Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
2016 pilot owner add me to the list just started a few days ago. Change FOB battery went away came back next day. Charged car battery went away for 3 days came back. The great mystery will there be an answer.
 

·
Registered
Joined
·
75 Posts
You have a bad push button switch. You probably have a message that says Keyless Start System Problem. Just had that happen last week and the dealer replaced it under my Extended warranty.
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Hello there and welcome aboard the forums. I hope you figured it out by now!
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
You have a bad push button switch. You probably have a message that says Keyless Start System Problem. Just had that happen last week and the dealer replaced it under my Extended warranty.
I buy the push buttom at wholesalehondaparts.com part No:
35881-TG7-702 Switch Assembly, Engine Start & Stop, problem solve ?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
I have Honda Pilot 2016. I have the message (Keyless Entry System Problem). The walk-away door auto lock feature stopped working. My dealer successfully fixed the problems:

Pay attention to the followings:

  • When the dealer scans your car, nothing will be detected!.
  • My dealer replaced the unit coded: 35881-TG7-A03 SW ASSY START STO (this is how it appears on my invoice)
  • After installment of the new unit, the dealer re-programmed all the keys (driver 1 and driver 2).
Things went back to normal:The alert message is gone and the walk-away auto-lock feature successfully became functional again.

I hope this helps.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I have a 2017 exl with 45k miles and I think mine is about to go bad since I saw the keyless entry system problem light the other day but it didn’t stay on. Here are some of the things happening to the pilot. I would hear a static/electrical noise and my dash would light up like someone is trying to start the car. Sometimes when I park it inside the garage and set the headlight on auto, I would hear the same static/electrical noise and the headlight would stay on. When I park outside then arm the alarm, it would go off by itself randomly. Any of you experienced these symptoms? I just replaced the car battery and it didn’t help. I’m not sure if I should replace push start or check the hood latch/door sensors first. Any tips?
 
1 - 6 of 6 Posts
Top