Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner
Status
Not open for further replies.

Trwale wyłącz funkcję Auto Stop Start!

343K views 138 replies 75 participants last post by  Rocky  
#1 · (Edited by Moderator)
Krótka notatka, dlaczego to zrobiłem:

Od czasu zakupu Pilotki Elite mojej żony z 2016 roku zmagaliśmy się z polubieniem funkcji automatycznego zatrzymywania/uruchamiania. Ponieważ ona i dzieciaki zawsze biegają, czasami zapomina ręcznie ją wyłączyć, ale kiedy wyłącza samochód, naciska przycisk i idzie dalej. Na początku myślałem, że to fajne, i moja żona też... do kilku tygodni temu. Moja żona zadzwoniła do mnie któregoś dnia po odebraniu dzieci z obozu letniego i wpadła w panikę. Była bardzo zdenerwowana po tym, jak funkcja automatycznego zatrzymywania silnika wyłączyła samochód, gdy była w ruchu. To nie jest problem, problem polegał na tym, że funkcja „START” Auto Stop nie działała!! Próbował, ale potem wyłączyło się całe zasilanie pojazdu. Musiała wtedy szybko wrzucić na park, wcisnąć stopę na hamulec, nacisnąć przycisk start i wrzucić bieg wsteczny, podczas gdy wszyscy za nią trąbili i wyjeżdżali wokół niej.

Zacząłem myśleć, co by było, gdyby samochód miał ją i dzieci zaraz uderzyć, a to cholerne ustawienie uniemożliwiłoby jej próbę zejścia z drogi! Wtedy postanowiłem znaleźć sposób i trwale wyłączyć tę potencjalnie śmiertelną funkcję.

To łatwy, odwracalny (nie unieważni gwarancji) sposób na wyłączenie funkcji za każdym razem, gdy samochód się uruchamia!

Zastrzeżenie: To był mój 2016 Pilot Elite z 9-biegową skrzynią... Nie mam pojęcia, czy to zadziała w Twoim pilocie.

Zanurzmy się w to!!!

Krok 1 - Usuń 2 śruby pod gumową podkładką przed przyciskami zmiany biegów
Image

Image

Krok 2 - Otwórz schowek w konsoli środkowej i pociągnij w górę tuż przed zatrzaskiem konsoli, powinno być to dość łatwe, trzymają się tylko te małe klipsy dociskowe
Image

Krok 3 - Po usunięciu pokrywy znajdź dołączoną wiązkę przewodów
Image

Krok 4 - W moim pilocie przewód jest ŻÓŁTY, znajdował się obok czerwonego przewodu, ten przewód jest uziemiony, chyba że naciśniesz przycisk, wtedy zobaczysz 12 V. Możesz przetestować multimetrem, jeśli go masz.

Krok 5 - Użyj czegoś małego i płaskiego, aby wcisnąć białą wiązkę przewodów, aby odłączyć ŻÓŁTY przewód. Zasadniczo to złącze ma tylko klapkę, która składa się w dół, aby utrzymać szpilkę na miejscu. Jeśli znasz scyzoryki szwajcarskie, użyłem pęsety i było idealnie.

Krok 6 - Stałe 12 V to ZIELONY przewód, Honda zrobiła piny wystarczająco duże, aby wygodnie zmieścić 2 w tych portach... więc wykorzystajmy to! Weź ŻÓŁTY przewód i wsuń go do otworu zielonych pinów, tak jak odłączyliśmy żółty przewód. Spowoduje to, że żółty przewód będzie miał 12 V za każdym razem, gdy samochód jest włączony... co mówi pilotowi, aby wyłączył automatyczne uruchamianie i zatrzymywanie!!!!
Image
Image

Image

Napisałem to na moim iPadzie i nie miałem dobrego sposobu na sformatowanie, może wrócę, aby zaktualizować to w przyszłym tygodniu.

Specjalne podziękowania dla Hondaguy92 za wniesienie wkładu w ten temat w innym poście, który przeczytałem

Attachments

#2 ·
Krótka notatka, dlaczego to zrobiłem:

Od zakupu Pilotki Elite mojej żony z 2016 roku zmagaliśmy się z polubieniem funkcji automatycznego zatrzymywania/uruchamiania. Ponieważ ona i dzieciaki zawsze biegają, czasami zapomina ręcznie ją wyłączyć, ale kiedy wyłącza samochód, naciska przycisk i idzie dalej. Na początku myślałem, że to fajne, i moja żona też... do kilku tygodni temu. Moja żona zadzwoniła do mnie któregoś dnia po tym, jak odebrała dzieci z obozu letniego i wpadła w panikę. Była bardzo zdenerwowana po tym, jak funkcja automatycznego zatrzymywania silnika wyłączyła samochód, gdy stała w korku. To nie jest problem, problem polegał na tym, że funkcja "START" automatycznego zatrzymywania nie działała!! Próbował, ale potem wyłączyło się całe zasilanie pojazdu. Musiała wtedy szybko wrzucić na parkowanie, wcisnąć pedał hamulca, nacisnąć przycisk start i wrzucić ponownie na jazdę, podczas gdy wszyscy za nią trąbili i wyjeżdżali wokół niej.

