Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner

Wymiana podstawowego stereo LX na fabryczny model EX

2.2K views 3 replies 4 participants last post by  nolan65  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Po raz pierwszy na tym forum. Czy ktoś wie, czy łatwo jest wymienić bardzo podstawowe fabryczne radio, które jest dostarczane z modelem LX 2WD 2006 Pilot z niższej półki, na fabryczne radio z modelu EX? Można by pomyśleć, że używają tej samej standardowej wiązki przewodów i że byłaby to łatwa zamiana.

Chcę kupić taniego Pilota, ale chcę trochę lepsze radio niż to, które jest w modelu LX.

Byłbym wdzięczny za wszelkie rady, jakie macie.

Douglas

#2 ·
Radio EX prawdopodobnie będzie kosztować od 300 do 500 dolarów. Sprawdziłeś to u dealera? Wysoki koszt i minimalna aktualizacja są tego niewarte.

Sugeruję przejście na rynek wtórny. Za jedyne 100 dolarów możesz kupić radioodtwarzacz z rynku wtórnego, który odtwarza płyty CD/mp3, ma o wiele więcej funkcji i zapewnia znacznie wyższą moc wyjściową dla czystszego/głośniejszego dźwięku. Moim zdaniem to właściwy sposób.

Zestawy deski rozdzielczej i wiązki przewodów są dostępne, aby wyglądały jak fabryczne. Sprawdź crutchfield.com i wprowadź informacje o swoim samochodzie.

#3 ·
Radio EX

Radio z mojego EX-L z 2004 roku jest dostępne. Musiałbyś sprawdzić, czy okablowanie jest takie samo jak w '06.