Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner
21 - 40 of 67 Posts
Jedną z rzeczy, które zauważam teraz na YouTube, gdzie wszyscy zaczynają porównywać nowego 4Runnera do nowego Passport Trailsport, jest to, że wiele osób, jak sądzę, zrozumiale, ponieważ Honda nie jest znana z możliwości terenowych i nigdy nie widać Hondy na listach akcesoriów terenowych z prawie każdym producentem akcesoriów terenowych, nazywa linię Trailsport Hondy pojazdem Costco, pojazdem do odbierania dzieci ze szkoły, pojazdem do jazdy po trawie w najlepszym wypadku i mówi, że jeśli chcesz naprawdę jeździć w terenie, kupujesz Toyotę. Body On Frame, yada yada yada.

A ponieważ jeżdżę tym co tydzień, wiem inaczej. Jestem jedyną Hondą na szlakach w morzu Bronco, Wranglerów i pick-upów. Ale pokonuję dokładnie te same szlaki. Daje radę, a potem jedzie do domu płynnie i wygodnie, bez żadnych problemów z tym, przez co właśnie przeszedłeś. Jeśli włożysz 3000 dolarów w akcesoria do Trailsporta (lift, opony, zawieszenie), możesz w zasadzie zrobić 97% tego, co może zrobić TRD Pro, za dużo mniej pieniędzy. Nie mam wątpliwości.

Myślę, że Trailsporterzy dobrze by zrobili, gdyby wyszli w teren i nagrywali takie filmy i umieszczali je na Youtube, pokazując, że lekkie i umiarkowane szlaki są bardzo wykonalne. Oczywiście to nie Wrangler Rubicon, ale twierdzę, że może konkurować ze wszystkimi 4Runnerami, z wyjątkiem może TRD Pro na jego limitach. Dlaczego miałoby to być warte zrobienia? Ponieważ jeśli reputacja w ogólnym ujęciu zacznie się zmieniać w kierunku Hondy, która jest naprawdę całkiem sprawna, Honda wyprodukuje bardziej sprawne samochody terenowe, aby wesprzeć tę reputację. Zachęcam Trailsporterów do wyjścia w teren i robienia rzeczy Trailsport i publikowania ich.
Marketing Trailsport ma teraz nieco większą wagę od czasu odświeżenia 23. Kiedy na początku przyglądałem się swoim opcjom, pilot i passport nie wchodziły w grę, gdy szukałem bardziej sprawnego SUV-a. Wykończenie Trailsport istniało w passport, ale było bardziej pakietem wyglądu niż czymkolwiek innym.

Przejechałem się 4Runnerem i szukałem albo wersji wilderness edition forester lub outback na placu, ponieważ te 3 były moimi początkowymi wyborami. Skończyłem z okropnym doświadczeniem u dealera Toyoty, kiedy poszedłem przetestować jeden, co jestem pewien, wpłynęło na moje pierwsze wrażenia. Nigdy nie skończyłem testowania Subaru, zanim Honda wydała specyfikacje pilota Trailsport.

Poszedłem do 2 różnych dealerów Hondy na jazdy testowe TS i obaj mieli o wiele lepsze doświadczenia niż Toyota. Chociaż jest to zrozumiałe, biorąc pod uwagę wiek ówczesnego 4Runnera obecnej generacji, naprawdę nie czułem się jak „nowy” samochód. W większości sytuacji uważam, że TS jest więcej niż zdolny, a jednocześnie z pewnością bardziej przyjazny dla dróg. 4Runner ma jednak na pewno swoich zwolenników i szczerze mówiąc, nadal lubię ich użytkowy charakter. Problemem w tamtym czasie była szalona marża, jaką mieliby na tych rzeczach, gdyby były przyzwoicie wyposażone.

Jedną z rzeczy, które zauważam na YouTube teraz, gdy wszyscy zaczynają porównywać nowego 4Runnera do nowego Passport Trailsport, jest to, że wiele osób, przypuszczam, że to zrozumiałe, ponieważ Honda nie jest znana z możliwości terenowych i nigdy nie widać Hondy na listach akcesoriów terenowych z prawie każdym producentem akcesoriów terenowych, nazywa linię Trailsport Hondy pojazdem Costco, pojazdem do odbierania dzieci ze szkoły, pojazdem do jazdy po trawie w najlepszym wypadku i mówi, że jeśli chcesz naprawdę jeździć w terenie, kupujesz Toyotę. Body On Frame, yada yada yada.