Zacząłem myśleć, co by było, gdyby samochód miał zaraz wjechać w nią i dzieciaki, a to cholerne ustawienie uniemożliwiłoby jej próbę ucieczki! Wtedy postanowiłem znaleźć sposób i trwale wyłączyć tę potencjalnie śmiertelną funkcję.

To łatwy, odwracalny (nie powoduje utraty gwarancji) sposób na wyłączenie funkcji za każdym razem, gdy samochód się uruchamia!

Zastrzeżenie: To był mój 2016 Pilot Elite z 9-biegową skrzynią... Nie mam pojęcia, czy to zadziała w twoim pilocie.

Zanurzmy się w to!!!

Krok 1 - Wykręć 2 śruby spod gumowej podkładki przed przyciskami zmiany biegów

Krok 2 - Otwórz schowek w konsoli środkowej i pociągnij do góry tuż przed miejscem, w którym zatrzaskuje się konsola, powinno być to dość łatwe, trzymają je tylko te małe klipsy dociskowe

Krok 3 - Po wyjęciu poszukaj pod osłoną podłączonej wiązki przewodów

Krok 4 - W moim pilocie przewód jest ŻÓŁTY, znajdował się obok czerwonego przewodu, ten przewód jest uziemiony, chyba że naciśniesz przycisk, wtedy zobaczysz 12 V. Możesz przetestować multimetrem, jeśli go masz.

Krok 5 - Użyj czegoś małego i płaskiego, aby wcisnąć w białą wiązkę przewodów, aby odłączyć ŻÓŁTY przewód. Zasadniczo ten złącze ma tylko klapkę, która składa się w dół, aby utrzymać pin na miejscu. Jeśli znasz scyzoryki szwajcarskie, użyłem pęsety i było idealnie.

Krok 6 - Stałe 12 V to ZIELONY przewód, honda zrobiła piny wystarczająco duże, aby wygodnie zmieścić 2 w tych portach... więc wykorzystajmy to! Weź ŻÓŁTY przewód i wsuń go w otwór zielonych pinów, tak jak odłączyliśmy żółty przewód. Spowoduje to, że żółty przewód będzie miał 12 V za każdym razem, gdy samochód jest włączony... co mówi pilotowi, aby wyłączył automatyczne uruchamianie i zatrzymywanie!!!!

Napisałem to na moim iPadzie i nie miałem dobrego sposobu na sformatowanie, mogę wrócić, aby zaktualizować to w przyszłym tygodniu.

Specjalne podziękowania dla Hondaguy92 za wniesienie wkładu w ten temat w innym poście, który przeczytałem
Super!

Jeśli ktoś chce wiedzieć, jak odłączyć ten żółty przewód, poszukaj tego na YouTube. To bardzo proste za pomocą małego śrubokręta płaskiego lub nawet agrafki.

#3 · (Edited by Moderator)
Była bardzo zdenerwowana po tym, jak funkcja automatycznego zatrzymywania silnika wyłączyła samochód, gdy była w ruchu. To nie jest problem, problem polegał na tym, że funkcja "START" automatycznego zatrzymywania nie działała!! Próbowała, ale potem wyłączyło się całe zasilanie pojazdu. Musiała wtedy szybko wrzucić bieg parkowania, wcisnąć pedał hamulca, nacisnąć przycisk start i wrzucić bieg do jazdy, podczas gdy wszyscy za nią trąbili i omijali ją.
Mój 2016 to pierwszy samochód, który mam z automatycznym zatrzymywaniem i działa inaczej niż Twój. Automatyczne zatrzymywanie aktywuje się tylko wtedy, gdy hamulec jest wciśnięty wystarczająco głęboko, a samochód jest całkowicie zatrzymany. Silnik uruchamia się ponownie po zwolnieniu hamulca i samochód jest gotowy do jazdy. Nigdy nie muszę naciskać przycisku start. Czy sprawdzałeś u dealera Hondy, dlaczego Twój samochód nie uruchamia się po zwolnieniu hamulca?

Save
#4 ·
Mój 2016 to pierwszy samochód z automatycznym zatrzymywaniem i działa inaczej niż Twój. Automatyczne zatrzymywanie aktywuje się tylko wtedy, gdy hamulec jest wciśnięty wystarczająco głęboko, a samochód jest całkowicie zatrzymany. Silnik uruchamia się ponownie po zwolnieniu hamulca i samochód jest gotowy do jazdy. Nigdy nie muszę naciskać przycisku start.
Czy sprawdzałeś w salonie Hondy, dlaczego Twój samochód nie uruchamia się po zwolnieniu hamulca?
U nas też tak to działa. Problem, jaki mieliśmy, polega na tym, że opóźnienie między zwolnieniem hamulca a ruszeniem do przodu w niektórych przypadkach stworzyło „włoskowate” sytuacje. W tym przypadku tak naprawdę nie uruchomił się ponownie, jak można by się spodziewać, co wystarczy, żeby powiedzieć, że nigdy więcej tego nie spróbuję. Nawet jeśli nie sądzisz, że może wystąpić straszna sytuacja, pomyśl o możliwym zużyciu i uszkodzeniu podczas uruchamiania gorącego silnika bez obiegu oleju, czy nie sądzisz, że może to powodować większe tarcie, które z czasem zużyje silnik? Naprawdę nie widzę korzyści z tej funkcji poza potrzebą stworzenia lepszego MPG na naklejce samochodu.

jestem pewien, że z czasem zauważysz również te niedociągnięcia.

