Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner

Zbiornik par paliwa

3.1K views 8 replies 4 participants last post by  ChristopherA  
#1 ·
Hej, w zeszłym roku zacząłem dostawać błąd emisji w moim 2020 EX-L AWD, czasami również zawodzi AWD. W każdym razie sam wymieniłem elektrozawór kontroli oczyszczania i elektrozawór odpowietrzania kanistra, a jedynymi częściami, które były wtedy dostępne, były części marki Import Direct z O’Reillys. Od tego czasu czytałem, że Hondy są dość wybredne co do części, które instalujesz, i oczywiście około 2 miesiące później moje błędy zaczęły się ponownie pojawiać. Mój plan na ten raz to zainstalowanie nowego kanistra, elektrozaworu oczyszczania i elektrozaworu odpowietrzania z oryginalnymi częściami Hondy. Moje pytania to: Po pierwsze, czy kanister jest dostarczany z fabrycznie nowym elektrozaworem odpowietrzania? Żadna z dokumentacji tego nie stwierdza. Po drugie, oryginalny elektrozawór oczyszczania (36162-5G0-A01) jest wymieniony jako wycofany z produkcji, nie mogę znaleźć listy zamienników P/N, która działałaby specjalnie z moim pojazdem, czy ktoś ma nowy P/N?

#2 ·
Ok, chłopaki, zanim tu napisałem, skontaktowałem się z lokalnym dealerem Hondy, aby uzyskać odpowiedzi na te pytania. W końcu się ze mną skontaktowali, mogłem zamówić to, czego potrzebowałem i nie potrzebuję już pomocy. Kanister nie jest dostarczany z elektrozaworem odpowietrzającym i należy go zakupić osobno. A zawór upustowy ma nowy numer części, 36162-5G0-A02.

#5 ·
Cześć wszystkim, tak, kiedy po raz pierwszy pojawiła się usterka emisji, zabrałem ją do dealera, myśląc, że będzie objęta gwarancją emisji 8/80, ale najwyraźniej emisje parowania nie są objęte tą gwarancją, parowanie jest objęte tylko gwarancją 3/36. Dealer podał mi kody około sześciu miesięcy temu, kiedy go oddałem, nie pamiętam, jakie były. Wyciągnąłem je ponownie dziś rano, P0441, P04DF, oba błędy parowania. Dealer chciał zainstalować zestaw do relokacji odpowietrznika kanistra, nowe zawory elektromagnetyczne itp. za 1500 $. Jak powiedziałem powyżej, zdecydowałem się na montaż zaworów elektromagnetycznych innych niż OEM i pominąłem kanister. Najwyraźniej to był zły wybór. Wczoraj więc dotarły moje nowe części, nowy kanister, nowe zawory elektromagnetyczne odpowietrzania i odpowietrzania, wszystkie OEM. Mam wszystkie narzędzia i możliwość wymiany części. Ponownie opublikuję po zainstalowaniu części i gdy kontrolka idioty zgaśnie na stałe.