Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się nad jakością. Pomyślałem, że jeśli produkują świetne pompy wodne, powinienem być pewien, że nie zaoszczędzą na termostacie ze swoim nazwiskiem.
W '20 roku kupiłem termostat OEM za 45 dolarów zamiast Gates za 12 dolarów. OEM ma inną jakość wykonania niż termostat generyczny i nie chciałem żadnych problemów.
Dobrze wiedzieć, ale cholera, kiedy wymieniłem chłodnicę w 2019 roku, wydaje mi się, że nie pamiętam, żeby Aisin był na Rockauto; w przeciwnym razie z pewnością bym go dostał, wraz z wężami, zamiast termostatu Gates, na który się zdecydowałem.Ok, zgodnie z obietnicą, wracam z moimi doświadczeniami z termostatem Aisin THH-017.
Instalacja nie obyła się bez problemów. Chociaż po wizycie w lokalnym sklepie z częściami samochodowymi w celu uzyskania odpowiedniej uszczelki, termostat działa świetnie. Moja rada jest więc taka, że jeśli kupujesz termostat Aisin, upewnij się, że zbadasz uszczelkę potrzebną do Twojego pojazdu.
Zostałem wysłany to….
View attachment 160820
Potrzebowałem tego….
View attachment 160821
Żeby nie przesadzać, ale tak, istnieje oczywista różnica między OEM/Aisin a Gates.Dobrze wiedzieć, ale cholera, kiedy wymieniłem chłodnicę w 2019 roku, wydaje mi się, że to było, nie pamiętam, żeby Aisin był na Rockauto; w przeciwnym razie z pewnością bym go dostał, wraz z wężami, zamiast termostatu Gates, na który się zdecydowałem.
Jak dotąd OK, ale aż mnie ciarki przechodzą na myśl, ile więcej dni mi zostało z Gates i ich pogarszającą się jakością w ostatnich latach.
Wow, mogłem mieć Aisin. View attachment 160957
Moje badania nad THH009 nie obejmują uszczelki. 🤷🏻Lub jeśli kupiłeś termostat Aisin w 2018 roku, kiedy robiłeś drugą wymianę paska rozrządu, ale byłeś zbyt leniwy, aby go wymienić, aż zaczął przeciekać w 2023 roku, stary numer części miał odpowiednią uszczelkę, a ten termostat był dokładnie taki sam jak termostat OE i również został wyprodukowany w Japonii.
View attachment 183759
Czy więc prawidłowa uszczelka przyszła w twoim pudełku?View attachment 183760
zamówione w zeszłym roku, ale nigdy nie zabrałem się za instalację. Zamierzałem poczekać do następnej pracy TB WP.
Jestem prawie pewien, że przyszła z uszczelką, ponieważ nie widzę żadnej "uszczelki termostatu" w żadnym z moich zakupów RA dla Pilot.Czy prawidłowa uszczelka przyszła w Twoim pudełku, jak na zdjęciu?
W chwili obecnej zdjęcia RockAuto i Amazon pokazują złą uszczelkę dla naszych pojazdów i to właśnie otrzymałem, gdy ten wątek został rozpoczęty.Jestem prawie pewien, że przyszło to z uszczelką, ponieważ nie widzę żadnej "uszczelki termostatu" w żadnym z moich zakupów RA dla Pilot.
Uszczelka i termostat wyglądały dokładnie tak samo.
Żadnych problemów, kiedy to wymieniłem.
Skomentowałem tylko, ponieważ nie miałem problemów, ale byłem ciekaw, gdy zobaczyłem, że najnowszy numer części został zmieniony, stąd twoje PSA, że nie miałem problemów z częścią z 2018 roku.