Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner

Pedał hamulca sam opada, przed znakiem stopu/światłami, ktoś, jakieś rozwiązanie?

7.4K views 11 replies 9 participants last post by  chiquita  
#1 ·
Mój samochód jest u dealera (teraz), aby wykonać pierwszy przegląd po 6000 km.

Skarga na pedał hamulca, który (okazjonalnie) opada, gdy zatrzymujesz się przed znakiem stopu.

Jak odkurzacz wciąga pedał, gdy stopa jest na pedale.

Pamiętam, że czytałem o tym gdzieś na tym forum.

Techniczna jazda próbna dealera i raport są normalne. Nie wiem, co to oznacza, nie mógł poczuć opadania pedału lub nie ma na to oznak, lub opadanie jest normalne.

Czy ktoś miał takie doświadczenie i czy komuś udało się to naprawić?

Wszystkie inne problemy z hałasem; klikanie przedniego amortyzatora kierowcy, hałas w tylnej części bagażnika, hałas zbiornika paliwa, hałas ocierania się szyb, mówią, że nie można znaleźć lub jest normalny.

Wszystkie inne problemy z wykończeniem, zamówienie z Japonii.

Zatem poza wymianą oleju (mam nadzieję, nie potwierdzono telefonicznie), nic nie zostało naprawione ani zrobione.

#2 ·
Również od czasu do czasu doświadczyłem tego "zapadania się" hamulca, ale szczerze mówiąc, tak naprawdę się nad tym nie zastanawiałem. Moje hamulce działają dobrze i świetnie się bawię z moim, mającym teraz miesiąc, Pilotem.

#3 ·
Dokładnie to samo spotyka mnie w moim Pilot, ponieważ zamieszczam problem z tytułem 'Czy doświadczyłeś już problemów z hamulcami?'. Posiadam Pilot dopiero od 5 dni i stwierdziłem, że nie tylko trochę opada, ale opada bardzo mocno - prawie do podłogi! Co więcej, czuję, że nie mogę normalnie zwolnić samochodu.

Nadal rozmawiam z dealerem w sprawie tego problemu, który jest na tyle istotny, że chcę zrezygnować z samochodu, ponieważ stanowi to ogromne ryzyko nie tylko dla mojej rodziny, ale także dla wszystkich innych na drodze! Z tego, co wiem, kilku kierowców Pilotów w całej Kanadzie skarżyło się już na ten problem. Nie chcę rozpowszechniać żadnych plotek, ale chcę podzielić się swoim doświadczeniem z innymi, aby zachować ostrożność w kwestii hamulców. Jeśli zauważysz, że naprawdę opada i zauważysz pewną nieregularność w zwalnianiu samochodu, zanieś go z powrotem do dealera i zleć jego zbadanie. Jeśli hamowanie jest wystarczająco złe, nalegaj, aby udzielili ci satysfakcjonującej odpowiedzi!

Będę informował innych o tym, co dzieje się z moim Pilotem, którego posiadam od 17 dni i jeździłem nim tylko przez 5 dni!

Powodzenia!
:mad:

#4 ·
Zauważyłem to również, prawie wygląda to na problem z pompą hamulcową, ale myślę, że tak po prostu ma być. Samochód zatrzymuje się dobrze, a ABS wydaje się działać, gdy mocno naciskam na hamulce.

Nie zauważyłem tego na początku, ale to było po tym, jak zatrzymałem się na podjeździe i trochę mocniej nacisnąłem na hamulec, a on opadł. Muszę przyznać, że byłem trochę zaniepokojony, ale przeprowadziłem kilka testów, takich jak powolne i gwałtowne hamowanie i działały dobrze. Nie jak w BMW, ale do zaakceptowania dla Pilot. Pomyślałem, że zapytam dealera, kiedy przyprowadzę samochód w przyszłym tygodniu, czy moje lusterko dzień/noc przyjdzie.

#5 ·
chillimouse said:
Dokładnie to samo spotykam z moim Pilotem, ponieważ zamieszczam problem z tytułem 'Czy doświadczasz już problemów z hamulcami?' Posiadam Pilota dopiero od 5 dni i stwierdziłem, że nie tylko trochę opada, ale bardzo mocno - prawie do podłogi! Co więcej, czuję, że nie mogę normalnie zwolnić samochodu.

