Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner
21 - 40 of 73 Posts
J35 naprawdę potrzebuje więcej momentu obrotowego, aby być konkurencyjnym. Nie można z niego uzyskać więcej momentu obrotowego, ale dodanie silnika elektrycznego bardzo by pomogło. Jeśli spojrzysz na Ridgeline, ma on najsłabszy silnik ze wszystkich średniej wielkości ciężarówek.

J35 naprawdę potrzebuje więcej momentu obrotowego, aby być konkurencyjnym. Nie można z niego uzyskać więcej momentu obrotowego, ale dodanie silnika elektrycznego bardzo by pomogło. Jeśli spojrzysz na Ridgeline, ma on najsłabszy silnik ze wszystkich średniej wielkości ciężarówek.
Po prostu zamień na Acura J30! 😁😁

Ja osobiście wolę mniej „odświeżeń”, ponieważ dłuższe lata modelowe oznaczają tańsze naprawy (prace blacharskie) i znormalizowane części. Jeśli chodzi o części mechaniczne, jestem bardziej za ciągłą jakością lub stopniowymi ulepszeniami. „Nowe” nie zawsze oznacza lepszą niezawodność.

Może dlatego, że to NIE jest prawdziwa ciężarówka! LOL Znam właścicieli Ridge i, nawiasem mówiąc, Pilotów, którzy tak myślą.

• Like
Reactions: WAID
Nie ma potrzeby, aby Pilot miał lepsze MPG. Myślę, że my, właściciele, wolelibyśmy "sprawdzony" stary J35 V6. Tak, J35Y8 jest nowy, ale to wciąż ten sam silnik. Flaga MPG byłaby Civic, Accord, CRV, HRV i Prelude, aby osiągnąć liczby CAFE. Nie wyobrażam sobie, że będzie hybrydowy Pilot, Odyssey lub Ridgeline. Och, i Passport.

Założę się, że te inne duże pojazdy Hondy dostaną J35Y8 przy następnym odświeżeniu, zamiast I4Turbo lub hybrydy. W niepewnym świecie EV i teraz powrocie do fuzji Nissana, myślę, że chcą oszczędzać zasoby i zobaczyć w krótkim terminie.

Discussion starter · #29 ·
Nie ma potrzeby, aby Pilot miał lepsze MPG. Myślę, że my, właściciele, wolelibyśmy "sprawdzony" stary J35 V6. Tak, J35Y8 jest nowy, ale to wciąż ten sam silnik. Flaga MPG byłaby dla Civic, Accord, CRV, HRV i Prelude, aby osiągnąć liczby CAFE. Nie wyobrażam sobie, że będzie hybrydowy Pilot, Odyssey lub Ridgeline. Och, i Passport.

Założę się, że te inne pojazdy Honda (duże) dostaną J35Y8 przy następnym odświeżeniu, zamiast I4Turbo lub hybrydy. W niepewnym świecie EV i teraz powrocie do fuzji Nissana, pomyślałbym, że chcą zaoszczędzić zasoby i zobaczyć w krótkim terminie.
Cóż, to myślenie poza schematem. Ciekawe myśli.

Może dlatego, że to NIE jest prawdziwa ciężarówka! LOL Znam właścicieli Ridge i Pilot, którzy tak myślą.
Hej, zawsze miło mieć więcej mocy! Dlatego też wybrałbym motocykl litrowy zamiast motocykla 600 cm3.

Ale rozumiem, co robi Honda.
Cóż, to myślenie poza schematami. Ciekawe przemyślenia.
Może dlatego, że to NIE jest prawdziwa ciężarówka! LOL Znam właścicieli Ridge i Pilot, którzy tak myślą.
Niezależnie od tego, co ktoś myśli o tym, czy to prawdziwe to czy tamto, więcej mocy to zawsze dobra rzecz, chociaż wiem, co robi Honda, aby ta platforma była prosta i niezbyt dostrojona. Sprawdza się dobrze i fajnie jest używać V6 zgodnie z przeznaczeniem, lubi się wkręcać. Ale mógłby użyć więcej mocy, ale nie chciałbym, żeby mpg był dużo gorszy niż już jest, ani żeby masa własna była wyższa.
Więc to wszystko kompromis.