#5 ·
DZIAŁA! TRWALE Wyłącz Auto Stop Start!

Cytat "Była bardzo zdenerwowana po tym, jak funkcja automatycznego zatrzymywania silnika wyłączyła samochód, gdy stała w korku. To nie jest problem, problem polegał na tym, że funkcja "START" Auto Stop nie działała!! Próbował, ale potem wyłączyło się całe zasilanie pojazdu. Musiała wtedy szybko wrzucić bieg parkowania, wcisnąć pedał hamulca, nacisnąć przycisk start i wrzucić bieg do jazdy, podczas gdy wszyscy za nią trąbili i wyjeżdżali wokół niej."

Przez chwilę myślałem, że opowiadasz moją historię. Ten POS auto idle stop doprowadza mnie do szału, ale nie miałem odwagi zrobić tego, co ty. U mnie 4/10 razy nie uruchamiał się ponownie po auto stop. I oczywiście dealer nie znalazł nic złego.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#7 ·
Bardzo fajne i wystarczająco proste, a także łatwe do odwrócenia. Powinno być przypięte.

Chciałbym, żeby istniała możliwość jego włączenia. Oznacza to, że domyślnie pozostaje wyłączone, a następnie włącza się po naciśnięciu przycisku.

#9 · (Edited by Moderator)
Miałem wyłączone automatyczne zatrzymywanie i mogłem wcisnąć pedał gazu i ruszyć do przodu jak kierowca dragstera, gdy tylko zapaliło się zielone światło, po czym zostałem staranowany przez kogoś w ruchu poprzecznym, który przejechał na czerwonym świetle. Od teraz zostawię włączone automatyczne zatrzymywanie.

OK, to się nigdy nie wydarzyło. Ale scenariusz jest równie głupi, jak ten, w którym opóźnienie oczekiwania na ponowne uruchomienie automatycznego zatrzymywania zwiększa prawdopodobieństwo staranowania.

Jeśli chcesz jeździć jak Don Prudhomme lub Tom McEwen, nie mam nic przeciwko temu. Dlaczego nie wybrałeś szybkiego i wściekłego pojazdu, który obsługuje tego rodzaju jazdę?

Powiedziawszy to, muszę przyznać, że ten ostatni problem z automatycznym zatrzymywaniem, który w modelach z 2016 roku zamienia się w rzeczywiste zatrzymanie, jest niepokojący. Podejrzewam słaby akumulator, ale jak dotąd nikt nie przedstawił żadnych dowodów, które by to potwierdzały lub obalały. Jeśli ktoś znajdzie dobre rozwiązanie (oprócz ponownego okablowania konsoli/unieważnienia gwarancji), koniecznie zgłoś to tutaj.

#10 · (Edited)
Jeśli ktoś znajdzie dobre rozwiązanie (oprócz ponownego okablowania konsoli/utraty gwarancji), niech je tutaj zgłosi.
Jakiego rodzaju rozwiązanie oczekujesz, że ktoś znajdzie, które nie wymaga modyfikacji powodującej utratę gwarancji - naciśnij przycisk 5 razy w ciągu 2 sekund, siedząc na siedzeniu w 3 rzędzie?No weź.Rozwiązanie w tym wątku jest najprawdopodobniej najlepszym, jakie otrzymasz. Bez dodawania komponentów, cięcia, łączenia itp. Aha, i jest odwracalne.

#13 ·
Nie mówię, że wypadek jest głupi. Mówię, że wymyślanie wyimaginowanych scenariuszy wypadków w celu uzasadnienia rozsądnych działań jest głupie. Jeśli nie lubisz auto-stopu, wyłącz go. Nie ma potrzeby wyjaśniać. Nie ma potrzeby wymyślania scenariuszy śmierci współmałżonka/potomka.

Jeśli chodzi o "naprawę", którą chciałbym zobaczyć w przypadku tego problemu: Prawdopodobnie byłaby to zmiana oprogramowania układowego, która dodaje dodatkowy odczyt czujnika do listy rzeczy, które uniemożliwiają włączenie auto-stopu. Na przykład czujnik wykrywa, że akumulator ma mniej niż pełną moc rozruchową. Lub cokolwiek powoduje ten problem. Powinno to być trwałe rozwiązanie, stosowane przez dealera Hondy, a nie sztuczki z przeprowadzaniem okablowania przez klienta.

#14 ·
Dobre info. Czy kontrolka teraz zawsze świeci się na desce rozdzielczej, aby potwierdzić, że jest wyłączona?

