Jakie opony do mojego EX-L 2020? Bridgestone czy Firestone, a może coś innego? I jaki konkretny model?
FWD, Houston, TX, brak pokonywania zakrętów z dużą prędkością, brak holowania. Nie znam konkretnego modelu, ale obecnie mam Bridgestone. Są trochę głośne. Wymieniam tylko 2, nie szukam tanich rozwiązań.Jest wiele wątków na ten temat, jeśli zrobisz szybkie wyszukiwanie. Rozważ te same pytania. Lokalizacja? Śnieg? Off Road? Holowanie? FWD/AWD? Pokonywanie zakrętów z dużą prędkością? Poziom hałasu? Co na nim było? Co ci się w nich podobało, a co nie? Preferencje marki lub ceny?
Wiele czynników myślowych wchodzi w skład zaleceń. Niektórzy ludzie po prostu wchodzą do dealera lub sklepu z oponami i dostają to, co mówią. Niektórzy pójdą do używanego miejsca z oponami i powiedzą, daj mi 4, które mają legalny bieżnik. Niektórzy dostaną 4 najtańsze NO-NAME-IUM, ponieważ są czarne i prawie okrągłe, a potem narzekają, że $uck, a cały samochód wibruje, wpada w poślizg i ma każdą najgorszą cechę, jaką można znaleźć.
Czy wszyscy świadczą te same usługi, takie jak wyważanie? Szukałem Firestone, ponieważ wykonują wyważanie i sprawdzanie geometrii, ale co ważniejsze, dają zniżkę na dożywotnią geometrię.Kiedy wymieniliśmy opony w naszym 2016 EX-L, dostaliśmy Michelin Defender LTX M/S z Costco; sprawdziły się dobrze na sucho, w deszczu, śniegu i lodzie. Miałem Continentale w poprzednich pojazdach i szukam LX25, aby wymienić standardowe opony w moim RAV4 Hybrid.
Po prostu sugestia, poszukaj na tirerack.com i discounttire.com recenzji i testów oraz klubów zniżkowych (Costco, Sam's itp.) dla prawdopodobnie najlepszych cen.
Jaki model BFG jest na 330 żony, którego byś nie polecił?Jeśli chodzi o niższe ceny, nie można się pomylić z tym, co @Nail Grease polecił w Sumitomo PO3. Właściwie to żałuję, że nie założyłem ich na 330 mojej żony, BFGoodrich, które kupiłem, są głośne i nigdy więcej bym ich nie kupił.
Po przekroczeniu 225 dolarów masz wiele opcji Michelin i Continental.
Continental LX 25 są popularne, podobnie jak Michelin Defender.
Mój obecny faworyt, ale na górnej granicy cenowej dla codziennych deszczów na Florydzie, pluszowa, super cicha jazda, Michelin CrossClimate 2.
To nie zabawka dla psa, ale mój beagle ma inne zdanie.
Uwielbiam moje michelin defenders w moim pilocie, więc warte są wszystkich dodatkowych pieniędzy, mieszkając w północnym Massachusetts. Najlepsze opony, jakie kiedykolwiek miałemKiedy wymieniliśmy opony w naszym EX-L z 2016 roku, dostaliśmy Michelin Defender LTX M/S z Costco; sprawdziły się dobrze na suchej nawierzchni, w deszczu, śniegu i lodzie. Miałem Continentale w poprzednich pojazdach i rozważam LX25, aby wymienić fabryczne opony w moim RAV4 Hybrid.
To tylko sugestia, sprawdź tirerack.com i discounttire.com pod kątem recenzji i testów oraz klubów zniżkowych (Costco, Sam's itp.), aby uzyskać prawdopodobnie najlepsze ceny.
