Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner
281 - 300 of 406 Posts
@Njpilot2016, wszystkie moje aplikacje instaluję za pośrednictwem przeglądarki w jednostce centralnej, w ten sposób, że przeglądam to, czego potrzebuję, pobieram i instaluję. Oto szczegółowe informacje dotyczące instalacji wszystkich moich aplikacji...

- Aplikacja Honda Hack, instalacja została wykonana za pośrednictwem przeglądarki w jednostce centralnej, zgodnie z instrukcjami ze strony internetowej Honda Hack.

- AutoKit, Waze i Netflix zostały zainstalowane z poziomu aplikacji Honda Hack. Posiada listę wstępnie załadowanych aplikacji, które można zainstalować z aplikacji Honda Hack<Zainstaluj aplikacje z opcji online.

- Plex, ES File Explorer. Pobierałem plik apk za pomocą przeglądarki w jednostce centralnej ze strony internetowej APKMirror. Znajdź pliki apk, które są kompatybilne z systemem Android w wersji 4.1+. Następnie przeszedłem do aplikacji Honda Hack<Zainstaluj aplikacje z opcji pamięci lokalnej, aby uruchomić właściwą instalację. Aplikacja Honda Hack dba o dodanie podpisu aplikacji do białej listy jednostki centralnej w ramach instalacji.

Ok dzięki bladerunner! Na stronie internetowej Honda Hack wspomniano również o użyciu USB w krokach 1 i 2, ale wolałbym tego uniknąć, ponieważ mój komputer blokuje urządzenia USB! Więc po prostu przeszedłeś do kroku 3?

1. Przygotuj dysk flash USB i sformatuj go za pomocą FAT32. Podłącz dysk do jednostki centralnej i upewnij się, że fabryczny odtwarzacz audio USB może go rozpoznać.
2. Pobierz HondaHack.apk (http://autohack.org/clarion/HondaHack.apk) i zapisz go na dysku flash USB.
3. Połącz swoją jednostkę centralną z Internetem za pomocą Wi-Fi. Możesz użyć telefonu komórkowego jako hotspotu.
4. Uruchom aplikację Przeglądarka z listy aplikacji i przejdź do http://autohack.org/clarion. Jeśli aplikacja Przeglądarka nie istnieje na liście aplikacji, postępuj zgodnie z instrukcjami w tym filmie na YouTube, aby ją włączyć.
5. Kliknij przycisk Start i wprowadź kod autoryzacyjny.
6. Poczekaj około 3-5 minut, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wykonać reset danych fabrycznych.
7. Po ponownym uruchomieniu jednostki centralnej aplikacja Honda Hack powinna zostać zainstalowana automatycznie. Jeśli nie jest zainstalowana, uruchom Usb Installer z listy aplikacji i zainstaluj ręcznie HondaHack.apk.
8. Uruchom aplikację Honda Hack z listy aplikacji, aby zainstalować inne aplikacje i dostosować system.

@Honda7, Zakładam, że odnosisz się do kroku numer 5, który znajduje się w instrukcjach na stronie internetowej Honda Hack dla modeli Honda Pilot z lat 2016-2017. http://www.autohack.org/vehicles/pilot/.

Kod autoryzacyjny to coś, co wysłali mi e-mailem po zakupie wersji pro aplikacji Honda Hack. Zapłaciłem 25 $. Było to dość proste i szybkie. Użyłem PayPal do zapłaty, a ich system automatycznie wysłał mi kod autoryzacyjny na adres e-mail na moim koncie PayPal.

Kliknij przycisk start to coś, co robisz w przeglądarce internetowej jednostki centralnej po przejściu do strony internetowej określonej w instrukcjach Honda Hack. Przycisk na ekranie może mówić start lub zacznij, nie pamiętam szczegółów.

NIE jestem w żaden sposób powiązany z aplikacją Honda Hack. Wybrałem tę metodę, ponieważ była prosta, szybka i wszystko odbywało się za pośrednictwem przeglądarki internetowej jednostki centralnej. Nic prostszego.
Dzięki, to było moje pytanie. 25,00 $.