Jestem na forum ciężarówek GM i ludzie robią takie modyfikacje, łącząc piny w wtyczkach wiązki modułu sterowania nadwoziem, używając do tego przewodu lub rezystora. Więc wczoraj wieczorem zdjąłem nasz wykończenie Pilot. Nie próbowałem usuwać żółtego przewodu, ale spróbowałem użyć tylko przewodu łączącego i włożyłem każdy koniec w żółte i zielone gniazda przewodów. To jakby zadziałało, ale musiałem poruszać przewodem, aby uzyskać dobry kontakt i go wyłączył. Ale nawet kiedy czułem, że mam dobry kontakt, wyłączyłem Pilot i włączyłem go ponownie i nie był już wyłączony, dopóki znowu nie poruszyłem przewodem. Więc chyba spróbuję jeszcze raz i usunę żółty pin i włożę go w zielone gniazdo, tak jak instruowałeś.

#19 ·
Dobre info. Czy kontrolka na desce rozdzielczej świeci się teraz cały czas, aby potwierdzić, że jest wyłączona? Jestem na forum ciężarówek GM i ludzie robią takie modyfikacje, łącząc piny w wtyczkach modułu sterowania nadwoziem, używając przewodu lub rezystora. Więc wczoraj wieczorem zdjąłem nasze wykończenie Pilot. Nie próbowałem usuwać żółtego przewodu, ale próbowałem użyć tylko przewodu połączeniowego i włożyłem każdy koniec w żółte i zielone gniazda przewodów. To jakoś zadziałało, ale musiałem poruszać przewodem, aby uzyskać dobry kontakt i wyłączyło się. Ale nawet gdy czułem, że mam dobry kontakt, wyłączyłem Pilota i włączyłem go ponownie i nie był już wyłączony, dopóki znowu nie poruszyłem przewodem. Więc chyba spróbuję jeszcze raz i usunę żółty pin i włożę go w zielone gniazdo, tak jak instruowałeś.
Odpowiadając na twoje pytanie, tak, kontrolka na desce rozdzielczej powinna zaświecić się za każdym razem, gdy Pilot jest uruchamiany, jeśli zostanie to wykonane poprawnie. Wierzę, że mogłeś zobaczyć ten wynik, ponieważ żółty przewód jest uziemiony, gdy nie jest wciśnięty, dlatego wyzwalacz 12 V high mógł nie zostać zauważony przez zwykłe użycie zworki. Przypuszczam, że można by założyć przełącznik na żółty przewód, ale wymagałoby to jego przecięcia, a chciałem spowodować jak najmniejsze uszkodzenia i chciałem rozwiązania, które byłoby odwracalne.

#18 ·
Zatem istnieją dwie proponowane metody na trwałe wyłączenie funkcji auto stop/start w Touring/Elite?

Jedna autorstwa Hondaguy92, gdzie odłączasz żółty przewód.

I jedna autorstwa RGVPilot, gdzie odłączasz żółty przewód i ponownie podłączasz go do zielonego przewodu.

Czy ktoś może mi powiedzieć, jaka jest różnica w tym, co tak naprawdę dzieje się z Pilotem, aby uzyskać ten wynik?

Czy obie metody pozostają skuteczne po każdym ponownym uruchomieniu? Czy kontrolka Auto Start Off pojawia się na desce rozdzielczej w którejkolwiek z tych metod?

Po prostu jestem ciekawy, dzięki!

#25 ·
Usterka automatycznego zatrzymywania na postoju

Mój Honda Pilot Elite z przebiegiem 20 000 mil zaczął mieć problem z systemem automatycznego zatrzymywania na postoju około rok temu. Zaczęło się od wyłączania radia, gdy pojazd przechodził z zatrzymania na postoju do uruchomienia silnika. Z czasem problem stawał się coraz częstszy, a pojazd zaczął mieć problemy z uruchomieniem silnika. Około cztery miesiące temu pojazd zaczął „dławić się”, gdy naciskałem pedał gazu i pojawił się komunikat „włączyć pojazd w tryb parkowania i nacisnąć przycisk start”. Zabrałem pojazd do Hondy i pokazałem im kilka filmów z ostrzeżeniami i komunikatami na desce rozdzielczej, gdy silnik gasł. Powiedzieli, że to „regulacja oprogramowania” i powiedzieli, że naprawili problem. Pojazd działał przez kilka dni, a potem radio zaczęło się wyłączać, a pojazd miał problemy z uruchomieniem po naciśnięciu pedału gazu. Po kolejnym miesiącu pojazd zaczął „dławić się” po naciśnięciu gazu. Bardzo niebezpieczne, gdy jesteś na pasie do skrętu, a Twój pojazd gaśnie. Wiele klaksonów od kierowców za mną, gdy to się dzieje. Zrobiłem kilka dodatkowych filmów z deski rozdzielczej, gdy to się dzieje i zabiorę Pilota po raz drugi i zobaczę, co powiedzą.