Od lat jestem klientem Discount Tire z kilkoma samochodami. Mają dobre ceny, doskonałą obsługę i kompetentny personel oraz świetną gwarancję na ryzyko drogowe. Bardzo lubię darmowe naprawy, nawet opon, których nie sprzedali. Miałem bardzo powolny wyciek w jednej z opon mojego Pilota z 2021 roku, przejechane niecałe 9000 mil. Zatrzymałem się w poniedziałek w Discount Tire w centrum miasta i naprawili to bezpłatnie. Trudno przebić taką obsługę. Tam też kupiłem nową oponę zapasową do mojego Pontiaca z 1957 roku, kiedy kupiłem samochód siedem lat temu. Nie zdawałem sobie sprawy, że obecnie jest bardzo mało opon 14" przeznaczonych do użytku samochodowego; większość jest przeznaczona do przyczep. DT miało jednak oponę, której potrzebowałem, w magazynie.Powiązane z tym, jestem trochę zszokowany, że zakłady wulkanizacyjne chcą ponad 30 dolarów za oponę za montaż i wyważanie (18"). Discount Tire tutaj w Północnym Teksasie zaoferowało mi około 147 dolarów za 4 opony (w tym podatki, sklep i utylizacja itp., jestem pewien).
Mój lokalny zakład wulkanizacyjny, który 2 lata temu pobierał ode mnie tylko 60 dolarów gotówką za montaż i wyważanie, wczoraj zażądał 100 dolarów za tę samą 30-minutową pracę. Rozumiem inflację i wzrost kosztów utrzymania itp. - ale 66%? Jestem pewien, że po prostu naśladują Discount Tire. Znalazłem inny lokalny zakład, który zrobił to za 60 dolarów, ale musiałem do nich wrócić po kilku milach, ponieważ żona usłyszała kilka uderzeń, co było dźwiękiem ciężarków wyważających wylatujących z felgi![]()
Trzymaj się z daleka od Bridgestone, to okropne opony. Kupiłem Michelin Defenders do mojego exl 2020. Lub tańsze General Grabbers lub Altimax RT43. Mój przyjaciel i ja nienawidziliśmy Bridgestone we wszystkich moich Hondach, wytrzymały tylko 25 do 28 tys. Sprawdź recenzje Bridgestone Duelers, ocena 3,2, będziesz żałować, jeśli kupisz. Mój przyjaciel i ja nie lubiliśmy jazdy na oponach Firestone. Miałem 4 samochody z Bridgestone Duelers na moich CRV i Pilotach oraz Hyundai Santa Fe i Nissan Rogue moich przyjaciół.Które opony do mojego EX-L 2020? Bridgestone czy Firestone, a może coś innego? I który konkretny model?
Więc które polecasz?Trzymaj się z daleka od bridgestone, to okropne opony. Kupiłem michelin defenders dla mojego exl 2020. Lub leasinguj tanie general grabbers lub altimax rt43. Mój przyjaciel i ja nienawidziliśmy bridgestone we wszystkich moich hondach, wytrzymały tylko 25 do 28 tys. Spójrz na recenzje bridgestone duelers 3.2 oceny, będziesz żałować, jeśli kupisz. Mój przyjaciel i ja nie lubiliśmy jazdy na oponach firestone. Miałem 4 samochody z bridgestone duelers na moich crv i pilotach oraz hyundai santa fe i nissan rogue moich znajomych
Między Michelin Defender LTX - M/S a Firestone Destination LE3, którą byś polecił? Dostaję oba w tej samej cenie. Michelin z Costco i Firestone z Firestone.Gdyby Honda dała mi 2 opony Bridgestone Duler HP Sport AS gratis przy zakupie 2, i tak bym ich nie kupił.
Zgadza się, nie lubię przepłacać za opony. Problem z oponami na 80 000 mil polega na tym, że nigdy bym ich nie zużył, zanim stwardnieją = hałaśliwe opony. Nauczyłem się więc kupować opony na 60 000 mil. Nie jestem fanem miękkich opon turystycznych.
Używam opon Michelin Latitudes w moim Pilot z 2003 roku i jestem z nich bardzo zadowolony.Jakie opony do mojego EX-L 2020? Bridgestone czy Firestone, a może coś innego? I jaki konkretny model?