Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner

Problemy z bezprzewodową podkładką ładującą ??

1 reading
57K views 129 replies 59 participants last post by  Ldubs  
#1 ·
Cześć wszystkim, mam pilota Elite 2023 i od razu zauważyłem, że podkładka ładująca nie ładuje prawidłowo. Używam iPhone'a 14 pro max. Kładę go na podkładce i ładuje się przez minutę lub dwie, a potem przestaje. Zabrałem go dzisiaj do serwisu i powiedzieli, że to może być wina etui, co wydało mi się zabawne, bo powiedziałem, że próbowałem też bez etui. Powiedzieli mi, że to problem, o którym Honda wie i nad którym pracuje, co uważam za bzdurę. Czy mieliście podobne problemy ze stacją ładowania bezprzewodowego w swoich modelach elite? Z góry dziękuję.

#2 · (Edited)
Cześć wszystkim, mam pilota elite 2023 i od razu zauważyłem, że podkładka ładująca nie ładuje prawidłowo. Używam iPhone'a 14 pro max. Kładę go na podkładce i ładuje się przez minutę lub dwie, a potem przestaje. Zabrałem go dzisiaj do serwisu i powiedzieli, że to może być etui lol, co wydało mi się zabawne, bo powiedziałem, że próbowałem też bez etui. Powiedzieli mi, że to problem, o którym Honda wie i nad którym pracuje, co uważam za bzdurę. Czy mieliście podobne problemy ze stacją ładowania bezprzewodowego w swoich modelach elite?? Z góry dziękuję
Mam Touring (ta sama ładowarka) i nie mam żadnych problemów. Zajęło mi kilka prób, żeby znaleźć to idealne miejsce, gdzie go położyć. Teraz, o ile położę go w tym samym miejscu, nie mam żadnych problemów.

#71 ·
Miałem podobny problem z moim iPhonem 13 w moim Accordzie z 2018 roku. Zauważyłem, że wydawał cichy sygnał dźwiękowy lub dwa, gdy próbował "ponownie połączyć się" z ładowarką.

Zabrałem również samochód do serwisu i powiedzieli, że to wina etui, ale powiedziałem im, że dzieje się to również bez etui i nie mieli dla mnie odpowiedzi.

Ja również bawiłem się pozycjonowaniem telefonu na podkładce Qi, a także próbowałem wkładać go najpierw dołem i odkryłem, że jeśli umieszczę go na podkładce najpierw górą i oprę telefon o ten podniesiony plastik po prawej stronie (tj. na prawo od środka), telefon nadal się ładuje bez sygnałów dźwiękowych.

Spróbowałbym tego.
Czy Twój telefon przesuwa się podczas jazdy? Tracę ładowanie, gdy skręcam, telefon zsuwa się ze słodkiego punktu.

#6 ·
Mam iPhone pro (nie max) i nie mam problemów ze znalezieniem właściwego miejsca. Chodzi tylko o to, że ładowanie trwa wieki. Prawie nie zauważam żadnej różnicy, jednak iPhone pokazuje, że się ładuje. Czy ktoś zna moc znamionową tego ładowarki w W?
Tak, wiem, że ładowarka jest do bani, można ją zostawić na 24 godziny i nawet nie zbliży się do naładowania połowy telefonu.

#7 ·

Myślę, że to wystający aparat iPhone'a i etui są tego przyczyną. Założyłem ten sam wątek kilka miesięcy temu.

#8 ·
https://www.piloteers.org/threads/sporadic-charging-on-wireless-qi-phone-charger.180317/#post-1801553[/URL]

Myślę, że to wina wystającej kamery i etui iPhone'a. Założyłem ten sam wątek kilka miesięcy temu.
To prawda - to związane z telefonem, a dokładniej - z wystającą kamerą. Wszystko, co uniemożliwia całkowite płaskie ułożenie telefonu, powoduje problemy podczas bezprzewodowego ładowania. Nadal używam starego iPhone'a XS ze skórzanym etui Apple, więc leży płasko na podkładce. Mój telefon będzie się ładował przez cały czas, gdy jest na podkładce, bez wyjątku.

Szybkość ładowania zależy również od tego, co robi telefon. Jeśli mam go podłączonego i tylko słucham muzyki, będzie się ładował mniej więcej tak samo (może trochę wolniej) jak gniazdo 110 V z 5-watową ładowarką Apple. Jeśli korzystam z GPS i mam włączoną mapę, telefon zużywa więcej energii i albo ładuje się znacznie wolniej, albo wcale. Nie rozładuje się, ale się nie ładuje, więc podkładka utrzyma poziom naładowania telefonu, gdy go na niej położyłem.