#28 ·
Mój Honda Pilot Elite z przebiegiem 20 000 mil zaczął mieć problem z systemem automatycznego zatrzymywania na biegu jałowym około rok temu. Zaczęło się od wyłączania radia, gdy pojazd przechodził z trybu zatrzymania na biegu jałowym do uruchamiania silnika. Z czasem problem stawał się coraz częstszy, a pojazd zaczął mieć problemy z uruchomieniem silnika. Około cztery miesiące temu pojazd zaczął "szarpać", gdy naciskałem pedał gazu i pojawił się komunikat "włóż pojazd w tryb parkowania i naciśnij przycisk start". Zabrałem pojazd do Hondy i pokazałem im kilka filmów z ostrzeżeniami i komunikatami na desce rozdzielczej, gdy silnik gasł. Powiedzieli, że to "regulacja oprogramowania" i powiedzieli, że naprawili problem. Pojazd działał przez kilka dni, a potem radio zaczęło się wyłączać, a pojazd miał problemy z uruchomieniem po naciśnięciu pedału gazu. Po kolejnym miesiącu pojazd zaczął "szarpać", gdy naciskano gaz. Bardzo niebezpieczne, gdy jesteś na pasie do skrętu, a twój pojazd gaśnie. Wiele klaksonów od kierowców za mną, gdy to się dzieje. Zrobiłem kilka dodatkowych filmów z deski rozdzielczej, gdy to się dzieje i zabiorę Pilota po raz drugi i zobaczę, co powiedzą.
Daj nam znać, co tym razem powie dealer. Korespondowaliśmy w sprawie tego problemu w innym wątku. Właśnie zamieściłem post w tym wątku, ponieważ wymienili dziś akumulator w naszym samochodzie po tym, jak w ten weekend musiał być dwa razy uruchamiany za pomocą kabli rozruchowych i został zarejestrowany jako uszkodzony, gdy przetestowano go dziś rano. Następnym krokiem jest wysłanie samochodu do warsztatu blacharskiego w celu naprawy uszkodzeń przodu. Dealer spekulował, że być może uszkodzenie wpływało na maskę, ponieważ otwarta maska ​​jest jednym z warunków, w których ponowne uruchomienie silnika jest wyłączone po automatycznym zatrzymaniu na biegu jałowym. Zobaczymy więc, czy nadal mamy problem z zatrzymywaniem na biegu jałowym po wymianie akumulatora i naprawie uszkodzeń przodu.

#107 ·
Czy ktoś wie, jak zapobiec włączaniu się kontrolki na desce rozdzielczej? To coś jest tak irytujące jak funkcja automatycznego zatrzymywania.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Czy kontrolka pozostaje włączona na desce rozdzielczej po wykonaniu tego modu? Nie mogę się doczekać, aż to zrobię. Wielkie brawa dla RGVPilot!

Save
#31 ·
To i model z 2018 roku, który jest paskudny na zewnątrz i tani w środku, oznacza, że nie ma dla mnie Pilotów 2016+.

Save
#32 · (Edited by Moderator)
Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

Krótka notatka na temat tego, dlaczego to zrobiłem:
Była bardzo zdenerwowana po tym, jak funkcja automatycznego zatrzymywania silnika wyłączyła samochód, gdy była w ruchu. To nie jest problem, problem polegał na tym, że funkcja „START” automatycznego zatrzymywania nie działała!! Próbował, ale potem cała moc pojazdu została wyłączona. Następnie musiała szybko wrzucić bieg parkingowy, wcisnąć pedał hamulca, nacisnąć przycisk start i wrzucić bieg wsteczny, podczas gdy wszyscy za nią trąbili i wyjeżdżali wokół niej.
Ja również mam ten sam problem z moim 2016 pilot Elite, który nie uruchamia się ponownie po automatycznym postoju. Na początku zaczęło to po prostu wydawać elektryczny trzask podczas ponownego uruchamiania. Potem zacząłem zauważać, że klimatyzacja/radio na chwilę się wyłączały podczas ponownego uruchamiania. Następnie przy kilku okazjach samochód całkowicie odmówił ponownego uruchomienia - zajęło to około 20 sekund, aż w końcu przycisk Start Engine zadziałał ponownie.

Po pierwszym razie, kiedy to się wydarzyło, przyzwyczaiłem się do automatycznego wyłączania tej funkcji, gdy wsiadałem do samochodu, ponieważ było to przerażające doświadczenie na ruchliwej drodze.

Jednak czasami zapomniałem wyłączyć tę funkcję i zdarzyło się to ponownie.
Zabrałem to do serwisu i naprawdę nie dali mi odpowiedniej odpowiedzi na to, co się stało.

Powiedzieli, że to „problem z napięciem” i że chociaż mój akumulator działał dobrze, naładowali go, a potem problem ustał. Ale to rozwiązanie zadziałało tylko przez około 24 godziny i teraz jest gorzej niż wcześniej.

Czy ktoś, kto doświadczył tego samego problemu, znalazł rozwiązanie problemu z brakiem ponownego uruchomienia?

Serwis, podobnie jak kilku komentujących tutaj, wydawał się sugerować, że jest to bardziej niedogodność niż problem bezpieczeństwa. Twierdziłbym, że jest to poważny problem bezpieczeństwa, jeśli Twój samochód dosłownie odmawia ponownego uruchomienia po postoju na znaku stopu lub sygnalizacji świetlnej lub, jak w przypadku dzisiejszego poranka, podczas próby wyjazdu z parkingu na ruchliwą drogę.