Człowieku, to wygląda źle, daj mi znać, co się dzieje z tym problemem z hamulcami... Mam nadzieję, że Honda wyda wezwanie do serwisu, tak jak zrobiła to z pompą wody... Otrzymam Pilota w październiku i rozważam anulowanie go, aby poczekać na model 2004...

wydaje się, że jest zbyt wiele problemów (większość drobnych), ale wystarczająco dużo, aby naprawdę zwrócić Twoją uwagę. Za każdym razem, gdy loguję się na to forum, dzieje się coś innego z Pilotem.

martwię się
rob
:(

#6 ·
chillimouse said:
Dokładnie to samo spotkało mnie z moim Pilotem, kiedy zamieściłem problem zatytułowany 'Czy doświadczasz już problemów z hamulcami?' Posiadałem Pilota zaledwie 5 dni i odkryłem, że nie tylko trochę opada, ale opada bardzo mocno - prawie do podłogi! Co więcej, czuję, że nie mogę normalnie zwolnić samochodu.

Nadal rozmawiam z dealerem w sprawie tego problemu, który jest na tyle istotny, że zrezygnowałbym z samochodu, ponieważ stanowi to ogromne ryzyko nie tylko dla mojej rodziny, ale także dla wszystkich innych na drodze! Z tego, co wiem, kilku Pilotów w całej Kanadzie skarżyło się już na ten problem. Nie chcę rozpowszechniać żadnych plotek, ale chcę podzielić się swoim doświadczeniem z innymi, aby zachować ostrożność w przypadku hamulców. Jeśli zauważysz, że naprawdę opada i zauważysz lekką nieregularność w zwalnianiu samochodu, zanieś go z powrotem do dealera i zleć jego zbadanie. Jeśli hamowanie jest na tyle złe, nalegaj, aby udzielili ci satysfakcjonującej odpowiedzi!

Będę informował innych o tym, co dzieje się z moim Pilotem, którego posiadam do tej pory 17 dni i jeździłem nim tylko 5 dni!

Powodzenia!
:mad:
Czy zauważyłeś więc problem z Pilotem, który nie zatrzymuje się? Sprawdzę twój stary post. Nie miałem problemów z samochodem, który by się nie zatrzymywał lub nie zwalniał tak, jak powinien.

#7 ·
Przynajmniej rzuciłbym okiem na poziom płynu hamulcowego, żeby upewnić się, że nie zostało to pominięte podczas przeglądu. Poza tym, jak najszybciej zawieź to do dealera. Nie czekałbym z potwierdzeniem problemu, kiedy naprawdę ich potrzebujesz.

#8 ·
Oboje zauważyliśmy dzisiaj zapadanie się hamulców, raz dzisiaj. Podczas postoju na światłach. Poza tym hamulce wydają się działać dobrze.

#10 ·
Pilot Brake Boost

Pilot wydaje się mieć dużo wspomagania w porównaniu do mojego CR-V.
Sprawia, że pedał wydaje się trochę miękki podczas postoju, ale wszystko wydaje się działać dobrze.
Nie jestem pewien, co Honda zrobiła inaczej między tymi dwoma systemami, ponieważ wyglądają bardzo podobnie.
Hamulce działają świetnie i miałem samochody z o wiele większym wspomaganiem, więc szybko się do tego przyzwyczaiłem.
Jestem pewien, że to tylko sposób, w jaki zostały zaprojektowane, a nie "problem"!

#11 ·
Co jest normalne?

puccetti said:
Może to kwestia ABS w Hondzie, ale zapytam o to w przyszłym tygodniu u dealera. Na razie nie martwię się tym zbytnio.

Odczucia są takie same jak w przypadku ABS w moim Volvo. Przeszkadzało mi to, gdy po raz pierwszy jechałem samochodem z ABS, ale nawet tego nie zauważyłem w Pilot, dopóki nie przeczytałem tego wątku. Niektóre "dziwne" rzeczy z pewnością są "normalne".

;)

#12 ·
W innym wątku dotyczącym tego problemu ktoś zauważył związek, że hamulce wydają się "zapadają", gdy samochód stoi i włącza się klimatyzacja, i muszę powiedzieć, że myślę, że mieli rację. Jeśli dobrze pamiętam, miało to coś wspólnego z podciśnieniem w hamulcach? Celowo wyłączyłem klimatyzację/funkcję automatyczną, kiedy jeździłem w miniony weekend i hamulce wcale się nie "zapadły". Byłoby interesujące, gdyby inni, którzy zauważyli to ze swoimi hamulcami, wyłączyli klimatyzację na jakiś czas i zobaczyli, co się stanie, i podzielili się swoimi doświadczeniami.