#10 ·
Nie mogę naładować mojego iPhone'a 12

Próbowałem też mojego S22+ i ładuje się, ale w ciągu około 15 minut jazdy przeszedł z 58% na 62%. Wielkie wow. Będę używał mojej przewodowej wtyczki 25W 12V do super szybkiego ładowania, bardzo dziękuję

Nie wiem, dlaczego ktokolwiek miałby płacić 300 dolców więcej, żeby spróbować zmieścić się w ładowarce bezprzewodowej, skoro prawie w ogóle się nie ładuje
Strzał w dziesiątkę, zgaduję. Mam iPhone'a 12 Pro i ładuje się za każdym razem... i szybciej niż wtedy, gdy ładuję go na ładowarce bezprzewodowej w Odyssey mojej żony z 2020 roku.

#12 ·
Cześć wszystkim, mam pilota elite 2023 i od razu zauważyłem, że podkładka ładująca nie ładuje prawidłowo. Używam iPhone'a 14 pro max. Kładę go na podkładce i ładuje się przez minutę lub dwie, a potem przestaje. Zabrałem go dzisiaj do serwisu i powiedzieli, że to może być etui lol, co wydało mi się zabawne, bo powiedziałem, że próbowałem też bez etui. Powiedzieli mi, że to problem, o którym Honda wie i nad którym pracuje, co uważam za bzdurę. Czy mieliście podobne problemy ze stacją ładowania bezprzewodowego w swoich modelach elite?? Z góry dziękuję
Mam dokładnie ten sam telefon i mam te same problemy, które masz. Mam elite 2023 i mam go od 10 dni. Nie sądzę, żeby inna pozycja pomogła, chociaż próbowałem go przesuwać.

#15 ·
Wyłączyłem swój po jednokrotnym użyciu. Usb c działa świetnie dla moich potrzeb. Mój pixel 6pro bardzo się nagrzewał od podkładki ładującej.
Tak, to moja kolejna skarga. 58 do 62% w około 15-20 minut na ładowarce I jakoś telefon jest naprawdę ciepły, kiedy go podnoszę po tym. Wydaje się, że marnuje się tu dużo energii, która jest wykorzystywana do nagrzewania telefonu, a nie do efektywnego ładowania baterii. Będę trzymał się ładowarki USB o większej mocy na te czasy, kiedy będę jej potrzebował. Ponieważ mam teraz Android Auto, nie jest dla mnie tak ważne, aby mieć telefon podłączony przez cały czas podczas jazdy, jak wtedy, gdy miałem włączony ekran, ponieważ był to GPS Google Maps w moich starszych samochodach.

#18 ·
Tu zaczyna mnie to denerwować. Jeśli zdecyduję się ładować telefon przez kabel, Apple CarPlay może działać lub nie. Nadal nie wiem, jak przełączyć bezprzewodowy CarPlay na przewodowy. Jeśli utworzę hotspot, wtedy żegnaj CarPlay
twoje Apple CarPlay powinno działać przez Bluetooth i jeśli ładujesz je przewodowo, nie powinno to w ogóle mieć na to wpływu.

#29 ·
Tylko dziki pomysł... czy moduł bezprzewodowej ładowarki można usunąć i czy możemy włożyć coś mocniejszego?
Podkładka, na której spoczywa telefon, pozostaje taka sama. Mówię o tym, co jest pod matą
Tak naprawdę nie. Po prostu tak nie działa ta technologia. Ładowanie bezprzewodowe wciąż raczkuje i nie jest zbytnio wydajne ani niezawodne. Wyszukaj standard ładowania Qi. Podobnie jak w przypadku innych interfejsów, takich jak USB czy HDMI, jest to standard, który jest rozwijany i ewoluuje w czasie. Ładowanie bezprzewodowe, które widzisz obecnie, jest na razie tak dobre, jak to możliwe.

Qi2 zostało zapowiedziane w styczniu 2023 roku i oferuje większą moc i niezawodność, ale przez jakiś czas nie będzie powszechnie stosowane.

#24 ·
Wielu producentów samochodów ma problemy z bezprzewodowymi systemami ładowania, które włączają się i wyłączają.

Dlaczego po prostu nie podłączyć telefonu zamiast spędzać czas w idealnym miejscu na podkładce? Może nawet tam nie zostać, gdy prowadzisz. Nie zdejmę etui, aby umożliwić ładowanie bezprzewodowe, ponieważ to strata czasu.

Mój Mercedes ma ten sam problem.

Po prostu podłączam telefon i nie musisz się bawić czymś, co działa 20% czasu.

To tylko moja opinia.

Toban

#28 ·
Moją ulubioną funkcją ładowania bezprzewodowego jest przycisk zasilania, dzięki czemu możemy je wyłączyć i zostawić w ten sposób lol. Nie mieliśmy szczęścia z ładowaniem 13 Pro, ale uwielbiamy przestrzeń do przechowywania ich obu przed przyciskami zmiany biegów! Opcjonalne użycie CarPlay przez USB to miły akcent, jeśli bezprzewodowe nie działa. Jeździliśmy testowo Outbackiem 23' z poważnymi problemami przez bezprzewodowe CarPlay i nie działał przewodowo. Miłego dnia!