#33 ·
Ja również mam ten sam problem z moim Pilotem Elite z 2016 roku, który nie uruchamia się ponownie po automatycznym postoju. Na początku po prostu zaczął wydawać elektryczny trzask podczas ponownego uruchamiania. Potem zauważyłem, że klimatyzacja/radio na chwilę migały po ponownym uruchomieniu. Następnie przy kilku okazjach samochód całkowicie odmawiał ponownego uruchomienia - zajmowało to około 20 sekund, aż w końcu przycisk Start Engine znowu zadziałał.
Po pierwszym razie, kiedy to się zdarzyło, nabrałem nawyku automatycznego wyłączania tej funkcji, gdy wsiadałem do samochodu, ponieważ było to przerażające doświadczenie na ruchliwej drodze.
Jednak czasami zapomniałem wyłączyć tę funkcję i zdarzyło się to ponownie.
Zabrałem go do serwisu i nie dali mi odpowiedniej odpowiedzi na temat tego, co się stało.
Powiedzieli, że to "problem z napięciem" i że chociaż moja bateria działała dobrze, naładowali ją, a problem ustał. Ale to rozwiązanie działało tylko przez około 24 godziny i teraz jest gorzej niż wcześniej.
Czy ktoś, kto doświadczył tego samego problemu, znalazł rozwiązanie, aby naprawić problem z ponownym uruchamianiem?

Serwis, podobnie jak kilku komentujących tutaj, wydawał się sugerować, że jest to bardziej niedogodność niż problem bezpieczeństwa. Twierdziłbym, że jest to poważny problem bezpieczeństwa, jeśli Twój samochód dosłownie odmawia ponownego uruchomienia po postoju na znaku stopu lub światłach stopu lub, jak w przypadku dzisiejszego poranka, podczas próby wyjazdu z parkingu na ruchliwą drogę.
To przydarzyło się mojemu Pilotowi Touring z 2016 roku. Pisałem o tym w innym wątku "Elite wyłącza się na światłach". Dealer nie był w stanie tego powtórzyć ani znaleźć niczego w samochodzie, co mógłby naprawić.
Miałem również problem z kontrolką systemu emisji spalin i wymienili wtryskiwacz paliwa, ale dealer nie sądzi, aby miało to coś wspólnego z tym, że postój na biegu jałowym nie uruchamia się ponownie.

W miniony weekend samochód musiał być dwukrotnie uruchamiany za pomocą kabli, ponieważ nie chciał się uruchomić. To było coś innego niż problem z ponownym uruchomieniem postoju na biegu jałowym. Nie uruchomił się, gdy po raz pierwszy wsiadłem do samochodu i próbowałem go uruchomić. Dealer wymienił akumulator i powiedział, że być może to rozwiąże problem z postojem na biegu jałowym. Inną rzeczą, którą zasugerowali, było naprawienie drobnych uszkodzeń przodu samochodu, ponieważ jednym z powodów, dla których silnik nie uruchamia się ponownie po automatycznym postoju na biegu jałowym, jest otwarta maska. Dealer zasugerował, że uszkodzenie przodu może wpływać na maskę i dlatego samochód czasami nie chciał się uruchomić ponownie. Samochód jest teraz w warsztacie blacharskim, aby to naprawić. Ale nie będę wiedział, czy problem został rozwiązany, dopóki nie odzyskam samochodu i nie zacznę jeździć.

Zgadzam się, że to poważny problem bezpieczeństwa. American Honda do tej pory nie zareagowała. Powiedzieli mi, że następnym razem, gdy to się stanie, nie należy próbować ponownie uruchamiać samochodu, ale zadzwonić po pomoc drogową i zlecić odholowanie samochodu do serwisu, aby serwis mógł zbadać samochód w tym stanie. Ostatnia wiadomość, jaką otrzymałem od American Honda, była taka, że rozmawiali z serwisem i musiałem naprawić uszkodzenia przodu, zanim będą mogli mi pomóc w problemie z postojem na biegu jałowym.

Możesz złożyć skargę do National Highway Traffic Safety Administration NHTSA na stronie https://www-odi.nhtsa.dot.gov/VehicleComplaint/

#34 ·
Macie cytrynę, ludzie. Traktujcie je jako takie i postępujcie zgodnie z właściwą procedurą zgłaszania cytryny, którą możecie wygooglować. Nagrywajcie wszystkie rozmowy, wypełniajcie wszystkie formalności, ponieważ w przeciwnym razie Honda będzie wciąż krzywdzić coraz więcej z nas tymi niechcianymi i szkodliwymi "funkcjami" wpychanymi nam do gardła. Zachowanie Hondy stało się ostatnio wręcz kryminalne.

Save
#36 ·
Macie cytrynę, ludzie. Traktujcie je jako takie i przestrzegajcie wszystkich właściwych procedur zgłaszania cytryny, które możecie wygooglować. Rejestrujcie wszystkie rozmowy, wypełniajcie wszystkie formalności, ponieważ w przeciwnym razie Honda będzie w dalszym ciągu oszukiwać coraz więcej z nas tymi niechcianymi i szkodliwymi "funkcjami" wpychanymi nam do gardła. Zachowanie Hondy stało się ostatnio wręcz kryminalne.
Przepisy dotyczące cytryn mogą zależeć od stanu, w którym samochód jest zarejestrowany. Prawo cytrynowe stanu Maryland dotyczy tylko samochodów zarejestrowanych w stanie MD, przejechanych mniej niż 18 000 mil i posiadanych krócej niż 24 miesiące. Nie miałem problemu z ponownym uruchomieniem silnika w trybie jałowym aż do tego momentu. W Wirginii jest to 18 miesięcy od daty pierwotnej dostawy nowego pojazdu silnikowego do konsumenta.

