)

Cześć wszystkim, czy ktoś z was obniża ciśnienie w oponach w terenie, na przykład na szutrowych drogach leśnych/parków narodowych, aby jazda była bardziej komfortowa? Jeśli tak, to jakie ciśnienia stosujecie?

Black Mountain Truck Trail
Banning/Idyllwild, Południowa Kalifornia

300 mil na liczniku, to pierwszy raz tego pojazdu w terenie. Bardzo łatwy 20-milowy górski szlak z ładnymi widokami. Działał zgodnie z oczekiwaniami, naprawdę uwielbiam połączenie opon i kół w tym pojeździe. Będę szukał rozwiązania do wyświetlania temperatury silnika w locie.

Pizza/piwo w miasteczku Idyllwild na zakończenie wspaniałego popołudnia.

Black Mountain Truck Trail
Banning/Idyllwild, Południowa Kalifornia

300 mil na liczniku, to pierwszy raz tego pojazdu w terenie. Bardzo łatwy 20-milowy szlak górski z ładnymi widokami. Sprawdził się zgodnie z oczekiwaniami, naprawdę uwielbiam połączenie opon i kół w tym pojeździe. Będę szukał rozwiązania do wyświetlania temperatury silnika w locie.

Pizza/piwo w miasteczku Idyllwild na zakończenie wspaniałego popołudnia.

View attachment 183985
Używam Scan Gauge III do pomiaru temperatury i innych rzeczy, które monitoruje. Poniżej znajduje się link do artykułu, który napisałem na ten temat w 2023 roku.

https://www.piloteers.org/threads/scangauge-iii-digital-gauge-cluster.183483/#replies

41 - 60 of 67 Posts