Ale znowu, też wybrałbym motocykl litrowy zamiast 600 cm3.

• Like
Reactions: GreginJaxFl
Jeśli oszczędność paliwa nie jest ważna dla kupujących średniej wielkości SUV-y, to dlaczego Hyundai i Toyota miałyby opracowywać hybrydowe układy napędowe dla swoich średniej wielkości SUV-ów? Honda publicznie oświadczyła, że system hybrydowy dla ich dużych platform pojazdów jest „w fazie rozwoju”, a obecny system hybrydowy z Cr-V jest zaprojektowany do „skalowania”. Byłoby bardzo nietypowe, gdyby Honda nie odświeżała modelu Pilot co cztery lata.

Jeśli oszczędność paliwa nie jest ważna dla kupujących średniej wielkości SUV-y, to dlaczego Hyundai i Toyota miałyby opracowywać układy hybrydowe dla swoich średniej wielkości SUV-ów? Honda publicznie oświadczyła, że system hybrydowy dla ich dużych platform pojazdów jest "w fazie rozwoju", a obecny system hybrydowy z Cr-V jest zaprojektowany do "skalowania". Byłoby bardzo nietypowe, gdyby Honda nie odświeżała modelu Pilot co cztery lata.
Spędziłem ostatnie dwa tygodnie jeżdżąc wypożyczonym Volvo XC90 plug-in hybrid. Nie jest tak duży jak Pilot, ale wciąż to przyzwoity samochód. Używa turbodoładowanego 4-cylindrowego silnika. Jeździł całkiem dobrze. Myślę, że akumulatory, których nigdy nie zawracałem sobie głowy ładowaniem, wystarczały na około 30 mil. Ogólne łączone zużycie paliwa wynosi około 27 mil na godzinę. To był mój pierwszy raz w większym pojeździe hybrydowym. Przy okazji, jakkolwiek nie znoszę się do tego przyznawać, stwierdziłem, że fotel kierowcy jest niesamowicie wygodniejszy niż w modelu PIlot.

Zabawne jest to, że kiedy go wynająłem, nie wiedziałem, że to hybryda. Nacisnąłem przycisk startu, a potem zapytałem gościa z wypożyczalni, dlaczego samochód się nie uruchamia. Powiedział, że jest "operacyjny" i powinienem po prostu nacisnąć pedał. Wtedy dotarło do mnie, że jadę na bateriach.

Myślę, że Honda bardzo dobrze widzi słabą sprzedaż droższych 4-cylindrowych turbosprężarek po stronie Toyoty i zdaje sobie sprawę, że oni (Honda) zrobili to dobrze z silnikami V6 NA i niższymi cenami. Przystępność cenowa to zwycięska formuła w tych czasach ekonomicznych. To powiedziawszy, nie miałbym nic przeciwko niezawodnemu, sprawdzonemu dodatkowi hybrydowemu do V6 dla lepszego zużycia paliwa, ale nie widzę, żeby to się stało w tej generacji Pilot. Nawet przy odświeżeniu. Rynek amerykański będzie bardzo ciekawym studium przypadku dla Hondy w ciągu najbliższych kilku lat.

Toyota nie może utrzymać w magazynie modelu Hybrid Grand Highlander. Nowy Hyundai Palisade również zaoferuje hybrydę. Hybrydowe modele CR-V i Accord to bardzo dobrze zaprojektowane systemy, które zapewniają doskonałą oszczędność paliwa. J35 nie może konkurować z hybrydami pod względem oszczędności paliwa.