#38 ·
Wyłącz funkcję automatycznego zatrzymywania

Kupiłem właśnie nowego Touringa 2017 (pozostałość). Zrobiłem wiele badań nad automatycznym zatrzymywaniem i znalazłem następujące informacje; jeśli chcesz wyłączyć automatyczne zatrzymywanie bez konieczności naciskania przycisku na konsoli za każdym razem, gdy uruchamiasz samochód, zrób to: Przy WYŁĄCZONYM silniku otwórz maskę. Uruchom samochód. Przy włączonym silniku zamknij maskę. Funkcja automatycznego zatrzymywania nie zostanie aktywowana. Będziesz musiał to zrobić z każdym pilotem. Aby włączyć automatyczne uruchamianie, aby można było nim sterować za pomocą przycisku na konsoli, zrób to: Przy włączonym samochodzie OTWÓRZ maskę. Wyłącz silnik. Zamknij maskę. Automatyczne zatrzymywanie działa teraz tak, jak powinno. Brzmi dziwnie, ale próbowałem i działa.

#39 · (Edited by Moderator)
Właśnie kupiłem nowego Touringa 2017 (pozostałość). Zrobiłem dużo badań nad automatycznym zatrzymywaniem i znalazłem następujące informacje; jeśli chcesz wyłączyć automatyczne zatrzymywanie bez konieczności naciskania przycisku na konsoli za każdym razem, gdy uruchamiasz samochód, zrób to: Przy WYŁĄCZONYM silniku otwórz maskę. Uruchom samochód. Przy włączonym silniku zamknij maskę. Funkcja automatycznego zatrzymywania nie zostanie aktywowana. Będziesz musiał to zrobić z każdym pilotem. Aby włączyć automatyczne uruchamianie, aby można było nim sterować za pomocą przycisku na konsoli, zrób to: Przy włączonym silniku OTWÓRZ maskę. Wyłącz silnik. Zamknij maskę. Automatyczne zatrzymywanie działa teraz tak, jak powinno. Brzmi dziwnie, ale spróbowałem i działa.
Na początku myślałem, że to jakiś rodzaj oszustwa/żartu, więc czekałem, aż inni spróbują. Pomyślałem, że się wkurzą i będą mieli dzień w stylu "żarty ze mnie". W każdym razie proces wydawał się stosunkowo nieszkodliwy, więc pomyślałem, że spróbuję. No cóż... zadziałało! Ale tylko tymczasowo. Jak tylko wyłączę samochód i uruchomię go ponownie (następnego dnia), funkcja automatycznego zatrzymywania jest ponownie włączana (muszę nacisnąć głupi przycisk i to pomarańczowe światło pojawia się na desce rozdzielczej). Zauważę, że zrobiłem to tylko na jednym pilocie, którego używam do samochodu. I nie jestem pewien, dlaczego miałbym robić to samo dla drugiego pilota, jeśli nigdy go nie używam. Mam 2018 AWD Touring, więc może 2017 mają starsze oprogramowanie, które pozwala na to na stałe. Ale uważam to za intrygujące, ponieważ spodziewałbym się, że może się to zdarzyć za każdym razem, gdy zmieniasz olej lub robisz coś pod maską (to znaczy, że automatyczne zatrzymywanie jest trwale wyłączone, ponieważ uruchomiłeś samochód z otwartą maską, a następnie zamknąłeś maskę). Wyobrażam sobie, że byłoby milion wezwań serwisowych dotyczących niedziałającej funkcji automatycznego zatrzymywania po zabraniu jej do Jiffy Lube lub gdziekolwiek indziej, gdzie po prostu wyjeżdżasz z zatoki. Mówiąc to wszystko, myślę, że nadal coś tu jest. Z jakiegoś powodu funkcja automatycznego zatrzymywania jest wyłączana przez otwarcie maski, uruchomienie silnika, a następnie zamknięcie maski. Kiedy to nastąpi, pomarańczowe światło również nie pojawia się na desce rozdzielczej. Oznacza to, że musi istnieć jakiś elektryczny wyzwalacz związany z zatrzaskiem maski, który uruchamia wyłączenie funkcji automatycznego zatrzymywania. Jeśli więc możesz sprawić, by ostrzeżenie "Otwarta maska" tymczasowo uruchamiało się za każdym razem, gdy uruchamiasz Pilota, możesz trwale wyłączyć funkcję automatycznego zatrzymywania i nie mieć tego irytującego światła na desce rozdzielczej (gdyby nie to głupie światło, nie miałbym problemu z naciskaniem przycisku za każdym razem).