A ponieważ jeżdżę tym w terenie co tydzień, wiem inaczej. Jestem jedyną Hondą na szlakach w morzu Bronco, Wranglerów i ciężarówek. Ale jeżdżę dokładnie tymi samymi szlakami. Daje radę, a potem jedzie do domu płynnie i wygodnie, bez kłopotów z tym, co właśnie przez to przeszedłeś. Jeśli włożysz 3000 dolarów w akcesoria do Trailsporta (podnośnik, opony, zawieszenie), możesz w zasadzie zrobić 97% tego, co może zrobić TRD Pro, za dużo mniej pieniędzy. Nie mam wątpliwości.

Myślę, że Trailsporterzy dobrze by zrobili, gdyby wyszli w teren i nagrywali takie filmy i umieszczali je na Youtube, pokazując, że lekkie i umiarkowane szlaki są bardzo wykonalne. Oczywiście to nie Wrangler Rubicon, ale twierdzę, że może dorównać wszystkim 4Runnerom, z wyjątkiem może TRD Pro na jego limitach. Dlaczego miałoby to być warte zrobienia? Ponieważ jeśli reputacja w ogólnym ujęciu zacznie się zmieniać w kierunku Hondy, która jest naprawdę całkiem sprawna, Honda wyprodukuje bardziej sprawne samochody terenowe, aby wesprzeć tę reputację. Zachęcam Trailsporterów do wyjścia w teren i robienia rzeczy Trailsport i publikowania ich.
Internet ma pewną obrzydliwą skłonność do Toyoty. A dziennikarze z YouTube są w tym najgorsi.

Zgadzam się, że w przypadku broverlandu, w jaki sposób 90% właścicieli używa swoich Toyot/Jeepów/itp., Trailsport mógłby wytrzymać cały dzień. I bez poświęcania komfortu jazdy i przestrzeni wewnętrznej.

To powiedziawszy, włóż 3000 dolarów w Trailsporta i 3000 dolarów w 4r. 4r będzie jeździł w kółko wokół Hondy przez cały dzień. Kiedy przejdziesz od overlandingu do prawdziwego offroadu, ta sztywna tylna oś, blokada i reduktor 4x4 stają się absolutnie kluczowe. Ale jak niewielu ludzi naprawdę to zrobi.

Z niecierpliwością czekam na więcej Trailsportów robiących rzeczy Trailsport. Chciałbym zobaczyć, jak Honda skłania się do zaoferowania czegoś z reduktorem.

Trailsport 2026 da 99% potencjalnych nabywców 4Runnera wygląd, którego chcą, i możliwości, których potrzebują, w bardziej wydajnym i lepszym pakiecie drogowym. Nowy 4Runner może być świetny, jeszcze nie wiem, ale nowy Passport będzie porównywany i ukradnie DUŻO sprzedaży.

Cieszę się, że mogę być nowym członkiem, ponieważ szukam informacji i wiadomości o Trailsport. Właśnie kupiliśmy nasz nowy model 2025 i jak dotąd jesteśmy bardzo zadowoleni. Z niecierpliwością czekam na zejście z utartej ścieżki, ale martwię się, że ten pojazd nie ma żadnych przednich haków holowniczych na wypadek, gdybym wpadł w prawdziwe kłopoty. Moje doświadczenia z przeszłości obejmują kilka złych posunięć z mojej strony i obawiam się, że mogę być bardzo niezdecydowany, aby zapuszczać się zbyt daleko.

Attachments

Cieszę się, że mogę być nowym członkiem, ponieważ szukam informacji i wiadomości o Trailsport. My
właśnie kupiliśmy nasz nowy model 2025 i jak dotąd jesteśmy bardzo zadowoleni. Z niecierpliwością czekam na
zejście z utartego szlaku, ale martwię się, że ten pojazd nie ma żadnych przednich haków holowniczych,
w razie gdybym wpadł w prawdziwe kłopoty. Moje doświadczenia z przeszłości obejmują kilka złych
ruchów z mojej strony i obawiam się, że mogę być niezwykle niezdecydowany, aby zapuszczać się zbyt daleko
z dala.
Chociaż może być trudno do niego dotrzeć, jeśli naprawdę utkniesz, istnieje punkt mocowania na przedniej płycie ślizgowej pod pojazdem, który jest do tego przeznaczony.

