Honda Pilot - Honda Pilot Forums banner

Zalecenia dotyczące opon 2020 EX-L

14K views 52 replies 24 participants last post by  Smitty30  
#1 ·
Jakie opony do mojego EX-L 2020? Bridgestone czy Firestone, a może coś innego? I jaki konkretny model?

#2 · (Edited)
Nie patrz tylko na wątki z EX-L. To tylko wskaże, jaki jest twój standardowy rozmiar. Zalecenia dotyczące opon będą zasadniczo takie same dla wszystkich poziomów wyposażenia w oparciu o dostępność rozmiaru. Wszystkie uwzględnią osobiste doświadczenia i czynniki wymienione powyżej.

• Like
Reactions: Highspeedbail
#3 ·
Jest wiele wątków na ten temat, jeśli zrobisz szybkie wyszukiwanie. Rozważ te same pytania. Lokalizacja? Śnieg? Off Road? Holowanie? FWD/AWD? Pokonywanie zakrętów z dużą prędkością? Poziom hałasu? Co na nim było? Co ci się w nich podobało, a co nie? Preferencje marki lub ceny?

Wiele czynników myślowych wchodzi w skład zaleceń. Niektórzy ludzie po prostu wchodzą do dealera lub sklepu z oponami i dostają to, co mówią. Niektórzy pójdą do używanego miejsca z oponami i powiedzą, daj mi 4, które mają legalny bieżnik. Niektórzy dostaną 4 najtańsze NO-NAME-IUM, ponieważ są czarne i prawie okrągłe, a potem narzekają, że $uck, a cały samochód wibruje, wpada w poślizg i ma każdą najgorszą cechę, jaką można znaleźć.
FWD, Houston, TX, brak pokonywania zakrętów z dużą prędkością, brak holowania. Nie znam konkretnego modelu, ale obecnie mam Bridgestone. Są trochę głośne. Wymieniam tylko 2, nie szukam tanich rozwiązań.

#4 ·
Jeśli jeździsz po autostradach w Teksasie (bez śniegu), gorąco polecam opony High Performance Sumitomo HTR AS P03. Stabilność i kontrola na autostradach przy prędkości 75 mil na godzinę jest uzasadnioną ofiarą za małą ilość śniegu, o którą moim zdaniem musimy się martwić. Wymieniłbym wszystkie 4 bez względu na to, na co się zdecydujesz.

#5 ·
Dlaczego tylko 2 zamieniasz? To dla mnie sugeruje, że brakowało rotacji opon, co należy wziąć pod uwagę w przyszłości. Dla ogólnego równego prowadzenia i bezpieczeństwa wszystkie opony powinny być tej samej marki/modelu i mieć zbliżoną głębokość bieżnika. Jeśli są różne, będą reagować inaczej, szczególnie na mokrej nawierzchni.

Masz tylko napęd na przednie koła, ale charakterystyka prowadzenia powinna być czynnikiem. Mój teść w napędzie na wszystkie koła nie rotował i nie utrzymywał ich równo. Samochód źle się prowadził w złych warunkach pogodowych, a następnie zniszczył tylny mechanizm różnicowy z powodu różnicy w rozmiarze z przodu do tyłu z głębokim bieżnikiem i brakiem bieżnika, mimo że ta sama marka/model opony. Brak rotacji kosztował go cenę 4 pasujących opon i około 1500 dolarów iirc za nowy tylny mechanizm różnicowy.

#9 ·
Kiedy wymieniliśmy opony w naszym 2016 EX-L, dostaliśmy Michelin Defender LTX M/S z Costco; sprawdziły się dobrze na sucho, w deszczu, śniegu i lodzie. Miałem Continentale w poprzednich pojazdach i szukam LX25, aby wymienić standardowe opony w moim RAV4 Hybrid.
Po prostu sugestia, poszukaj na tirerack.com i discounttire.com recenzji i testów oraz klubów zniżkowych (Costco, Sam's itp.) dla prawdopodobnie najlepszych cen.
Czy wszyscy świadczą te same usługi, takie jak wyważanie? Szukałem Firestone, ponieważ wykonują wyważanie i sprawdzanie geometrii, ale co ważniejsze, dają zniżkę na dożywotnią geometrię.

#6 ·
Skorzystaj z funkcji wyszukiwania. Dużo zależy od tego, co lubisz, Twojego budżetu i sposobu jazdy.