#42 ·
Mamy również problem z gaśnięciem naszego pilota po włączeniu "automatycznego wyłączenia". Czasami uruchamia się ponownie szybko po naciśnięciu przycisku "Start", ale ostatnio ponowne uruchomienie zajęło kilka minut. Było to bardzo niebezpieczne, ponieważ zdarzyło się na ruchliwych skrzyżowaniach. Zabrałem go do dealera w zeszłym tygodniu i nic nie znaleźli. W tym tygodniu wrócę do dealera, aby sprawdzić, czy mogą powtórzyć to zachowanie.

#43 · (Edited by Moderator)
Pozew zbiorowy?

To jest mój post z innego wątku na temat tego samego problemu. Dlaczego mielibyśmy zawracać sobie głowę naszymi nowymi samochodami? Nie kupiliśmy używanego złomu, w którym można by się spodziewać, że trzeba będzie przy nim pogrzebać, to nowy, ok, prawie nowy, rozsądnie drogi samochód!

Mam mojego 2016 Touring w warsztacie od zeszłego poniedziałku! To moja druga wizyta z tym problemem! Kiedy tam pojechałem, powiedziałem mu ponownie, że mój Pilot nie tylko gaśnie, gdy się zatrzymuję i włącza się automatyczne wyłączanie na biegu jałowym, ale teraz trzeba 3-4 razy nacisnąć przycisk start, aby silnik się uruchomił. "Na szczęście" wsiadł i spróbował go uruchomić i nie chciał się uruchomić.

Nie otrzymałem od nich telefonu przez cały tydzień z informacją, że znaleźli problem i go naprawili. Z postów wszystkich na tym wątku i innych wątkach na temat tego problemu tutaj, ani jedna osoba nie naprawiła swojego Pilota, który miał ten problem!

Skontaktowałem się z prawnikiem od prawa cytrynowego, ponieważ mieszkam w Kalifornii. Co wszyscy myślicie o pozwie zbiorowym? Ten problem jest niebezpieczny. Wyobraź sobie, że się zatrzymujesz i widzisz nadjeżdżający samochód/ciężarówkę i chcesz wcisnąć gaz i uciec stamtąd! Samochód gaśnie! Trochę naciągane, ale wyobraź sobie, że jest korek i lądujesz na torach kolejowych i nie możesz uruchomić samochodu bez przechodzenia przez całą procedurę wkładania go na park, stawiania nogi na hamulcu i ponownego wciskania startu, co w moim przypadku może zająć więcej czasu, ponieważ nie zawsze uruchamia się po tym naciśnięciu. Nie ok i myślę, że może być o wiele więcej scenariuszy, które mogą się zdarzyć, w których trzeba by szybko wyjść z sytuacji, a z tym problemem nie możemy liczyć na to, że Pilot nie zgaśnie.

Jakieś przemyślenia na temat Pozwu zbiorowego? Mój samochód ma 2 ½ roku i uwielbiam go, ale to niebezpieczne! I ja osobiście nie chcę zmieniać okablowania w moim Pilocie. Zapłaciłem za tę funkcję.

Mam 2016 Touring i około 4 miesięcy temu miałem mój pierwszy stahl, kiedy silnik próbował się uruchomić ponownie. Od tego czasu miałem ich około 50. Zabrałem go i powiedzieli, że widzą, że kilka razy zgasł, ale nie mogli odtworzyć problemu podczas jazdy testowej. Zresetowali komputer. To nic nie dało i problem nadal występuje. Mam teraz również problem z uruchomieniem samochodu. Kiedy naciskam przycisk start, większość razy samochód się uruchamia, ale wiele razy teraz zapalają się światła na desce rozdzielczej, ale silnik się nie uruchamia. Muszę nacisnąć go 3-4 razy, aby go uruchomić. Jaki system zainstalowali w naszych samochodach, który już się psuje? Zabieram go w poniedziałek i zostawiam na tydzień. Dam znać o wynikach, ale z wyglądu tego wątku nie mogą tego rozgryźć lub nie chcą nam powiedzieć, w czym tkwi prawdziwy problem. To do bani i jest niebezpieczne!

#45 ·
Mój Auto Stop generalnie nigdy nie działał konsekwentnie. Działał, kiedy kupiłem samochód, ale miesiąc lub dwa później przestał wyłączać się automatycznie na postoju. Chociaż przyzwyczaiłem się do tego, że się zatrzymuje/uruchamia, nie przeszkadzało mi, że silnik pracuje, więc nigdy nie poruszałem tego problemu. Jednak za każdym razem, gdy oddawałem samochód do serwisu, wydawało się, że resetuje się i zaczyna ponownie działać. Może więc być coś w tym resecie maski. Przy następnej wymianie oleju będę musiał sprawdzić, czy mogę go ręcznie wyłączyć, zamiast z nim funkcjonować przez miesiąc lub dłużej. Zastanawiam się, czy czujnik maski może mieć problemy.

#47 ·
Jakie jest prawdopodobieństwo, że ktoś powtórzy te kroki lub kroki, aby je ponownie włączyć, nie wiedząc, co robi? To są prawie dokładnie kroki, które wykonuję podczas sprawdzania czegoś pod maską. Świat wydaje się całkowicie wymknąć spod kontroli.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.