Cieszę się, że mogę być nowym członkiem, ponieważ szukam informacji i wiadomości o Trailsport. Właśnie kupiliśmy nasz nowy model 2025 i jak dotąd jesteśmy bardzo zadowoleni. Z niecierpliwością czekam na zejście z utartego szlaku, ale obawiam się, że ten pojazd nie ma żadnych przednich haków holowniczych na wypadek, gdybym wpadł w prawdziwe kłopoty. Moje doświadczenia z przeszłości obejmują kilka złych posunięć z mojej strony i obawiam się, że mogę być niezwykle niezdecydowany, aby zapuszczać się zbyt daleko w teren.
Chociaż może być trudno do niego dotrzeć, jeśli naprawdę utkniesz, istnieje punkt mocowania na przedniej płycie osłony podwozia pod pojazdem, który jest do tego przeznaczony.
Jasne i kup kilka miękkich szekli! Ułatwiają one przymocowanie do płyty osłony podwozia i podłączenie w przypadku, gdy potrzebujesz wyciągania.

Pierwszy raz piszę… Dziękuję wszystkim za inspirację i informacje!

25 trailsport
Poprzeczki Yakima HD/wieże Timberline
Wytrzymały bagażnik 1up z przedłużką haka 7 cali, która umożliwia pełną obsługę klapy bagażnika po złożeniu bagażnika w pionie.

Rozważam podniesienie o 1,5 cala, ale najpierw chcę zobaczyć, jak to działa na plaży.

Pierwsza Honda od Elementu z 04 roku - tak wiele podobnych elementów konstrukcyjnych 20 lat później - cieszę się, że wróciłem!

Discussion starter · #33 · (Edited)
Niedziela to dzień zabawy. Wędrowałem szlakiem, a kiedy skończyłem, pomyślałem, że będzie to dobre wyzwanie dla Pilota, więc przejechałem szlak. Były bardzo strome wzniesienia i spadki, nie mam jeszcze żadnego urządzenia, które mierzy, ale powiedziałbym, że było to dobre 45-50 stopni wzniesienia i łatwo 65 stopni spadku, jeśli nie więcej. To było jak kolejka górska skierowana prosto w dół - myślałem, że po prostu się ześlizgnie, ale hamulce ją zatrzymały. Radzi sobie z tym zaskakująco dobrze.

Jednak próbowałem przejechać przez bardzo dużą błotnistą kałużę (wystarczająco dużą, aby zmieścić 2 rzędy po 3 Trailsports ustawione jeden za drugim). Problemem było błoto na dnie wspomnianej kałuży, a nie sama kałuża. I chociaż byłem w trybie terenowym, TS bardzo tego nie lubił i teraz wiemy dokładnie, dlaczego nie ma trybu błotnego. Absolutnie nie miała przyczepności opon, i miałem szczęście, że udało mi się wycofać, ponieważ czułem, że się zapada. Zdarzyło mi się już utknąć w piasku z nią i wiem, że jeśli nie uda ci się dobrze wycofać za pierwszym razem, możesz potem nigdzie nie dojechać. Myślałem, że utknę, ale udało mi się wyjechać za pierwszym razem. Nie brodzić błotnistej kałuży tymi standardowymi oponami terenowymi. Strome skaliste szlaki? Bułka z masłem. Solidne skaliste dna rzek i tym podobne? Nie ma problemu. Piasek na plaży? Zaskakująco dobry, jeśli utrzymasz pęd do przodu. Śnieg? Najwyraźniej całkiem dobry, jak widać powyżej, jeszcze sam nie próbowałem. Błoto? Ona tego NIE lubi. Potrzebuje podniesienia i znacznie bardziej agresywnych i głębszych opon błotnych do takich przeszkód.

Najlepsze zdjęcia dnia ze szczytu Marshall's Peak (wysokość 4006 stóp):

Image

Image

Paralotniarze startują ze swoich paralotni z tego miejsca i było ich około 6 w powietrzu w pobliżu.

Niedziela z zabawą. Wędrowałem szlakiem, a kiedy skończyłem, pomyślałem, że będzie to dobre wyzwanie dla Pilota, więc przejechałem szlak. Były bardzo strome podjazdy i zjazdy, nie mam jeszcze żadnego urządzenia, które mierzy, ale powiedziałbym, że było to dobre 45-50 stopni nachylenia i łatwo 65 stopni zjazdu, jeśli nie więcej. To było jak kolejka górska jadąca prosto w dół - myślałem, że po prostu się ześlizgnie, ale hamulce ją zatrzymały. Radzi sobie z tym zaskakująco dobrze.