Na niższym pułapie cenowym nie możesz się pomylić z tym, co @Nail Grease polecił w Sumitomo PO3. Właściwie to się wkurzam, że nie założyłem ich na 330 mojej żony, BFGoodrich, które kupiłem, są głośne i nigdy więcej bym ich nie kupił.

Image

Świetne recenzje za tę cenę.
Image

Idąc dalej... Zawsze byłem fanem serii Firestone Destination.

Image

Image

Kiedy przekroczysz 225 $, masz wiele opcji Michelin i Continental.

Continental LX 25 są popularne, podobnie jak Michelin Defender.

Mój obecny faworyt, ale na górnej granicy cenowej dla codziennych deszczów na Florydzie, pluszowa, super cicha jazda, Michelin CrossClimate 2.

Image

Image

To nie zabawka dla psa, ale mój beagle uważa inaczej.

#7 ·
Jeśli chodzi o niższe ceny, nie można się pomylić z tym, co @Nail Grease polecił w Sumitomo PO3. Właściwie to żałuję, że nie założyłem ich na 330 mojej żony, BFGoodrich, które kupiłem, są głośne i nigdy więcej bym ich nie kupił.

Po przekroczeniu 225 dolarów masz wiele opcji Michelin i Continental.

Continental LX 25 są popularne, podobnie jak Michelin Defender.

Mój obecny faworyt, ale na górnej granicy cenowej dla codziennych deszczów na Florydzie, pluszowa, super cicha jazda, Michelin CrossClimate 2.

To nie zabawka dla psa, ale mój beagle ma inne zdanie.
Jaki model BFG jest na 330 żony, którego byś nie polecił?

Wiele osób lubi Destination LE jako uniwersalne opony. Poleciłbym również Pirelli AS3 na podstawie opon Pirelli w moim Accordzie i CRV córki.

Podobają mi się CC2, moją jedyną obawą i prawdopodobnie tylko moją, ale nadal lubię możliwość krzyżowej rotacji ze względu na zużycie/hałas. Inni mają inne zdanie na temat zmiany kierunku obrotu.

Mój kundel ze schroniska czułby to samo w kwestii tej nowej zabawki.

Zgodnie z teorią NailGrease i jego zastosowaniem w Teksasie, pomysł płacenia mniej i możliwości wcześniejszej wymiany z powodu uszkodzeń cieplnych nie jest taki zły. Nie próbuję wycisnąć ostatnich kilku ułamków bieżnika i dostać nowe, o ile spełniają wszystkie osobiste wymagania.

• Like
Reactions: Highspeedbail
#8 ·
Kiedy wymieniliśmy opony w naszym EX-L 2016, dostaliśmy Michelin Defender LTX M/S z Costco; sprawdziły się dobrze w suchych warunkach, deszczu, śniegu i lodzie. Miałem Continentale w poprzednich pojazdach i rozważam LX25, aby wymienić fabryczne opony w moim RAV4 Hybrid. Tylko sugestia, sprawdź tirerack.com i discounttire.com pod kątem recenzji i testów oraz klubów zniżkowych (Costco, Sam's itp.), aby uzyskać prawdopodobnie najlepsze ceny.

#12 ·
Kiedy wymieniliśmy opony w naszym EX-L z 2016 roku, dostaliśmy Michelin Defender LTX M/S z Costco; sprawdziły się dobrze na suchej nawierzchni, w deszczu, śniegu i lodzie. Miałem Continentale w poprzednich pojazdach i rozważam LX25, aby wymienić fabryczne opony w moim RAV4 Hybrid.
To tylko sugestia, sprawdź tirerack.com i discounttire.com pod kątem recenzji i testów oraz klubów zniżkowych (Costco, Sam's itp.), aby uzyskać prawdopodobnie najlepsze ceny.
Uwielbiam moje michelin defenders w moim pilocie, więc warte są wszystkich dodatkowych pieniędzy, mieszkając w północnym Massachusetts. Najlepsze opony, jakie kiedykolwiek miałem

#10 ·
Jestem również trochę zszokowany, że zakłady wulkanizacyjne chcą nawet 30 dolarów za oponę za montaż i wyważanie (18 cali). Discount Tire tutaj w Północnym Teksasie zacytował mi około 147 dolarów za 4 opony (w tym podatki, opłaty za warsztat i utylizację itp., jestem pewien).
Mój lokalny warsztat wulkanizacyjny, który 2 lata temu pobierał ode mnie tylko 60 dolarów gotówką za montaż i wyważanie, wczoraj zażądał 100 dolarów za tę samą 30-minutową pracę. Rozumiem inflację i wzrost kosztów utrzymania itp. - ale 66%? Jestem pewien, że po prostu podążają za Discount Tire. Znalazłem inny lokalny warsztat, który zrobił to za 60 dolarów, ale musiałem do nich wrócić po kilku milach, ponieważ żona usłyszała kilka stuknięć, co było dźwiękiem ciężarków wyważających wylatujących z obręczy ;)