@Njpilot2016,

Tak, jeśli nie chcesz bawić się z pendrivem USB, przejdź od razu do kroku 3, co zrobiłem. Metoda z pendrivem USB jest potrzebna tylko wtedy, gdy instalacja automatyczna online nie przechodzi.

3. Podłącz urządzenie główne do Internetu za pomocą Wi-Fi. Możesz użyć telefonu komórkowego jako hotspotu.
4. Uruchom aplikację przeglądarki z listy aplikacji i przejdź do http://autohack.org/clarion. Jeśli aplikacja przeglądarki nie istnieje na liście aplikacji, postępuj zgodnie z instrukcjami zawartymi w tym filmie w serwisie YouTube, aby ją włączyć.
5. Kliknij przycisk Start i wprowadź kod autoryzacyjny.
6. Poczekaj około 3-5 minut, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wykonać przywracanie ustawień fabrycznych.
7. Po ponownym uruchomieniu urządzenia głównego aplikacja Honda Hack powinna zostać zainstalowana automatycznie. Jeśli nie jest zainstalowana, uruchom Usb Installer z listy aplikacji i zainstaluj ręcznie HondaHack.apk.
8. Uruchom aplikację Honda Hack z listy aplikacji, aby zainstalować inne aplikacje i dostosować system.

@claysd, za każdym razem, gdy uruchamiam samochód, otrzymuję ten sam irytujący komunikat. Wiele razy próbowałem zaznaczyć pole wyboru "Używaj domyślnie dla tego urządzenia USB", ale za każdym razem, gdy uruchamiam samochód, ponownie otrzymuję komunikat. Jeszcze nie wymyśliłem, jak pozbyć się irytującego komunikatu. Mam nadzieję, że ktoś mądrzejszy pomoże nam to rozgryźć.

Udało mi się uruchomić ponownie hacka Hondy. Czy ktoś wie, jak sprawić, żeby ikony aplikacji miały taki sam rozmiar jak te, które już są w pilocie? Wygląda to głupio, gdy zostaną przeniesione na główny ekran i są malutkie...

Czy na 100% plik apk, którego użyłeś, pochodził z mojego folderu Dropbox? Istnieje inny plik apk o nazwie AutoKit, który nie działa z niektórymi białymi kluczami sprzętowymi. Mówię ci to, ponieważ interfejs pokazany na twoim zdjęciu nie pasuje do tego z aplikacji, którą przesłałem. Próbowałem raz Autokit w moim samochodzie i otrzymałem ten sam błąd, gdy podłączyłem klucz sprzętowy do usb.
Czy pliki w folderze Dropbox działają również z białymi kluczami sprzętowymi?

--Harry

Czy mógłbyś udostępnić ponownie spakowany plik apk autokit?
Próbowałem zainstalować najnowszą wersję AutoKit.apk z tego linku Index of /download za pomocą zewnętrznego pendrive'a, w aplikacji Honda Hack, ale opcja Instaluj jest wyszarzona. Spróbowałem więc pliku apk na moim tablecie z Androidem i działa bez zarzutu. Prawdopodobnie istnieje plik listy uprawnień lub coś w tym rodzaju, który pozwala na instalację niektórych plików APK za pomocą Honda Hack z naszą zrootowaną jednostką centralną. Może ktoś z wiedzą na temat ponownego pakowania plików APK może podzielić się kilkoma wskazówkami? Lub jeśli wszyscy możemy wysłać e-mail do Honda Hack z prośbą o ponowne spakowanie najnowszego pliku AutoKit.apk z powyższego źródła.

Wersja AutoKit z Honda Hack to: 2018.11.16.1407
Najnowsza wersja AutoKit z AutoKit Upgrade to: 2019.01.18.1733

Attachments

Zastrzeżenie: Zaznaczam tylko moje osobiste doświadczenia. Nie opowiadam się za wykorzystaniem tych metod, ale po prostu dzielę się tym, co zadziałało w moim przypadku i w moim Honda 2016 Pilot EX-L.

