Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner

Martwy piksel w zestawie wskaźników Pilot z 2021 roku

2.1K views 8 replies 6 participants last post by  zroger73  
#1 · (Edited)
Zastanawiam się tylko, czy ktoś już tego doświadczył. Piksel w prawym górnym rogu zestawu wskaźników (tuż nad „x1000 obr/min”) w moim ‘21 Pilot jest martwy. Przez martwy rozumiem, że jest czerwony, gdy zestaw wskaźników jest włączony, niezależnie od tego, co jest wyświetlane.

Ta mała czerwona kropka pośród czerni jest dość irytująca. Wkrótce zabiorę go do serwisu z tym i mnóstwem innych problemów:

• niefunkcjonalna ładowarka bezprzewodowa
  • trzęsące się lusterko wsteczne po stronie kierowcy
  • sprężyna hamulca postojowego grzechocze nad pedałem
  • szarpanie na biegu jałowym, gdy temperatura otoczenia jest wysoka

#2 ·
Zastanawiam się, czy ktoś już tego doświadczył. Piksel w prawym górnym rogu zestawu wskaźników (tuż nad „1000 obr./min”) w moim Pilot z 21 roku jest martwy. Przez martwy rozumiem, że jest czerwony, gdy zestaw wskaźników jest włączony, niezależnie od tego, co jest wyświetlane.

Ta mała czerwona kropka pośród czerni jest dość irytująca. Wkrótce zabiorę go do serwisu z tym i mnóstwem innych problemów.
Zdjęcie?

#4 ·
Zastanawiam się, czy ktoś już tego doświadczył. Piksel w prawym górnym rogu zestawu wskaźników (tuż nad „x1000 obr/min”) w moim Pilot z 21 roku jest martwy. Przez martwy rozumiem, że jest czerwony, gdy zestaw jest włączony, niezależnie od tego, co jest wyświetlane.

Ta mała czerwona kropka pośród czerni jest dość irytująca. Wkrótce zabieram go do serwisu z tym i mnóstwem innych problemów:

• trzęsące się lusterko po stronie kierowcy
  • przycina się na biegu jałowym, gdy temperatura otoczenia jest wysoka
Och, widzę, jakie to może być irytujące. Nie mam Pilota z ekranem, ale mój wirtualny kokpit Audi nie ma takich martwych pikseli, nawet po 3 latach użytkowania i większym rozmiarze. Mam nadzieję, że Honda naprawi to jak najszybciej. Mogą spróbować powiedzieć ci, że pewna liczba uszkodzonych pikseli jest dopuszczalna... Nie zgodziłbym się na to - to irytujące i powinni to naprawić.

#8 ·
Zastanawiam się, czy ktoś miał już z tym do czynienia. Piksel w prawym górnym rogu zestawu wskaźników (tuż nad „x1000 obr/min”) w moim Pilot z 21 roku jest martwy. Przez martwy rozumiem, że jest czerwony, gdy zestaw wskaźników jest włączony, niezależnie od tego, co jest wyświetlane.

Ta mała czerwona kropka pośród czerni jest dość irytująca. Wkrótce zabiorę go do serwisu z tym i mnóstwem innych problemów:

• [* ]niefunkcjonalna ładowarka bezprzewodowa
    [* ]trzęsące się lusterko wsteczne po stronie kierowcy
    [* ]sprężyna hamulca postojowego grzechocze nad pedałem
    [* ]szarpanie na biegu jałowym, gdy temperatura otoczenia jest wysoka
To model z 2021 roku - zabierz go do serwisu i zleć montaż nowego ekranu zestawu wskaźników.

#9 ·
Zastanawiam się, czy ktoś już tego doświadczył. Piksel w prawym górnym rogu zestawu wskaźników (tuż nad "x1000 obr/min") w moim Pilot z 21 roku jest martwy. Przez martwy rozumiem, że jest czerwony, gdy zestaw wskaźników jest włączony, niezależnie od tego, co jest wyświetlane.

• trzęsące się lusterko boczne kierowcy
  • przycina się na biegu jałowym, gdy temperatura otoczenia jest wysoka
Jestem bardzo ciekaw, czy Honda wymieni wyświetlacz. Ten zacięty piksel doprowadzałby mnie do szału, ale musiałbym poważnie rozważyć uciążliwość z rozebraniem i ponownym złożeniem nowego pojazdu przez niedbałych pracowników, którzy nie mają fabrycznych metod montażu i maszyn oraz związane z tym ryzyko uszkodzenia, które mogłoby prowadzić do dalszych napraw, co mogłoby prowadzić do dalszych uszkodzeń. :)

Nawiasem mówiąc, ładowarka bezprzewodowa w moim Ridgeline z 2021 roku to też słaby żart. Podobnie jak automatyczne światła drogowe, które rzadko się włączają, a kiedy już to robią, natychmiast się wyłączają, gdy tylko zobaczą własne światło i od czasu do czasu włączają się, gdy zbliża się nadjeżdżający ruch!