Tematem wątku jest tutaj odświeżenie modelu "2026" Pilot. Honda może spóźnić się w porównaniu z długą historią Toyoty. Toyocie łatwo jest skalować w górę, w dół, w lewo i w prawo. Myślę, że nie zobaczymy hybrydy (dużego pojazdu) dla Hondy do 2030 roku.

I mam nadzieję, że nie zobaczymy jej wcześniej, ponieważ chciałbym, aby ten układ napędowy był wypróbowany i sprawdzony.

J35Y8 jest tańszy w budowie, z tego co czytałem, i czystszy pod względem emisji. Myślę więc, że J35Y8 V6 będzie jeszcze przez jakiś czas w użyciu.

Tematem wątku jest odświeżenie modelu "2026" Pilot. Honda może być spóźniona w porównaniu z długą historią Toyoty. Toyocie łatwo jest skalować w górę, w dół, w lewo i w prawo. Myślę, że nie zobaczymy hybrydy (dużego pojazdu) dla Hondy do 2030 roku.

I mam nadzieję, że nie zobaczymy jej wcześniej, ponieważ chciałbym, aby ten układ napędowy był wypróbowany i sprawdzony.

J35Y8 jest tańszy w budowie, z tego co czytałem, i czystszy pod względem emisji. Myślę więc, że J35Y8 V6 będzie działał jeszcze przez jakiś czas.
Zgadzam się. Jak bardzo chcę zobaczyć hybrydowego Pilota, nie sądzę, żebyśmy go dostali przed następną generacją Pilota. Honda jest spóźniona w grze, ale przynajmniej próbują zhybrydyzować swoją gamę. Nie można tego powiedzieć o Acurze, której model biznesowy "w pełni elektrycznej linii modelowej" będzie dla nich porażką. Naprawdę nie chcę, żeby turbo I4 było z hybrydą. Chciałbym zobaczyć, jak Honda ponownie opracowuje sportową hybrydę, której używali w Acurze pod koniec 2010 roku i używa z nią V6. Honda/Acura były rewolucyjne dziesięciolecia temu. Miło byłoby to zobaczyć, zamiast po prostu spóźniać się w grze z typowym statusem quo.

Myślę, że Honda bardzo dobrze widzi słabą sprzedaż droższych 4-cylindrowych turbosprężarek po stronie Toyoty i zdaje sobie sprawę, że oni (Honda) zrobili to dobrze z silnikami V6 NA i niższymi cenami. Przystępność cenowa to zwycięska formuła w tych czasach ekonomicznych. To powiedziawszy, nie miałbym nic przeciwko niezawodnemu, sprawdzonemu dodatkowi hybrydowemu do V6 dla lepszego zużycia paliwa, ale nie widzę, żeby to się stało w tej generacji Pilot. Nawet przy odświeżeniu. Rynek amerykański będzie bardzo interesującym studium przypadku dla Hondy w ciągu najbliższych kilku lat.
Problem polega na tym, że jeśli zrobią hybrydowego Pilota, prawdopodobnie przejdą również na 4-cylindrową turbosprężarkę. Dają, a potem zabierają. Zachowaj V6 i dodaj silniki elektryczne, a ja kupię.

Uważam, że hybryda MDX sprzed kilku lat była V6 i była bardziej dostrojona do osiągów niż do oszczędności paliwa. Osiągnęła 27/27, co, założę się, Honda mogłaby poprawić dzięki innemu tuningowi.
Przez długi czas Honda próbowała wprowadzić technologię hybrydową jako opcję wydajności, taką jak MDX Hybrid (Sport Hybrid, tak chyba to nazywali?) i Accord 7. generacji, który połączył J30 z systemem hybrydowym. Nie mogę sobie przypomnieć żadnych przykładów, które dobrze się sprzedały, większość ludzi wolałaby, żeby ich model wydajnościowy miał doładowanie, aby uzyskać więcej mocy niż system hybrydowy.

21 - 40 of 73 Posts