Zanim będzie można zainstalować autokit.apk, a następnie użyć specjalnego klucza sprzętowego USB carplay/android auto, jednostka centralna musi zostać zrootowana przez HondaHack, aby przyciski "instaluj" nie były wyszarzone. Zauważ, że po zainstalowaniu HondaHack, nie trzeba pobierać reszty aplikacji i plików apk za pośrednictwem pamięci USB, można je pobrać bezpośrednio na jednostce centralnej podłączonej do Wi-Fi za pośrednictwem instalatora aplikacji HondaHack.

HondaHack Pro zmienia zasady gry i jest obowiązkowy dla każdego, kto ma Hondę Pilot z 2016 roku, a także ulepsza działanie Pilot 2017+.
Nie tylko umożliwia korzystanie z CarPlay i Android auto (za pośrednictwem dodatkowego, specjalnego klucza sprzętowego USB), ale także poprawia nawigację i wrażenia multimedialne w tych pojazdach.

W związku z tym HondaHack działa najlepiej, gdy jest kupowany i uruchamiany najpierw za pośrednictwem strony autohack.org (aby uzyskać klucz licencyjny dla wersji podstawowej lub Pro), a następnie online (za pośrednictwem jednostki centralnej) używasz klucza licencyjnego do zainstalowania Honda Hack.

Ponownie, kiedy mówię "online", mam na myśli to, że jednostka centralna musi być podłączona przez Wi-Fi i używać zainstalowanej przeglądarki jednostki centralnej, aby przejść do linku.

Zrootuj swoją jednostkę centralną Hondy i instaluj aplikacje swobodnie - Honda Hack

Czasami potrzeba dwóch instalacji lub przynajmniej kilku ponownych uruchomień, aby wszystko załatwić. Po prostu postępuj zgodnie z instrukcjami dla Hondy Pilot (2016+), i rób zrzuty ekranu, gdy otrzymasz kody (do rejestrowania/bezpieczeństwa). Zalecam sprawdzenie i wydrukowanie stron internetowych z powyższego linku przed zakupem i rozpoczęciem bezpośrednio na jednostce centralnej.

Gorąco polecam wydać dodatkowe 10 $ i zapłacić pełne 25 $ (w porównaniu do 15 $ podstawowych) za pośrednictwem serwisu paypal lub CC dla wersji PRO.

Otrzymujesz również dodatkowy kod dla wersji PRO. W praktyce (z tego, co do tej pory widziałem), zainstaluje on i będzie na bieżąco aktualizował te dodatkowe aplikacje i pliki apk, pod warunkiem, że będziesz od czasu do czasu łączyć jednostkę centralną online za pośrednictwem telefonu lub mobilnego hotspota (lub przynajmniej, gdy zaparkujesz w miejscu z Wi-Fi)

Honda Hack robi o wiele więcej niż tylko włącza carplay za pośrednictwem autokit.apk (uwaga: autokit.apk musi być zainstalowany przed użyciem klucza sprzętowego USB carplay/android). Honda Hack pozwala również na wybór instalacji i bezpośrednie korzystanie z innych aplikacji na samej jednostce centralnej, takich jak Spotify, Netflix, Waze, Sygic (z mapami offline) itp.

Komunikat bezpieczeństwa: Należy pamiętać, że HondaHack umożliwi również wyłączenie blokady hamulca postojowego... więc zauważyłem, że można nawet uruchamiać takie rzeczy jak Netflix podczas jazdy. Można również włączyć tę funkcję bezpieczeństwa (wierzę, jeszcze nie potwierdzono)...

Nie potrzebujesz nawet klucza sprzętowego USB carplay/android i możesz korzystać z tych funkcji, jeśli nie chcesz... chociaż wybór jest idealny i miły.

Aplikacje zainstalowane online na jednostce centralnej wymagają, aby jednostka centralna była podłączona do hotspotu Wi-Fi (w przeciwnym razie należy użyć autokit.apk wraz z kluczem sprzętowym i połączyć się z aplikacjami dostępnymi w carplay lub android auto zarządzanych w telefonie).

Wersja HondaHack pro umożliwia instalację dodatkowych zmian (takich jak możliwość użycia zewnętrznego pendrive'a do przechowywania aplikacji (i map offline) itp. Optymalizacja pamięci i pamięci podręcznej itp. Zaawansowane ustawienia w wersji PRO robią wiele. Chociaż można kupić wersję podstawową za 15 $ i następnie ręcznie wyszukiwać i instalować wszystko inne, pakowanie/zarządzanie wersją pro sprawia, że wszystko jest czyste i łatwe do aktualizacji.