Jednak próbowałem przejechać przez bardzo dużą błotnistą kałużę (wystarczająco dużą, aby zmieścić 2 rzędy po 3 Trailsports ustawione jeden za drugim). Problem stanowiło błoto na dnie wspomnianej kałuży, a nie sama kałuża. I chociaż byłem w trybie terenowym, TSowi to się bardzo nie podobało i teraz wiemy dokładnie, dlaczego nie ma trybu błotnego. Absolutnie nie miała przyczepności opon i miałem szczęście, że udało mi się wycofać, ponieważ poczułem, że się zapada. Zdarzyło mi się już utknąć w piasku z nią i wiem, że jeśli nie uda ci się dobrze wycofać za pierwszym razem, możesz nigdzie nie dotrzeć. Myślałem, że utknę, ale wyszedłem za pierwszym razem. Nie brodź w błotnistej kałuży z tymi standardowymi oponami terenowymi. Strome skaliste szlaki? Żaden problem. Solidne skaliste dna rzek i tym podobne? Żaden problem. Piasek na plaży? Zaskakująco dobry, jeśli utrzymujesz pęd do przodu. Śnieg? Najwyraźniej całkiem dobry, jak widać powyżej, sam jeszcze nie próbowałem. Błoto? Ona tego NIE lubi. Potrzebuje podniesienia i znacznie bardziej agresywnych i głębszych opon do błota na takie przeszkody.

Najlepsze zdjęcia dnia ze szczytu Marshall's Peak (wysokość 4006 stóp):

View attachment 181413

View attachment 181412

Paralotniarze startują ze swoich paralotni z tego miejsca i było ich około 6 w powietrzu w pobliżu.
Pilot wygląda naprawdę czysto, jak na jazdę po szlaku!

Discussion starter · #35 ·
Pilot wygląda naprawdę czysto, jak na bieganie w terenie!
Wiesz, zastanawiałem się, kiedy ktoś zapyta, czy czyszczę samochód do tych zdjęć z trasy. :LOL: Zapewniam, że nie. Ja też jestem zaskoczony, jak czysto może czasami (czasami!) wyglądać na zdjęciach w trakcie tych biegów w terenie. Zawsze byłem dość obsesyjny na punkcie utrzymywania moich pojazdów w czystości. Ten błękitny kolor po prostu bardzo dobrze wychodzi w świetle słonecznym.

Image

Po powiększeniu widać smugi pozostałości błotnej wody na kołach.

Wiesz, zastanawiałem się, kiedy ktoś zapyta, czy czyszczę samochód do tych zdjęć z trasy. :LOL: Zapewniam, że nie. Ja też jestem zaskoczony, jak czysty może czasami (czasami!) wyglądać na zdjęciach w trakcie tych przejazdów po trasie. Zawsze byłem dość obsesyjny na punkcie utrzymywania moich pojazdów w czystości. Ten błękitny kolor po prostu bardzo dobrze wychodzi w świetle słonecznym.
Po powiększeniu widać smugi pozostałości wody błotnej na kołach.
Haha tak, prawie napisałem, że zastanawiałem się, czy masz w bagażniku kilka ręczników z mikrofibry i spray do szybkiego czyszczenia i przetarłeś swój samochód przed zdjęciami glamour

Discussion starter · #37 ·
Haha tak, prawie to napisałem. Zastanawiałem się, czy miałeś w bagażniku kilka ręczników z mikrofibry i trochę szybkiego sprayu do detali i wytarłeś swój samochód przed zdjęciami glamour
Mam to w samochodzie na później, gdy jadę na myjnię, ale nie ma dodatkowego uroku dla tych zdjęć z trasy. Czyż wszyscy nie mają zawsze pod ręką 3 czystych mikrofibr i trochę sprayu do detali... czy to tylko my, pedantyczne typy? 😅

Mam to w pojeździe na czas po myjni, ale bez dodatkowego blasku dla tych zdjęć z trasy. Czy wszyscy zawsze mają pod ręką 3 czyste mikrofibry i trochę sprayu do detali... czy to tylko my, pedantyczne typy? 😅
Jeśli nadwozie nie jest w paski w ciągu kilku przejazdów po szlaku, czy naprawdę jeździłeś w terenie??
Image

Jeśli nadwozie nie jest w paski w ciągu kilku przejazdów terenowych, czy naprawdę jeździłeś w terenie?? View attachment 181436
Grizz, zabrałbym to z powrotem do dealera Hondy i kazał im wymienić ten samochód, biorąc pod uwagę, jak szybko się zabrudził. Nie wyglądał tak, gdy odbierałeś pojazd! Kiedy spojrzysz na stronę internetową i broszury marketingowe, Piloty wcale tak nie wyglądają!!! Jakość Hondy naprawdę spadła w dzisiejszych czasach, chłopaki. Jeśli nie wymienią Twojego Pilota na nowy od razu, zatrudniłbym dwóch prawników i pozwał ich do sądu drobnych roszczeń. Nie powinieneś musieć jeździć samochodem, który tak wygląda, skoro posiadasz go tak krótko!

21 - 40 of 67 Posts