#46 ·
Powiązane z tym, jestem trochę zszokowany, że zakłady wulkanizacyjne chcą ponad 30 dolarów za oponę za montaż i wyważanie (18"). Discount Tire tutaj w Północnym Teksasie zaoferowało mi około 147 dolarów za 4 opony (w tym podatki, sklep i utylizacja itp., jestem pewien).
Mój lokalny zakład wulkanizacyjny, który 2 lata temu pobierał ode mnie tylko 60 dolarów gotówką za montaż i wyważanie, wczoraj zażądał 100 dolarów za tę samą 30-minutową pracę. Rozumiem inflację i wzrost kosztów utrzymania itp. - ale 66%? Jestem pewien, że po prostu naśladują Discount Tire. Znalazłem inny lokalny zakład, który zrobił to za 60 dolarów, ale musiałem do nich wrócić po kilku milach, ponieważ żona usłyszała kilka uderzeń, co było dźwiękiem ciężarków wyważających wylatujących z felgi ;)
Od lat jestem klientem Discount Tire z kilkoma samochodami. Mają dobre ceny, doskonałą obsługę i kompetentny personel oraz świetną gwarancję na ryzyko drogowe. Bardzo lubię darmowe naprawy, nawet opon, których nie sprzedali. Miałem bardzo powolny wyciek w jednej z opon mojego Pilota z 2021 roku, przejechane niecałe 9000 mil. Zatrzymałem się w poniedziałek w Discount Tire w centrum miasta i naprawili to bezpłatnie. Trudno przebić taką obsługę. Tam też kupiłem nową oponę zapasową do mojego Pontiaca z 1957 roku, kiedy kupiłem samochód siedem lat temu. Nie zdawałem sobie sprawy, że obecnie jest bardzo mało opon 14" przeznaczonych do użytku samochodowego; większość jest przeznaczona do przyczep. DT miało jednak oponę, której potrzebowałem, w magazynie.

#11 ·
Które opony do mojego EX-L 2020? Bridgestone czy Firestone, a może coś innego? I który konkretny model?
Trzymaj się z daleka od Bridgestone, to okropne opony. Kupiłem Michelin Defenders do mojego exl 2020. Lub tańsze General Grabbers lub Altimax RT43. Mój przyjaciel i ja nienawidziliśmy Bridgestone we wszystkich moich Hondach, wytrzymały tylko 25 do 28 tys. Sprawdź recenzje Bridgestone Duelers, ocena 3,2, będziesz żałować, jeśli kupisz. Mój przyjaciel i ja nie lubiliśmy jazdy na oponach Firestone. Miałem 4 samochody z Bridgestone Duelers na moich CRV i Pilotach oraz Hyundai Santa Fe i Nissan Rogue moich przyjaciół.

#13 ·
Trzymaj się z daleka od bridgestone, to okropne opony. Kupiłem michelin defenders dla mojego exl 2020. Lub leasinguj tanie general grabbers lub altimax rt43. Mój przyjaciel i ja nienawidziliśmy bridgestone we wszystkich moich hondach, wytrzymały tylko 25 do 28 tys. Spójrz na recenzje bridgestone duelers 3.2 oceny, będziesz żałować, jeśli kupisz. Mój przyjaciel i ja nie lubiliśmy jazdy na oponach firestone. Miałem 4 samochody z bridgestone duelers na moich crv i pilotach oraz hyundai santa fe i nissan rogue moich znajomych
Więc które polecasz?

#25 ·
Gdyby Honda dała mi 2 opony Bridgestone Duler HP Sport AS za darmo, i tak bym ich nie kupił. To prawda, nie lubię przepłacać za opony. Problem z oponami na 80 000 mil polega na tym, że nigdy ich nie zużyję, zanim stwardnieją = hałaśliwe opony. Nauczyłem się więc kupować opony na 60 000 mil. Nie jestem fanem miękkich opon turystycznych.