#30 ·
Moja ulubiona funkcja ładowania bezprzewodowego to przycisk zasilania, dzięki czemu możemy go wyłączyć i tak zostawić lol. Nie mieliśmy szczęścia z ładowaniem z 13 Pro, ale uwielbiamy przestrzeń do przechowywania ich obu przed przyciskami zmiany biegów! Opcjonalne użycie CarPlay przez USB to miły akcent, jeśli bezprzewodowe działanie szwankuje. Jeździliśmy testowo 23' outback z poważnymi problemami przez bezprzewodowe CarPlay i nie działał przewodowo. Miłego dnia wszystkim!
Po przeczytaniu postów, że pozycja telefonu ma znaczenie, wypróbowałem kilka różnych pozycji z moim iPhone 13 Pro z przezroczystym etui. Stwierdziłem, że umieszczenie telefonu z górą całkowicie przylegającą do tyłu konsoli środkowej działa znacznie lepiej niż próba wyrównania środka MagSafe do środka podkładki.

#32 ·
Cześć wszystkim, mam pilota elite 2023 i od razu zauważyłem, że podkładka ładująca nie ładuje prawidłowo. Używam iPhone'a 14 pro max, kładę go na podkładce i ładuje się przez minutę lub dwie, a potem przestaje. Zabrałem go dzisiaj do serwisu i powiedzieli, że to może być etui lol, co uznałem za zabawne, bo powiedziałem, że próbowałem też bez etui. Powiedzieli mi, że to problem, o którym Honda wie i nad którym pracuje, co uważam za bzdurę. Czy mieliście podobne problemy ze stacją ładowania bezprzewodowego w swoich modelach elite?? Z góry dziękuję
American Honda nie wprowadziła w tym czasie żadnych aktualizacji podkładek ładujących. Nowsze iPhone'y Apple (seria 12, seria 13, seria 14) dodały nowy metalowy pierścień, który jest używany do bezprzewodowej ładowarki Apple MagSafe. Ten dodatek w telefonie jest rozpoznawany jako „Obcy obiekt” i powoduje wyłączenie ładowania podkładki. Ponieważ zostało to dodane w urządzeniach niecertyfikowanych przez QI, nie było żadnej aktualizacji podkładki. Amearican Honda wciąż to bada i jak najlepiej obsługiwać te urządzenia.

#33 ·
American Honda nie wprowadziła w tym czasie żadnych aktualizacji do podkładek ładujących. Nowsze iPhone'y Apple (seria 12, seria 13, seria 14) dodały nowy metalowy pierścień, który jest używany do bezprzewodowej ładowarki MagSafe firmy Apple. Ten dodatek w telefonie jest rozpoznawany jako „Obcy obiekt” i powoduje wyłączenie ładowania przez podkładkę. Ponieważ zostało to dodane w urządzeniach niecertyfikowanych przez QI, nie było żadnej aktualizacji podkładki. Amearican Honda wciąż to bada i jak najlepiej obsługiwać te urządzenia.
Doskonały punkt! Otrzymuję błąd wykrycia metalowego obiektu w moim 13. Mówiłem poważnie, że doceniam fakt, że mogę wyłączyć ładowarkę bezprzewodową. To takie miłe, że można tam umieścić dwa bardzo duże telefony!

#36 ·
American Honda nie wprowadziła żadnych aktualizacji do podkładek ładujących w tym czasie. Nowsze iPhone'y firmy Apple (seria 12, seria 13, seria 14) dodały nowy metalowy pierścień, który jest używany do bezprzewodowej ładowarki MagSafe firmy Apple. Ten dodatek w telefonie jest rozpoznawany jako „Obcy obiekt” i powoduje wyłączenie ładowania przez podkładkę. Ponieważ zostało to dodane w urządzeniach niecertyfikowanych przez QI, nie było żadnej aktualizacji podkładki. Amearican Honda wciąż to bada i jak najlepiej obsługiwać te urządzenia.
To nie jest dokładne.

IPhone'y, które mają MagSafe, są nadal w pełni kompatybilne z ładowarkami bezprzewodowymi Qi.

Ostrzeżenie o metalowym obiekcie to ogólne zastrzeżenie podobne do zastrzeżenia na ekranie powitalnym GPS.

W rzeczywistości oczekuje się, że Qi2, które zostało ogłoszone w styczniu 2023 r., będzie używać technologii MagSafe firmy Apple i może stać się nowym standardem.

#39 ·
Ten sam problem. Posiadam mojego Pilot EX-L 2023 od lipca i bezprzewodowa ładowarka jest do bani. Mam Galaxy S22 Ultra. Bez względu na to, czy mam etui, czy nie, ciągle wyświetla się komunikat OBIEKTY METALOWE między podkładką ładującą OSTRZEŻENIE. Od czasu do czasu nie ostrzega mnie o tym, ale pomijając to wszystko, możliwości ładowania są okropne. Zajmuje 20 minut, aby zyskać 1% (jeśli w ogóle). Po prostu ją wyłączyłem, ponieważ jest bezużyteczna. Czy ktoś skontaktował się bezpośrednio z Honda Corporate? To dla mnie argument sprzedażowy, myślałem, że to fajna funkcja.