-Dean

Próbowałem zainstalować najnowszą wersję AutoKit.apk z tego linku Index of /download za pomocą zewnętrznego pendrive'a, w aplikacji Honda Hack, ale opcja Instaluj jest wyszarzona. Spróbowałem więc pliku apk na moim tablecie z Androidem i działa bez zarzutu. Prawdopodobnie istnieje plik z listą uprawnień lub coś w tym rodzaju, który pozwala na instalację niektórych plików APK za pomocą Honda Hack na naszym zrootowanym urządzeniu głównym. Może ktoś z wiedzą na temat ponownego pakowania plików APK podzieli się wskazówkami? Albo jeśli wszyscy możemy wysłać e-mail do Honda Hack z prośbą o ponowne spakowanie najnowszej wersji AutoKit.apk z powyższego źródła.

Wersja AutoKit z Honda Hack to: 2018.11.16.1407
Najnowsza wersja AutoKit z AutoKit Upgrade to: 2019.01.18.1733
Otrzymuję ten sam komunikat. Mam nadzieję, że Honda Hack zaktualizuje to po swojej stronie.

Dziękuję wszystkim wspaniałym majsterkowiczom... kupiliśmy nasz CPO 2016 Pilot EX 2016 w weekend i śledziłem ten wątek, zanim jeszcze podpisałem umowę!

Właśnie spędziłem dwie godziny, aby uruchomić dongle. Oto moje obserwacje:

1. Najnowsza samodzielna wersja ADB dla systemu Windows od Google ma błąd, który wymaga dodania numeru portu do wywołań połączeń (domyślnie nie 5555). Więc w zasadzie musiałem zaktualizować wszystkie skrypty, aby działały. Były też inne problemy z instalacją oneclickinstall z XDA, które zmusiły mnie do ręcznego uruchamiania wielu poleceń.

2. Nie udało mi się uruchomić ani najnowszej AutoPlay.apk z CarLinkIt.com, ani CarPlay.apk z DropBox... AutoPlay konsekwentnie zawodził przy instalacji adb, a CarPlay.apk cały czas dawał mi błąd aktywacji po instalacji. Mam wrażenie, że osoba, która pisze aktualizacje do aplikacji, dodała kontrolę, aby uniemożliwić "innym osobom" korzystanie z ich oprogramowania. Ale to tylko zabawne, ponieważ kupiłem "prawdziwy" dongle CarLinkIt od Amazona.

3. W końcu udało mi się ręcznie zainstalować HondaHack.apk, a następnie użyć jej do zainstalowania aplikacji dongle z poziomu tej aplikacji. To działa!

4. Nadal muszę ustalić optymalne ustawienia połączenia dla telefonu: czy powinienem włączyć połączenie Bluetooth? Telefon i media? Jak upewnić się, że zarówno połączenia telefoniczne, jak i multimedia są odtwarzane na głośnikach samochodowych podczas korzystania z Android Auto?

5. Zauważyłem, że po ręcznym przełączeniu poza Android Auto, a następnie powrocie do niego, ekran gaśnie na około 5 sekund. Czy to normalne zachowanie?

Upewnij się, że wykonałeś kopię zapasową pliku factory_reset.sh przed rootowaniem i instalacją aplikacji. Będzie Ci to potrzebne w pewnych momentach. FYI, jeśli zapomniałeś, nie wyciągaj factory_reset, ponieważ nie był już oryginalny.
Co jeśli zapomnieliśmy wykonać kopię zapasową oryginału?

Czy ktoś wie, czy istnieje nowa strona do pobierania aktualizacji dla AutoPlayBox? Ostatnia aktualizacja na stronie producenta pokazuje 29.12.2018; pojawiały się co kilka tygodni.

Właśnie dostałem swój klucz sprzętowy. Działa. Denerwujące okna wciąż wyskakują, jeśli zostawię klucz sprzętowy w środku. Nie mogę również zaktualizować oprogramowania.

281 - 300 of 406 Posts