#26 ·
Gdyby Honda dała mi 2 opony Bridgestone Duler HP Sport AS gratis przy zakupie 2, i tak bym ich nie kupił.
Zgadza się, nie lubię przepłacać za opony. Problem z oponami na 80 000 mil polega na tym, że nigdy bym ich nie zużył, zanim stwardnieją = hałaśliwe opony. Nauczyłem się więc kupować opony na 60 000 mil. Nie jestem fanem miękkich opon turystycznych.
Między Michelin Defender LTX - M/S a Firestone Destination LE3, którą byś polecił? Dostaję oba w tej samej cenie. Michelin z Costco i Firestone z Firestone.

#27 ·
Będziesz musiał zbadać różnicę między Costco, Sam's Club i Discount Tire. Uważam, że ryzyko na drodze i wymiana są wliczone (z instalacją) w Costco i Sam's, ale dodatkowo w Discount Tire. Nie jestem pewien co do zniżek na ustawianie geometrii kół lub inne usługi. Dla mnie koszt byłby głównym czynnikiem, ponieważ mam Costco, Sam's Club i Discount Tire w odległości 5 mil od mojego domu.

#35 ·
Mam opony Michelin Defender LTX. Miałem poprzedni model (tylko LTX M/S bez Defendera) i wzór bieżnika i charakterystyka są dla mnie takie same. Sprawdziły się w poprzednim modelu, podobnie jak obecna wersja, spełniając wszystkie moje potrzeby (holowanie, plaża, żwir, lekkie błoto) i zapewniając normalną, cichą, dobrą jazdę na suchej i mokrej nawierzchni.

Mam znajomych, którzy przysięgają na Firestone i nienawidzą Michelina, a opony Destinations sprawdzają się u nich w tych samych warunkach, w jakich ja jeżdżę. Potem dyskutuję również na forum z Nail Grease :ROFLMAO:.

Zdecydowanie sprawdź zagrożenie na drodze. Discount Tire Direct pobierało dodatkową opłatę za certyfikaty RH, które Tire Rack uwzględnił w cenie. Weź to wszystko pod uwagę, a także wygodę, zasięg w miejscach, do których jeździsz, jeśli wystąpią problemy, a nawet recenzje reputacji sklepu.

Kupuję opony w Costco, Sams, Tire Rack, Discount Tire direct, ale musisz uwzględnić koszty instalacji itp. w przypadku zamówienia pocztowego.

Miałem dożywotnie wyważanie w Firestone w Fordzie Explorer z oponami Dunlop Radial Rover, które nigdy nie pozostawały w równowadze. Wracałem co miesiąc. Przeszedłem na Michelin LTX i nigdy więcej nie musiałem ich wyważać. Zlecam swojemu zwykłemu warsztatowi ustawienie geometrii kół, gdy kupuję nowe opony i jeśli wpadnę w ogromną dziurę lub zauważę nietypowe zużycie. Niektórzy ludzie korzystają z dożywotniej usługi wiele razy w roku. To również sprowadza cię z powrotem do warsztatu, aby mogli zasugerować inne usługi, których możesz potrzebować (lub jeszcze nie).

#36 ·
Dostałem ofertę z Costco na opony Michelin Defender LTX 245/60R18 za 254,99 $ za sztukę przed pakietem montażowym, podatkiem i opłatami, podczas gdy lokalny sklep z oponami zaoferował Firestone Destination LT3 245/60R18 za 196,99 $ za sztukę przed montażem, podatkiem i opłatami z dodatkowym rabatem do 110 $ za pośrednictwem poczty. Obie opony na 70 tys. mil. Rozważam wybór Firestone Destination LT3 w oparciu o moje nawyki podczas jazdy i teren (Północna Wirginia). Powiedziałbym, że moje opony OEM Bridgestone Dueler H/P A/S mają 60 300 mil przebiegu i nie przeszły przeglądu z powodu "widocznych kordów na obu przednich oponach" i zalecenia \ wszystkie 4 opony wykazują "wtórną gumę". Moim zdaniem wszystko wygląda w porządku i mógłbym ich używać przez kolejne 10 tys. mil bez problemu. Biorąc pod uwagę, że lokalny sklep z oponami jest miejscem przeglądu i również zaleca wymianę 2 opon, przypomina mi to sędziego i kata w jednej osobie, holy crap.

#40 ·
Jeszcze jedna opinia o oponach (i jestem "Panem Tire-Over-Analysis") szczególnie dedykowana oponom zimowym.

Nie przegap Nexen N'Fera RU5 All-Season.
Kupiłem zestaw nieco większych 18-calowych felg BMW X4 do mojego 2011 roku, do konfiguracji letniej, a te opony były w zestawie.
Nigdy wcześniej nie słyszałem o tej marce, ale są CICHUTKIE! i bardzo płynna jazda

Nexen N'Fera RU5 255/55/R18 około 155 $
Simpletire.com ma 245 recenzji i daje im ocenę 4,2

Nie mogę powiedzieć, jak sprawdzają się na śniegu, ale dowiem się tej zimy i wrócę.

