Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner

Holowanie przyczepy samochodowej

12K views 14 replies 13 participants last post by  royalbiggster  
#1 ·
Czy ktoś holował przyczepę samochodową swoim Pilotem? Chcę kupić taką, ale obawiam się, że mój LX z 2012 roku może sobie z tym nie poradzić. Obecnie holuję Sea Ray 180, którą kupiliśmy nową w 93 roku, holujemy ją raz lub dwa razy w roku i Pilot radzi sobie dobrze.

Specyfikacje fabryczne mówią, że maksymalna zdolność holowania wynosi 4500 funtów, więc z ciężarówką o wadze 3000 funtów plus przyczepą mogę trochę przesadzić. Będzie używana tylko sporadycznie do przewożenia mojego samochodu wystawowego na kilka pokazów, które są oddalone o 10 do 14 godzin.

Oto kilka zdjęć łodzi podłączonej do Pilota i ciężarówki, którą chcę od czasu do czasu przewozić.

#2 · (Edited)
Sugerowałbym załadowanie ciężarówki, przyczepy i Pilota i zabranie ich na stację benzynową z wagami, poszukaj znaku CAT, to da ci najlepsze wskazanie rzeczywistej wagi. Porównaj wagę na wadze z GCWR Pilota wynoszącym 9579. Jeśli waga na wadze jest mniejsza niż 9579, powinno być dobrze, jeśli jest większa, możesz mieć problem. Prawdopodobnie chciałbyś również zważyć ciężarówkę i przyczepę osobno, aby upewnić się, że nie przekraczasz dopuszczalnej masy całkowitej przyczepy wynoszącej 4500. Nie podjąłbym się tak dalekiej podróży, jeśli przekraczasz maksymalną dopuszczalną masę całkowitą przyczepy lub GCWR.

#3 ·
Upewnij się, że twoja przyczepa samochodowa ma hamulce. Moja pierwsza nie miała, ponieważ producent twierdził, że jest wystarczająco lekka, aby ich nie potrzebować. Kilka lat po zakupie osie/opony/koła zostały zmodernizowane, aby pasowały do obciążenia, i zamontowałem hamulce najazdowe. Ponieważ będzie to twoja własna przyczepa, ufam, że zamontujesz dobry zestaw hamulców elektrycznych. Pilot ma okablowanie dla nich i oferują pewne zalety (jak możliwość cofania pod górę bez wysiadania i blokowania hamulców) w porównaniu z hamulcami najazdowymi.

#4 · (Edited)
Jak wspomniał poprzednik, byłbym zdumiony, gdyby twoja ciężarówka ważyła mniej niż 4000 funtów, a każda przyczepa przeznaczona do holowania dużej ciężarówki, takiej jak ta, zwykle waży co najmniej 2000 funtów. Do sporadycznego holowania ze wszystkimi odpowiednimi urządzeniami (szczególnie dobrymi hamulcami przyczepy) na umiarkowanych odległościach przy bardzo ostrożnej jeździe, mógłbym przekroczyć limit 4500 funtów o kilkaset, ale po prostu nie sądzę, żebyś był nawet blisko tego.

- Mark

#8 ·
Ok, mam proste pytanie dotyczące tego. Jestem w trakcie kupowania albo Fita, albo Elementu dla mojej 16-letniej córki. Minusem jest to, że są 2 godziny drogi (cała autostrada) od mojego domu. Fit byłby w porządku z wózkiem lub przyczepą samochodową z uhaul, ale Element nie może być holowany z wózkiem (przednie koła w górę) ze względu na system AWD. Element musi być przewożony na przyczepie. Mam pełny pakiet holowniczy i terenowy w moim '16 EX-L z chłodnicą ATF. Daje mi to 5 tys. funtów uciągu. Przyczepa z uhaul ma wagę 2210 funtów. (pusta), a z Elementem może osiągnąć 3500 funtów. To oznacza, że ​​będę miał około 5700 funtów. Czy myślisz, że jeśli użyję D4 (tak, mam dźwignię zmiany biegów, a nie przycisk), będę w stanie to zrobić na tę odległość, jeśli się nie będę spieszył?

#9 ·
Moja rekomendacja to również wynajęcie ciężarówki U-Haul. Jasne, to tylko 2 godziny drogi, ale jest lato, gorąco, a ten płyn do skrzyni biegów, zwłaszcza na wzniesieniach, zwłaszcza jeśli jedziesz z dużą prędkością, rozgrzeje się bardziej niż widziałeś to w przeszłości.

Holowałem samochód o podobnej wadze na transporcie samochodowym U-Haul, ale użyłem mojego f150. Nie spocił się, ale jest do tego stworzony. Znam również przyjaciela, który holował samochód swoim sześciobiegowym Pilotem, aż skrzynia biegów powiedziała dość. Potrzebna była wymiana płynu lub dwie, aby przywrócić go do życia.

Prawdopodobnie możesz dostać ciężarówkę U-Haul i przyczepę do transportu samochodów na jeden dzień za mniej niż wymianę płynu ATF.

#12 ·
Moja rekomendacja jest taka, aby również wynająć ciężarówkę U-Haul. Jasne, to tylko 2 godziny drogi, ale jest lato, gorąco, a ten płyn do skrzyni biegów, zwłaszcza na wzgórzach, zwłaszcza jeśli jedziesz z dużą prędkością, rozgrzeje się bardziej niż widziałeś to w przeszłości.

Holowałem samochód o podobnej wadze na transporcie samochodowym U-Haul, ale użyłem mojego f150. Nie spocił się, ale jest do tego stworzony. Znam również przyjaciela, który holował samochód swoim sześciobiegowym Pilotem, aż skrzynia biegów powiedziała dość. Potrzebna była wymiana płynu lub dwie, aby przywrócić go do życia.

Prawdopodobnie możesz dostać ciężarówkę U-Haul i przyczepę do transportu samochodów na dzień za mniej niż wymianę płynu atf.
Mój lokalny Home Depot wynajmuje wszelkiego rodzaju ciężarówki U-Haul, właśnie sprawdziłem, F250 kosztuje 130 dolarów za dzień. Możesz również sprawdzić Penske i inne oddziały UHaul, zawsze uważałem, że Home Depot jest wygodniejszy i mniej irytujący w obsłudze.

Nie jestem pewien, ile płacisz za pojazd, ale zakładam, że kolejne kilkaset dolarów nie zrujnuje banku, zwłaszcza jeśli jest bezpieczniej i łatwiej.

#11 ·
Bez względu na to, jak to zrobisz, zrób wszystko, aby zdobyć Element, a nie Dopasowanie. Ostatecznie, jeśli wszystko inne jest równe, będziesz zadowolony, że to zrobiłeś.

#14 ·
Niezależnie od tego, jak to zrobisz, zrób wszystko, aby zdobyć Element, a nie Fit. Ostatecznie, przy wszystkich innych czynnikach równych, będziesz zadowolony, że to zrobiłeś.
O ile zużycie paliwa do dojazdów do pracy nie jest problemem, a także lata i przebieg dla każdego. Mój przyjaciel uwielbia swojego Fita (sport z manualną skrzynią biegów). Zaskakująca ilość miejsca w nim i z prawdziwymi oponami zimowymi nigdy go nie zawiodła, a mieszka na dużym, stromym wzgórzu. Jego tata 4WD pickup na oponach całorocznych nie mógł wjechać, ale on tak.