#41 ·
Dużo opinii, ale dorzucę swoje trzy grosze. Mamy 2021 Pilot Elite AWD. Mieszkamy w północno-wschodniej części Iowa i podróżujemy do Dakoty Północnej podczas świąt, aby odwiedzić rodzinę mojej żony. W czerwcu w drodze do rodziców wjechała w coś na drodze i musiała wymienić wszystkie cztery opony. Nie było mnie z nią w podróży, ale dotarła do Discount Tire, zanim dwie lewe opony całkowicie się spłaszczyły. Przekonali ją do Michelin CrossClimate 2. Różnica między CrossClimate 2 a jedyną inną dostępną oponą, którą mieli w magazynie dla Pilota, wynosiła tylko 200 dolarów.

Opony CrossClimate 2 są dobre. Mają na liczniku 5 tys. mil i są w większości ciche, z niewielkim szumem, jeśli słuchasz wystarczająco uważnie. Tak bardzo mi się spodobały, że założyłem je do mojego Accorda.

Podsumowując punkt widzenia Nail Grease'a, jeśli jesteś tylko w Teksasie lub w miejscu, gdzie śnieg nie jest problemem, masz mnóstwo opcji. Ale jeśli musisz podróżować na północ w miesiącach zimowych, będziesz potrzebować przyzwoitej opony całorocznej.

#42 · (Edited)
Cooper Tires Rugged Trek 265/50/20.
Mamy Hondę Pilot Elite AWD z 2016 roku. Houston Area
$252/opona z montażem w Discount tire (11/2021)
Mam już ponad 8000 mil, uwielbiamy to. Żadnych problemów, żadnych otarć. Kupiliśmy x5 opon. 5. dla mojego pełnowymiarowego koła zapasowego. Pasuje pod podnośnik koła zapasowego. Ale nie mam haka holowniczego. Maksymalna prędkość do tej pory na autostradzie 99. 100+mph 😎 Jeździ jak ciężarówka hummmm hałas. Moja żona to uwielbia. Jeździ jak szalony 😎

#47 ·
Firestone Destinations LE były moim wyborem po tym, jak opony OEM Michelin trafiły do naszego Pilot AWD z 2013 roku. Nie byłem zachwycony zużyciem ani hałasem opon Michelin i były one znacznie droższe niż zalecane przez Tirerack opony Firestone. LE2 na początku wydawały się nieco pływające, ale zaktualizowane LE3 nie mają tego odczucia. Żywotność około 50 tys. km dla mnie i miałem je w naszym poprzednim Pilot AWD z 2004 roku. Mógłbym uzyskać więcej, gdybym naprawdę zbliżył się do limitu zużycia, ale ulewne deszcze na Florydzie i płytki bieżnik opon nie sprzyjają bezpiecznym rodzinnym wycieczkom w Pilot. Ponadto, kiedy zabrałem zamówione przez Tirerack opony do mojego lokalnego Tires Plus, zapytali mnie, czy wiem, że są dealerem Firestone i dopasują cenę Tirerack. Ich sieć warsztatów sprawiłaby, że serwisowanie wszelkich przebić opon itp. byłoby bardzo wygodne. Ceny montażu są rozsądne, a jeśli trzymasz swoje samochody tak długo jak ja, może mieć sens zakup pakietu dożywotniego ustawiania geometrii kół. Więc to zrobiłem dla ostatnich 2 kompletów. Nadal jestem wielkim fanem Tirerack dla moich innych pojazdów.

#50 ·
Jestem na drugim zestawie opon Defender LTX w moim Pilot EX-L z 2017 roku. Mój dealer zgodził się na wymianę opon skarpetkowych przed dostawą za dodatkową opłatą w wysokości 400 $.

Opony te są również wystarczająco wytrzymałe na niektóre kamieniste drogi.

#51 ·
Miałem Cooper Evolution w moim '16 pilot i zużyły się do 5/32” w zaledwie 30 tys. km (pomimo delikatnej jazdy i rotacji opon co 5 tys. km). Zainstalowałem Michelin Defenders LTX M/S (z 50% rabatem) i o rany, są gładkie i ciche. Zobaczymy, jak się zestarzeją, ale jak dotąd wrażenia z jazdy są niesamowite